آغاز ذخیرهسازی ۳ تریلیون لیتر آب در ارتفاع ۸ هزار پایی در غرب چین!

چین بار دیگر با اجرای پروژهای عظیم در حوزه انرژی، توجه جهانیان را به خود جلب کرده است.
در منطقهای کوهستانی در غرب این کشور، پروژهای به نام «شوانگجیانگکو» آغاز به ذخیرهسازی آب کرده که بزرگترین پروژه در نوع خود در سطح جهان به شمار میرود.
این پروژه در استان سیچوان واقع شده و از روز اول ماه مه سال جاری میلادی، فرآیند ذخیرهسازی آب را آغاز کرده است. بر اساس گزارش وبسایت «Eco Portal» که توسط رسانه عربی «العربیة بیزنس» بازتاب یافته، هدف از این طرح تولید سالانه حدود ۷ میلیارد کیلوواتساعت برق پاک عنوان شده است.
ذخیرهسازی در این پروژه در ارتفاعی نزدیک به ۸ هزار پا از سطح دریا صورت میگیرد. حجم آبی که قرار است در پشت سد انباشته شود، بیش از ۳ تریلیون لیتر اعلام شده است. سد احداثشده روی رودخانه دادو قرار دارد که یکی از شاخههای حوزه آبخیز سیچوان محسوب میشود.
ارتفاع این سد به ۳۱۵ متر میرسد و آن را به بلندترین سد جهان تبدیل کرده است. عملیات ساخت پروژه از سال ۲۰۱۵ میلادی آغاز شد و تأمین مالی آن با سرمایهای بالغ بر ۳۶ میلیارد یوان، معادل حدود ۴.۹ میلیارد دلار صورت گرفته است. شرکت دولتی «پاور چاینا» مسئولیت اجرای پروژه را بر عهده دارد.
این شرکت اعلام کرده است که در مرحله اول ذخیرهسازی، سطح آب در مخزن سد به ارتفاع ۲۳۴۴ متر از سطح دریا رسیده که نسبت به سطح اولیه رودخانه، ۸۰ متر بالاتر است.
در کنار این دستاورد فنی، نگرانیهایی نیز از سوی کارشناسان زمینشناسی مطرح شده است. برخی از آنها هشدار دادهاند که فشار عظیم ناشی از این میزان ذخیره آب میتواند باعث بروز لرزشهای زمینلرزهای شود. همچنین ممکن است تغییراتی در جریان طبیعی رودخانهها و ساختار پوسته زمین ایجاد گردد.
با این حال، مهندسان چینی بر این باورند که مزایای این طرح، از جمله کاهش اتکا به سوختهای فسیلی و پایین آوردن میزان انتشار دیاکسید کربن به میزان حدود ۷.۱۸ میلیون تن در سال، بسیار بیشتر از خطرات احتمالی آن است.