آیا حداد عادل در «سرای ایرانی» سهم دارد؟

دعوای «سه‌راه امین حضور» با «سه‌راه افسریه»؛ مالک «سرای ایرانی» کیست؟

دعوای «سه‌راه امین حضور» با «سه‌راه افسریه»؛ مالک «سرای ایرانی» کیست؟
با نگاهی به دعوای شکل گرفته بر سر «سرای ایرانی» می‌توان گفت این دعوا در مورد تمام فروشگاه‌های زنجیره‌ای بزرگ صادق است. فروشگاه‌هایی که می‌توانند با سرمایه‌گذاری وسیع خود نبض بازار را از دست خورده فروشان خارج کنند. در این مورد منتقدان می‌گویند در بازار انحصار ایجاد می‌شود.
کد خبر: ۵۱۶۰
|
۰۸ بهمن ۱۴۰۲ - ۱۲:۰۹

 زی‌سان: اخیرا برخی فعالان بازار لوازم خانگی که در بازار امین حضور فعال هستند از غلامعلی حدادعادل چهره سرشناس اصولگرایان درخواست کرده‌اند شراکتش در مجموعه سرای ایرانی را تایید یا تکذیب نمایید.

به گزارش زی‌سان، در نامه مذکور اشاره شده که مجموعه «سرای ایرانی» در حال از بین بردن هزاران شغل است. در این نامه سرای ایرانی و مالک آن متهم به زیرپا گذاشتن «اخلاقی تجاری» شده‌اند. نویسندگان نامه خطاب به حداد عادل نوشته‌اند: «در امین حضور شایعه شده است که شما با فروشگاه سرای ایرانی شریک شده‌اید.»

نویسندگان در پایان نامه از حداد عادل خواسته‌اند که از سه راه امین حضور بازدید کند و درد دل کسبه را بشنود.

دعوای «سه‌راه امین حضور» با «سه‌راه افسریه»؛ مالک «سرای ایرانی» کیست؟حداد عادل تکذیب کرد

واکنش حدادعادل به نامه کسبه

اما در واکنش به این نامه، دفتر غلامعلی حداد عادل توضیحاتی منتشر کرده و ادعای مطرح شده را تکذیب کرده است. در این اطلاعیه آمده است: «دکتر حدادعادل هیچگونه شراکت و مالکیتی در این مجموعه ندارند و هرگونه شایعه‌ای در این زمینه تکذیب می‌شود.»

در این اطلاعیه همچنین تأکید شده است: «بهتر بود نویسندگان نامه پیش از انتشار در فضای مجازی برای رفع هرگونه ابهام، سؤال موردنظر خود را مستقیم از ایشان پرسیده و پاسخ می‌گرفتند.»

«سرای ایرانی» چیست؟ 

در توضیحات سایت این مجموعه اقتصادی آمده است: «ما مجموعه‌ای هستیم که در سال ۱۳۹۴ به منظور حمایت از تولید داخلی و حذف واسطه‌ها و صرفه جویی در زمان و تسهیل امر خرید برای شما هموطنان ارجمند، با ارائه کالا‌هایی با کیفیت بالا و همچنین قیمتی کاملا مناسب و رقابتی در شهر مقدس قم، شاه‌راه مواصلاتی کشور شروع به کار کردیم.»

سرای‌ ایرانی مدعی است «در مدت زمان بسیار کوتاهی به بزرگترین هایپر مارکت تخصصی تهیه جهیزیه در کل کشور تبدیل شدیم و سهم عمده­‌ای از تامین بازار لوازم خانگی، فرش دستباف و ماشینی، مبلمان و کالای خواب، لوستر، لوازم ورزشی، دکوراسیون، مبلمان اداری و کالای دیجیتال کل کشور را به دست آوردیم.»

براساس این گزارش فضای فروشگاه «سرای ایرانی» در سال ۹۹ در قم به ۵۰هزار متر مربع افزایش  یافت و سال ۱۴۰۱ در شهر اصفهان  ۳۶ هزار متر و سپس در آذرماه سال ۱۴۰۲، صد و ده هزار متر در تهران به وسعت سرای ایرانی اضافه شد.

نامه منتشر شده در فضای مجازی نیز نشان از نگرانی کسبه سه راه امین حضور از افتتاح شعبه بزرگ مجموعه سرای ایرانی در سه راه افسریه در تهران است.

مالک سرای ایرانی کیست؟

در نامه کسبه سه راه امین حضور به نام «حسین آزمون» به عنوان مالک سرای ایرانی اشاره شده است که براساس ادعای آن‌ها طرف شراکت با حداد عادل است. اما در سایت مجموعه هیچ رد و نشانی از حسین آزمون دیده نمی‌شود.

دعوای «سه‌راه امین حضور» با «سه‌راه افسریه»؛ مالک «سرای ایرانی» کیست؟افتتاح سرای ایرانی در سه راه افسریه جنجال به پا کرد

چرا صدای کسبه امین حضور درآمد؟

زیر پوست نامه کسبه امین حضور اشاره به رانت است. هر چند که غلامعلی حداد عادل ادعای مطرح شده را رد کرده است، اما فعالان بازار لوازم خانگی از شکل گیری انحصار ویرانگر در بازار سخن می‌گویند.

آن‌ها می‌گویند مجموعه «سرای ایرانی» با همکاری بانک‌ها، گرفتن تسهیلات بزرگ و فروش اقساطی فضای رقابت را آن‌ها گرفته است.

رئیس اتحادیه صوت و وتصویر و موبایل می‌گوید بانک‌ها به مغازه داران اعتبار نمی‌دهند، چرا که منابع خود را به صورت انحصاری به جای دیگری اختصاص داده‌اند.

نایب رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی نیز از پدیده حواله فروشی در «سرای ایرانی» و «شهر لوازم خانگی» می‌گوید. به گفته او فروشگاه‌های بزرگ همچون سرای ایرانی می‌تواند کنترل نقدینگی و پول در این بازار را از دست دولت خارج کند. به گفته او با این کار دیگر سرمایه‌گذاران و بنکداران قدیمی در کارخانه‌ها  و صنعت لوازم خانگی سرمایه گذاری نمی‌کنند و پول خود را از آن خارج می‌نمایند که ضربه بزرگ به تولید داخلی خواهد بود.

در شبکه‌های اجتماعی برخی می‌گویند فروشگاه‌هایی نظیر سرای ایران گرفتار بازی پانزی شده‌اند و بدهی قبلی را با بدهی جدید تسویه می‌کنند. اما برخی دیگر معتقدند چنین ادعایی صحت ندارد. احمد جانجان فعال اقتصادی معتقد است «سرای ایرانی هایپرمارکت لوازم خانگی است.» به گفته او «کلاهبرداری پانزی مبتنی بر "وعده بازگشت سرمایه" از طریق سود‌های نامتعارف و بدون فعالیت اقتصادی‌ است! مردم از این فروشگاه کالا میخرند یا در آن سرمایه‌گذاری می‌کنند؟!»

با نگاهی به دعوای شکل گرفته بر سر «سرای ایرانی» می‌توان گفت این دعوا در مورد تمام فروشگاه‌های زنجیره‌ای بزرگ صادق است. فروشگاه‌هایی که می‌توانند با سرمایه‌گذاری وسیع خود نبض بازار را از دست خورده فروشان خارج کنند. در این مورد منتقدان می‌گویند در بازارانحصار یا به قولی «مافیا» ایجاد می‌شود.

بازارلوازم خانگی با وجود تولید کنندگانی همچون گروه انتخاب، پیشتر با اتهام انحصاردر بخش تولید روبه‌رو بود و حالا با اتهام انحصار در بخش فروش روبه‌رو است.

سایر اخبار
ارسال نظرات
غیر قابل انتشار: ۱ | در انتظار بررسی: ۰ | انتشار یافته:
گوناگون