وزارت کشور عربستان: روزه خواری آزاد است!/ مجازات روزه خواری در عربستان بود؟

وزارت کشور عربستان: روزه خواری آزاد است!/ مجازات روزه خواری در عربستان بود؟
آزادی روزه‌خواری در عربستان صحت دارد؟ بله! وزارت کشور عربستان در بیانیه‌ای از آزادی روزه خواری خبر داد. پیشتر مجازاتی که عربستان برای روزه‌خواری در این کشور در نظر گرفته بود شامل شلاق، زندان و در صورت بیگانه بودن فرد روزه‌خوار تبعید است.
کد خبر: ۱۰۶۱۲
|
۱۹ اسفند ۱۴۰۲ - ۲۱:۲۷

زی‌سان: وزارت کشور سعودی با انتشار بیانیه‌ای در آستانه ماه رمضان اعلام کرد که روزه خواری به صورت علنی مجازاتی ندارد. 

در این بیانیه امده است که بر اساس احترام به حقوق بشر و با توجه به ارزش‌های انسانی و اخلاقی مندرج در دین الهی اگر کسی در طول ماه رمضان آشکارا یا پنهان اقدام به روزه خواری کند، مورد آزار و اذیت قرار نخواهد گرفت.

وزارت کشور عربستان: روزه خواری آزاد است!/ مجازات روزه خواری در عربستان بود؟

پیشتر نیز سنت‌شکنی‌های مختلفی در دوران ولیعهدی بن سلمان در عربستان رخ داده است. از آزادی رانندگی زنان تا برگزاری کنسرت‌های مختلف. عربستان سعی دارد با این اقدامات گردشگران بیشتری را به سوی خود جذب کند. 

زمانی که عربستان روزه‌خواران را از کشور اخراج می‌کرد!

به گزارش زی سان؛ پیشتر اما ماجرا فرق داشت. عربستان روزه خواران خارجی را از کشور اخراج می‌کرد. 

چند سال پیش عربستان سعودی در اقدامی خبرساز تهدید کرد هر خارجی غیرمسلمان را که در ماه رمضان اقدام به روزه خواری در ملاءعام کند از خاک خود اخراج خواهد کرد.

در آن سال وزارت کشور عربستان در بیانیه‌ای اعلام کرد: ساکنان غیرمسلمان در عربستان سعودی باید درطول ماه رمضان به احترام این ماه و همین طور به احترام مسلمانان از خوردن و آشامیدن در ملاءعام خودداری کنند. خارجی‌هایی که اقدام به روزه‌خواری کنند مشمول اقدامات تنبیهی قرار خواهند شد که شامل لغو قرارداد‌های کاری و و اخراج آنها از خاک عربستان می‌شود.

وزارت کشور عربستان: روزه خواری آزاد است!/ مجازات روزه خواری در عربستان بود؟

همچنین وزارت کشور عربستان سعودی از هیات امر به معروف و نهی از منکر و پلیس این کشور خواست تا موراد روزه خواری در روز روشن را در ماه رمضان زیر نظر بگیرند.

وزارت کشور عربستان همچنین بر لزوم توقیف روزه خواران و ارجاع آنها به جناح‌های تحقیق تا صدور احکام شرعی متناسب با جرمی که مرتکب شده اند، تاکید کرد. حد مجازات علیه روزه خواران در روز روشن در عربستان به حبس و شلاق و همینطور مجازات اخراج از کشور برای افراد مقیم این کشور می‌رسد.

یک منبع آگاه در هیئت امر به معروف و نهی از منکر عربستان در این باره تاکید کرد: وزارت کشور از سازمان‌ها و بخش‌های پلیس خواسته است تا نسبت به چنین حالاتی و توقیف روزه خواران و ارجاع آنها به جناح‌های تحقیقاتی جهت اجرای مجازات لازم علیه آنها اقدام کنند.

این منبع با اشاره به اینکه هیئت امر به معروف و نهی از منکر گشت‌هایی را در روز‌های ماه مبارک رمضان در برخی اماکنی که احتمال روزه خواری در آنها می‌رود، قرار می‌دهد، تاکید کرد: براساس قوانین کشور که نسبت به روزه خواری در روز ماه مبارک رمضان هشدار می‌دهد، توقیف روزه خواران شامل شهروندان عربستانی، افراد مقیم مسلمان و غیر مسلمانان این کشور می‌شود.

مجازات تعزیری روزه خوران در عربستان

«عمرو الرافعی» وکیل و مشاور حقوقی عربستانی در این باره تاکید کرد: هیچ اختلافی در زمینه مجازات روزه خواران در روز روشن در ماه مبارک رمضان بدون عذر شرعی وجود ندارد و این مجازات، مجازات تعزیری تا زمان مشخص کردن حکم مناسب از سوی قاضی است که از یک قضیه به قضیه دیگر متفاوت است. مجازات شرعی روزه خواران در روز‌های ماه رمضان، معمولا بین شلاق، زندان و یا هر دو مجازات با هم است.

رافعی خاطرنشان کرد: در زمینه غیرعربستانی ها، یک مجازات اصلی وجود دارد که همان حکم تعزیری است که معمولا تحمل حبس برای مدتی است که قاضی آن را تعیین می‌کند و به تبع آن، مجازات اخراج از کشور است، زیرا چنین فردی، قوانین این کشور را محترم ندانسته و احساسات مسلمانان را مراعات نکرده است.

سایر اخبار
نظرات بینندگان
Iran (Islamic Republic of)
person
ناشناس
cm_time
۰۷:۲۹ - ۱۴۰۲/۱۲/۲۱
cm
زمانی قوانین عربستان را افراد بی مغز مینوشتند الان یک انسان روشن فکر و کسی است که به پیشرفت و ترقی عربستان است مینویسد
ارسال نظرات
غیر قابل انتشار: ۰ | در انتظار بررسی: ۰ | انتشار یافته: ۱