27/ارديبهشت/1404 | 23:20

چین از پهپاد‌های نامرئی پرنده‌نما رونمایی کرد

چین از پهپاد‌های نامرئی پرنده‌نما رونمایی کرد
چین در «نمایشگاه فناوری هوشمند نظامی پکن» (CMITE ۲۰۲۵) از پهپاد‌های پرنده‌نمای جدید خود رونمایی کرد که با تقلید از بال زدن پرندگان، عملاً نامرئی شده و قادر به حمل مهمات و اجرای عملیات شناسایی و تهاجمی هستند.
کد خبر: ۴۷۴۵۶

چین در «نمایشگاه فناوری هوشمند نظامی پکن» (CMITE ۲۰۲۵) از پهپاد‌های پرنده‌نمای جدید خود رونمایی کرد که با تقلید از بال زدن پرندگان، عملاً نامرئی شده و قادر به حمل مهمات و اجرای عملیات شناسایی و تهاجمی هستند.

به گزارش ایسنا، این پهپاد‌ها که «اُرنیتوپتر» (Ornithopters) نامیده می‌شوند، بر خلاف پهپاد‌های سنتی با بال‌های ثابت یا چرخشی، با تقلید از نحوه پرواز پرندگان به استتار فوق‌العاده‌ای دست یافته‌اند و به سختی توسط چشم انسان و رادار‌های معمولی، قابل شناسایی هستند.

به نقل از آی‌ای، این پهپاد‌ها در اندازه‌ها و اشکال مختلفی از جمله زاغ، مرغ دریایی، شاهین و عقاب طراحی شده‌اند تا برای ماموریت‌های گوناگون مناسب باشند. 

چین برای افزایش قابلیت نامرئی بودن در جنگ هوایی، در دهمین «نمایشگاه فناوری هوشمند نظامی چین» (CMITE ۲۰۲۵) در پکن از انواع «پهپاد‌های بدون سرنشین» (UAV) رونمایی کرد.

 پهپاد‌های کوچک زاغی 

برخلاف پهپاد‌های چرخشی، «اُرنیتوپترها» با تقلید از حرکات بال زدن پرندگان، به شبیه‌سازی تقریباً کاملی از پرواز پرندگان دست یافته‌اند. نتیجه این امر، پهپادی است که از نظر ظاهری با پرندگان واقعی قابل تشخیص نیست و می‌تواند از دید ناظران انسانی و بیشتر سامانه‌های راداری متداول پنهان بماند.

نمایندگان حاضر در نمایشگاه گفتند که این «اُرنیتوپترها» در اشکال مختلف پرندگان از جمله زاغ، مرغ دریایی، شاهین و عقاب با توجه به ماموریت‌های خاص طراحی و توسعه داده می‌شوند.

کوچک‌ترین نوع این پهپادها، شبیه به یک زاغ است و تنها ۹۰ گرم وزن دارد و به‌راحتی با دست پرتاب می‌شود. این پهپاد با وجود اندازه کوچک، دارای یک دوربین مینیاتوری است که تصاویر زنده را ارسال می‌کند. این پهپاد با وجود مداومت پروازی کوتاه، از نظر تاکتیکی قابل توجه است.

این پهپاد همچنین برای شناسایی شهری و ماموریت‌های دیده‌بانی پیشرفته که در آن پنهان ماندن حیاتی است، ایده‌آل است. این ریزپهپاد‌ها به صورت گروهی مستقر می‌شوند تا سامانه‌های نظارتی دشمن را اشباع و آگاهی موقعیتی مداوم را فراهم کنند.

پهپاد‌های بزرگ به شکل مرغ دریایی، شاهین و عقاب

مدل‌های بزرگ‌تر مانند مدل‌های شبیه به مرغ دریایی و عقاب می‌توانند محموله‌های سنگین‌تر را حمل کنند و مداومت پروازی بیشتری دارند. نوع عقابی این پهپادها، با وزن تقریبی ۳/۶ کیلوگرم و طول بال دو متر می‌تواند به مدت ۴۰ دقیقه در شعاع ۶ تا ۸ کیلومتری پرواز کند. نکته مهم‌تر اینکه این پهپاد می‌تواند مهمات تهاجمی از جمله ریزمهمات هدایت‌شونده را حمل کند.

یکی دیگر از نوآوری‌های قابل توجه، پهپاد شبیه به مرغ مگس‌خوار است. این سامانه می‌تواند با وزن ۱۰ کیلوگرم به پرواز درآمده و ماموریت‌های تهاجمی را انجام دهد. این پهپاد می‌تواند تا ۳ کیلوگرم محموله را حمل کند و به گلوله‌های خمپاره ۶۰ یا ۸۲ میلی‌متری مجهز شود. 

طراحی ماژولار و قابل حمل آن به این پهپاد اجازه می‌دهد تا در تاکتیک‌های گروهی به کار گرفته شده و قدرت شلیک دقیق و متمرکزی را از هوا فراهم کند.

گفتنی است که یک پیاده‌نظام می‌تواند چندین واحد از این پهپاد‌ها را حمل کند و به نیرو‌های گروهان اجازه می‌دهد تا بدون نیاز به پشتیبانی هوایی خارجی، قدرت شلیک هوایی مؤثری داشته باشند.

این «اُرنیتوپترها» از مواد لاستیکی سبک و مقاوم ساخته شده‌اند. آنها قابل استفاده مجدد هستند و نگهداری آنها آسان است. این قابلیت برای استفاده بلندمدت در شرایط تاکتیکی بسیار مهم است. 

ویژگی کلیدی دیگر این پهپاد‌ها این است که می‌توان آنها را سفارشی‌سازی کرد. توسعه‌دهندگان می‌توانند طراحی هر پهپاد را با گونه‌های پرندگان محلی مطابقت دهند. این امر به استتار بهتر پهپاد‌ها در محیط‌های روستایی و شهری کمک می‌کند.

این پهپاد‌ها برای ماموریت‌های مخفی، عملیات روانی و نظارت در محیط‌های خطرناک مفید هستند.

مقابله با پهپاد‌ها

چین در این نمایشگاه، راهکار‌هایی برای مقابله با پهپاد‌های دشمن نیز ارائه کرد. یکی از این راهکار‌ها سکوی سلاح از راه دور «K-۲۵» است که می‌تواند بر روی زمین یا خودرو نصب شود و با استفاده از الگوریتم‌های هوشمند به ردیابی و درگیری با اهداف بپردازد.

نمایشگاه «CMITE ۲۰۲۵» نشان‌دهنده تحولی بزرگ در جنگ پهپادی است. استفاده از سامانه‌های الهام‌گرفته از زیست‌شناسی در میدان نبرد، تشخیص تفاوت بین طبیعت و ماشین را دشوارتر کرده است و چالش‌های جدیدی را در زمینه شناسایی و درگیری با اهداف در مناقشات آینده ایجاد می‌کند.

برچسب ها: