ادیب حافظی، کارشناس حوزه امنیت پرداخت در مورد پروندههای جرایم اینترنتی با روزنامه اعتماد گفتگو کرده است. بخشهای مهم این گفتگو را در ادامه میخوانید:
وضعیت اقتصادی مردم مناسب نیست برای همین گاهی حساب اجاره میکنند تا از مالیات فرار کنند یا بتوانند از طریق اجاره حساب دیگران کلاهبرداری کنند. این موضوعات باید توسط مسوولان ذیربط بررسی شود.
مورد بوده که فرد کارتنخواب شماره حساب خود را اجاره داده است. با این اقدام، حساب از طریق همان فرد کارتنخواب جابهجا میشود و بدون هیچ نظارتی جریان دارد. یک خانم خانهدار و یک دختر ۱۸ ساله که شاغل نیستند و منبع درآمدی ندارند چرا به راحتی میتوانند در ۱۰ شعبه بانکی حساب باز کنند؟ و در عرض یک روز حسابهایشان را که حدود ۲۰۰ میلیون تومان است جابهجا کنند!
چرا سیستم باید طوری باشد که این افراد به راحتی حسابهایشان را جابهجا کنند! اینجا زیرساختهای بانکی مشکل دارند، چون کاملا مشخص است این خانم خانهدار یا دختر ۱۸ ساله حسابشان را اجاره دادند. این اجاره حساب میتواند بابت جابهجایی مبلغ قمار یا کلاهبرداریهای اینترنتی باشد.
اکثر این کلاهبرداران و سارقان اینترنتی «نوجوانان زیر ۱۶ سال» هستند. این نوجوانان از طریق آموزش در فضای مجازی با روشهای مختلف کلاهبرداری آشنا میشوند.
جالب است این را هم مطرح کنم که حتی یکسری کلاهبرداریها از داخل خود زندان صورت میگیرد. اینجا اشاره میکنم تلفن همراه چگونه وارد زندانها میشود که برخی زندانیان میتوانند به راحتی کلاهبرداری کنند.