کاشت سبزه ریحان برای عید: همین امروز وقتش است

کاشت سبزه ریحان از ده روز قبل از شروع سال جدید باید انجام شود. این سبزه فوری برای رشد، سبز و بزرگشدن، مانند خیلی از سبزههای دیگر همچون عدس، نیاز به زمان زیاد ندارد.
زیسان: پس بیایید قبل از هر چیز نگاهی به زمان بندی کاشت سبزه ریحان بیندازیم:
- مدت زمان جوانهزدن بذر ریحان: ۳ تا ۴ روز
- زمان کاشت سبزه ریحان برای رسیدن به سفره هفتسین: ۲۰ اسفند
مواد لازم برای کاشت سبزه ریحان چیست؟
- بذر ریحان
- آب
- سینی یا بشقاب یا اسفنج
- پنبه
- نور کافی
- مراقبت!
آموزش کاشت سبزه ریحان
به گزارش زیسان، کاشت سبزه ریحان روشهای مختلفی دارد. همه روشهای آن نیز ساده است و خیلی راحت میتوانید انجام دهید. بیایید مراحل آن را با هم مرور کنیم:
مرحله یک: خیس کردن بذر ریحان
بعد از اینکه بذر ریحان را تهیه کردید، آنرا برای چند ساعت در آب خیس کنید. این زمان حدودا ۲ الی ۴ ساعت است. اگر حسابی سرتان شلوغ است، سی دقیقه تا یک ساعت هم کافی است.
*نکته: در روشی که بذر خشک ریحان مستقیما قرار است در خاک کاشته میشود، نیاز به خیس کردن بذرها نیست.
مرحله دوم: هم زدنبذرها
وقتی روی بذرهای آب میریزید، دانهها، چون سبک هستند، روی سطح آب شناور میشوند. به همین دلیل باید بذرها را به طور مرتب با قاشق هم بزنید، تا همه آنها و کاملا خیس شوند.
مرحله سوم: گذاشتن پنبه رو ظرف
بعد از خیسکردن بذرهای ریحان در آب، در کف بشقاب یا سینی مورد نظر خود یک لایه ضخیم پنبه بگذارید و روی آن یک توری بکشید تا پنبهها کاملا ثابت شوند و یکدست.
*نکته: اگر دوست دارید سبزه شما شکل و شمایل خاصی داشته باشد، مثلا گرد باشد میتوانید با توری یک کیسه به شکل و ابعاد ظرف مورد نظرتان بدوزید و داخل آن پنبه قرار دهید و آن را کاملا صاف و یکدست کنید. سپس این توری را داخل ظرف بگذارید.
مرحله چهارم: اسپری کردن اب
سپس سطح توری و پنبه را آب اسپری کنید و با قاشق بذر خیس خورده ریحان را کاملا یکدست روی سطح توری بریزید.
در این مرحله نیز باید آب اسپری کنید تا دانهها کاملا رطوبت داشته باشند. برای کمک به جوانهزنی بهتر توصیه میکنیم یک کیسه نایلونی را روی سبزه قرار دهید تا رطوبت بذرها را حفظ کند.
مرحله پنجم: درست کردن جریان هوا
فراموش نکنید که روی کیسه نایلون چند سوراخ ایجاد کنید تا هوا جریان داشته باشد و رطوبت زیاد باعث گندیدگی سبزه نشود.
مرحله ششم: نور رسانی به سبزه ریحان
سبزه را در جایی پرنور و به دور از سرما نگهداری کنید و تا زمان جوانهزدن بذرها که به طور معمول ۳ تا ۴ روز طول میکشد، کاور پلاستیکی باید روی سبزه بماند. بعد از این مدت میتوانید کاور را بردارید.
مرحله ششم: آبرسانی
فراموش نکنید که حتما حتما باید هر روز سبزه خود را آبپاشی کنید.
کاشت سبزه ریحان روی اسفنج چطور است؟
یکی از روشهای جذاب کاشت سبزه ریحان، سبز کردن آن روی اسفنج است. در این روش شما میتوانید سبزه را روی اجسام مختلف به شکلهای متنوع تهیه کنید.
مرحله اول: برای کاشت سبزه ریحان روی اسفنج هم لازم است که بذرها را خیس کنید. سپس اسفنج را به شکل مورد نظر خود برش بزنید یا دقیقا به شکل قالب ظرفی که سبزه را در آن میکارید، حالت دهید.
مرحله دوم: با اسپری آب، اسفنج را کاملا مرطوب کنید و بذرهای خیس خورده را با قاشق روی سطح اسفنج بریزید. در این روش کاشت هم بهتر است با کمک کاور نایلونی، رطوبت بذرها را حفظ کنید.
مرحله سوم: هر روز سبزه را آبپاشی کنید و مجدد کاور را روی آن بگذارید. بعد از ۴ روز که بذرها جوانه زدند، کاور را بردارید و همچنان سبزه ریحان را آبپاشی کنید.
مرحله چهارم: سبزه را در محیطی نسبتا گرم و به دور از نور مستقیم خورشید نگه دارید.
*نکته: شما میتوانید این سبزه زیبا را مستقیما در آب بکارید.
کاشت سبزه ریحان در گلدان
شما میتوانید بذر ریحان را به طور مستقیم در خاک گلدان بکارید و به آن آبرسانی کنید تا بذرها تبدیل به برگ ریحان شوند.