زیسان: تهیهکننده «سنجرخان داشت درباره کلیت این سریال گفته است: «سنجرخان» سریالی ۲۶ قسمتی است که داستانی واقعی از ۱۰۰ سال پیش را روایت میکند. داستان این سریال بر اساس واقعیت است. ماجرا در زمان احمد شاه قاجار اتفاق میافتد. «سنجرخان» قهرمان ملی کُرد است که علیه روسها مبارزه کرده است.
به گزارش زیسان؛ «سنجرخان» نام سریالی به کارگردانی محمدحسین لطیفی و تهیهکنندگی حسین جلالی است که پس از گذشت کش و قوسهای فراوان اکنون زمانی دقیق برای پخش این مجموعه تلویزیونی در نظر گرفته شده است.
متن «سنجرخان» را پیشتر زندهیاد ضیاءالدین دری، کارگردان و نویسنده سریالهای «کلاه پهلوی» و «کیف انگلیسی» در ۲۶ قسمت نوشته بود، اما پس از درگذشت این کارگردان، تهیهکننده سریال را به کارگردان دیگری واگذار کرد و این مجموعه به کارگردانی محمدحسین لطیفی و تهیهکنندگی سعید جلالی تولید شد.
«سنجرخان» در معاونت امور استانها تولید شده و چند باری هم به دلیل مشکلات تامین هزینه در تولیدش وقفه صورت گرفته است.
شخصیت اصلی این سریال را فرشید گویلی که یک بازیگر محلی کُردزبان است ایفا میکند. محمود پاکنیت، احمد نجفی، جلیل فرجاد، علی اوسیوند و پیام دهکردی از دیگران بازیگران این سریال تاریخی هستند.
به گفته حسین جلالی، تهیهکننده این سریال، سنجرخان نام مبارز معروف و شناسنامهدار کردستان است که به مبارزه با روسها برمیخیزد.
تهیهکننده «سنجرخان داشت درباره کلیت این سریال گفته است: «سنجرخان» سریالی ۲۶ قسمتی است که داستانی واقعی از ۱۰۰ سال پیش را روایت میکند. داستان این سریال بر اساس واقعیت است. ماجرا در زمان احمد شاه قاجار اتفاق میافتد. «سنجرخان» قهرمان ملی کُرد است که علیه روسها مبارزه کرده است.
محمدحسین لطیفی، کارگردان «سنجرخان» هم سال گذشته دلیل طولانی شدن پروسهی تولید این سریال را مشکلات مالی عنوان کرده بود.
سریال تاریخی «سنجرخان» بالاخره به آنتن رسید
به گفته مدیرکل صداوسیمای کردستان ایده و طرح اولیه سریال «سنجرخان» در سال ۱۳۹۲ به وجود آمد و پس از کش و قوسهای فراوان، آیین پیشتولید آن در سال ۱۳۹۹ شروع شد و در مجموع تولید آن نزدیک به یک دهه طول کشید.
مدیرکل صداوسیمای کردستان ا داشت، اظهار کرده بود: شروع پخش سریال «سنجرخان» زمینهساز کارهای بزرگتری برای معرفی فرهنگ قوم بزرگ کرد و مردم کردستان میشود و میتواند در شناساندن قهرمانان کُرد به ایرانیان و جهانیان کمک شایانی کند.
در مطالعه تاریخ و فرهنگ غنی ملت کرد علیه استعمار و تجاوز، نام مبارزی شجاع و دلیر به نام سنجرخان وزیری معروف به "سردار اکرم" اسطوره مقاومت کردها در مقابل استعمارگری وجود دارد که مبارزات وی علیه قوای روس و انگلیس و داستان رشادت های وی منجر به شکست مفتضحانه و اخراج نیروهای اشغالگر استعمار و پاکسازی خاک پاک کردستان از تعرض بیگانه می شود؛ "سنجرخان وزیری" الگویی از مردانگی، شجاعت، انسانیت، اخلاق، جنگآوری و میهن دوستی می باشد و ثابت می کند خاک کردستان، به منزله ناموس کردها می باشد و اگر این خاک مقدس از سوی کسی مورد تعرض و اشغال قرار گیرد هیچکس توانایی نبرد و مبارزه با کردها را نخواهد داشت؛ "سنجرخان وزیری " ثابت کرد که کردها، ایرانی هایی اصیل و ریشه دار می باشند و هرگز زیر بیعت، بیرق و پرچم هیچ قومی غیر از ایران نخواهند رفت.
به همین دلیل سنجرخان هم با توجه به روحیه استعمارستیزی و شجاعت وافری که در شخصیت ذاتی و خدادادی کردها وجود دارد؛ پس از مبارزه، پاکسازی، شکست و اخراج نیروهای روس از خاک پاک کردستان، نامه ای به میرزا کوچک خان جنگلی مینویسد و سردار جنگل را آگاه میکند و با افتخار اعلام می کند که روس ها را از کردستان فراری دادهام و اکنون نوبت شماست و آنها به طرف شما در راهند.
در ادامه مسیر میرزا کوچک خان جنگلی هم با نیروهای روسی درگیر میشود و در این جنگ تلفات زیادی بر نیروهای اشغالگر روس وارد میگردد. بدیهی است سردار اکرم کردستان نیز با روحیه مبارزاتی که علیه اشغالگری و استعمار در وی نهفته است یکی دیگر از مردان ملی استعمار ستیز سرزمین پارس و اسطوره مقاومت کردها و شخصیتی هم طراز رئیسعلی دلواری، سردار جنگل و سایر مبارزان استعمار ستیز تاریخ ایران می باشد که لازم و شایسته است به عنوان یک قهرمان ملی برای عموم ایرانیان، نمایان و معرفی گردد.