علل و درمان گرفتگی بینی در بارداری

علل و درمان گرفتگی بینی در بارداری
گرفتگی بینی در بارداری هم یکی از این مشکلاتی است که گاهی خانم‌های باردار رو که حوصله کمی هم دارند را واقعاً آزار می‌دهد
کد خبر: ۶۷۸۳
|
۲۳ بهمن ۱۴۰۲ - ۱۵:۰۸

بارداری، یک دوران پر از چالش توی زندگی خانما محسوب می‌شود. گرفتگی بینی در بارداری هم یکی از این مشکلاتی است که گاهی خانم‌های باردار رو که حوصله کمی هم دارند را واقعاً آزار می‌دهد. به همین علت است که خانمای باردار معمولاً این سوال رو از دکترشون می‌پرسن که علت گرفتگی بینی شون چیه و چرا دائم با این مشکل مواجه می‌شن. در ادامه قصد داریم بیشتر در این مورد صحبت کنیم و اطلاعاتی رو که برای درمان این عارضه لازمه، در اختیارتون قرار بدیم.

علل گرفتگی بینی در بارداری چیست؟

تا زمانی که علت گرفتگی بینی در بارداری رو ندونین، برای رفع این مشکل هم نمی‌شه به راحتی کاری انجام داد. افراد با توجه به شرایطی که دارن، ممکنه به دلایل مختلفی دچار گرفتگی بینی بشن. رایج‌ترین علل گرفتگی بینی در بارداری شامل موارد زیر هستن:

سرماخوردگی یا آنفولانزا: یکی از علل گرفتگی بینی، می‌تونه سرماخوردگی باشه. به طور معمول در زمان بارداری تنفس کمی سخت‌تر می‌شه و سرماخوردگی و آنفولانزا باعث می‌شن تا غشا‌های مخاطی پوشاننده بینی ملتهب بشن و گرفتگی بینی اتفاق بیفته.

آبریزش بینی یا رینیت: رینیت به علت بیماری یا آلرژی ممکنه در فرد ایجاد بشه.

سینوزیت: سینوزیت یه بیماری یه که در اثر عفونت سینوس‌ها ایجاد می‌شه. اگر احساس درد در ناحیه ابرو‌ها و سرتون دارین یا گاهی اوقات با خم شدن به جلو فشار زیادی روی صورتتون حس می‌کنین، باید به سینوزیت مشکوک بشین.

ممکنه هیچ کدوم از این مشکلات هم وجود نداشته باشه و فقط به علت تنگ شدن مجاری تنفسی و بخش انتهایی بینی، گرفتگی در این ناحیه ایجاد بشه.
درمان گرفتگی در ناحیه بینی و مشکل در تنفس

وقتی بینی تون گرفته، نمی‌تونین به راحتی نفس بکشین. به همین علت معمولاً سریع دست به کار می‌شین تا درمان رو پیدا کنین. روش‌هایی ساده برای درمان گرفتگی بینی وجود دارن که در ادامه بررسی‌شون می‌کنیم.

درمان گرفتگی بینی با دارو

بسیاری از دارو‌ها رو خودتون هم می‌تونین از داروخانه تهیه کنین؛ اما در دوران بارداری بهتره هر دارویی رو با مشاوره پزشکی استفاده کنین. انواع قطره بینی برای رفع گرفتگی این ناحیه وجود دارن. قطره ضد احتقان مثل اکسی متازولین معمولاً می‌تونه مؤثر باشه. البته نباید بیش از ۳ روز پشت سر هم مصرف بشه، چون باعث احتقان مجدد می‌شه. اسپری‌های خنک مثل ویکس، فراورده‌های اکالیپتوس و... هم برای این مواقع قابل استفاده هستن. اگر به غذا یا هوای خاصی آلرژی داشته باشین، ممکنه پزشک براتون داروی ضد آلرژی بنویسه تا اصل موضوع رو برطرف کنه.

درمان گرفتگی بینی در خانه

بعضی مواقع دوست داریم از روش‌های خانگی برای درمان بیماری‌ها استفاده کنیم تا سریع‌تر درمان رو شروع کنیم. یه سری راهکار‌ها هم برای گرفتگی بینی در بارداری وجود داره که می‌تونین در خونه انجامشون بدین و در اکثر مواقع خیلی خوب جواب می‌دن.
دوش آب گرم بگیرین یا بخور روشن کنین

بخار آب گرم در حمام باعث می‌شه تا التهابات درون بینی کاهش پیدا کنه. اگر احساس گرفتگی در بینی تون دارین، یه دوش آب گرم می‌تونه بسیار مؤثر واقع بشه. همون اثری که دوش آب گرم براتون داره رو از یه بخور ساده هم می‌تونین انتظار داشته باشین. قبل از خواب بخور بگیرین یا یه دستگاه بخور بالای سرتون روشن کنین.

درمان گرفتگی بینی با زنجبیل

اگر مشکل گرفتگی بینی در بارداری امانتون رو بریده، مشکل رو می‌تونین با زنجبیل هم رفع کنین. زنجبیل یکی از ادویه‌های بسیار مؤثر و ضد التهابه. یه لیوان چای یا آبجوش بیارین و توش یه قاشق چای خوری زنجبیل بریزین. این دمنوش خوش عطر علاوه بر این که سیستم ایمنی تون رو تقویت می‌کنه، باعث می‌شه التهابات بینی تون هم کاهش پیدا کنه و سبب تخلیه مخاط سینوس‌ها می‌شه.سایر روش‌های درمانی برای گرفتگی بینی

روش‌های متعددی برای درمان گرفتگی بینی وجود دارن که می‌تونین ازشون استفاده کنین. قرار دادن کمپرس گرم روی بخش بالایی بینی، استفاده از ویکس برای رفع گرفتگی بینی، مصرف زیاد مایعات، مصرف مواد غذایی و میوه‌های حاوی ویتامین ث و... روش‌هایی مؤثر در کاهش التهابات و گرفتگی بینیه. البته یادتون باشه در حین بارداری باید هر ماده غذایی یا دارویی رو که برای مدتی طولانی می‌خواین مصرف کنین، حتماً قبلش با پزشکتون در این مورد صحبت کنین که خدای ناکرده مشکلی برای جنین یا خودتون پیش نیاد. گرفتگی بینی در بارداری یه مسئله طبیعی یه و بعد از زایمان این مشکل خود به خود رفع می‌شه. پس نباید نگرانی از این بابت داشته باشین.

منبع: نی‌نی سایت

سایر اخبار
ارسال نظرات
غیر قابل انتشار: ۰ | در انتظار بررسی: ۰ | انتشار یافته: