زیسان: جدال سنگین علی اکبر رائفیپور با نمایندگان مجلس بر سر فساد وارد فاز جدیدی شده است و رائفی پور این بار با صراحت انگشت اتهام را به سمت رئیس مجلس و نزدیکانش گرفته است.
به گزارش زیسان، ماجرا از آنجا آغاز شد که رائفی پور در یک برنامه تلویزیونی شبکه افق نزدیک به جبهه پایداری گفت: «در مجلس کنونی نمایندهای داریم که ۱۴۰ سکه گرفته و تایید صلاحیت شده است.» رائفیپور در روایتی دیگر از فساد نمایندگان مجلس گفت: «رییس فراکسیون مقابله با فسادی داشتیم که تماس گرفته با جایی که تحقیق و تفحص کند، گفته دو میلیارد میزنی به حسابم، والا میآیم تحقیق و تفحص.»
این اظهارات علی اکبر رائفی پور در حالی مطرح شده است که ماه آینده انتخابات مجلس شورای اسلامی برگزار میشود و گفته میشود رائفی پور برای فتح مجلس نقشه کشیده است. این سخنران جنجالی اصولگرایان که مورد قبول اکثریت بدنه این جریان است با این ادعا حالا به موتور محرکه اصلی انتخابات مجلس بدل شده است.
پس از سخنان جنجالی او در شبکه افق نمایندگان مجلس یکی پس از دیگری از او انتقاد کردند. بسیاری تصور میکردند این سخنان رائفی پور در واقع ادامه دعوای پایداریها با نواصولگریان و طیف قالیباف است، اما اظهارات سخنران مورد قبول اصولگرایان حتی صدای نمایندگان طیف پایداری را نیز درآورد.
حسین جلالی نماینده رفسنجان و انار و عضو جبهه پایداری در اظهار نظری گفت: «آقای رائفیپور باید اسناد و مدارک خود را ارائه کند، دستگاههای بازرسی و نظارتی اسناد ایشان را بررسی کنند. اگر اسناد صحیح و قانونی باشد، باید با نماینده متخلف برخورد شود. اما اگر اسناد شایعه و اتهام و غیرمستند باشد، باید با اتهامزننده برخورد جدی شود. نباید با افکار عمومی و مردم بازی شود و اذهان عمومی را خراب کنند. اگر دستگاههای امنیتی وظایف خود را درست انجام دهند، دیگر دعواهای اینچنینی رخ نمیدهد.»
دعوا بر سر شفافیت؛ رائفیپو چقدر میگیرد!
در صحن پارلمان هم انتقادات از رائفی پور بالا گرفت. محمدرضا صباغیانبافقی، نماینده مهریز یزد در تذکری شفاهی خطاب به قالیباف به آن واکنش نشان داد و خواستار برخورد قانونی با او و دفاع از شأن مجلسی شد.
این نماینده مجلس گفت: «اخیرا فردی که خود را همهچیزدان میداند و درباره همه چیز نظر میدهد، در صداوسیما صحبتی را علیه نمایندگان به بهانه شفافیت کرده و گفته است یکی از نمایندگان برای آنکه درخواست یک تحقیق و تفحص را پس بگیرد، سکه دریافت کرده است. این فرد اگر خودش مدافع شفافیت است، اعلام کند که در جلسات و سخنرانیهای خود چه مبالغی دریافت میکند. این فرد با این ادعای خود، شورای نگهبان را هم زیر سوال برده است. دادستانی باید به این موضوع ورود کند تا موضوع شفاف و روشن شود. اگر کسی تخلف کرده است، باید اعلام شود و اگر هم تخلفی صورت نگرفته است، باید با گوینده این اتهام برخورد شود.»
رئیس مجلس در واکنش به تذکر صباغیان و ادعاهای رائفی پور گفت: «قانون انتخابات درباره این موضوعات موارد لازم را پیشبینی کرده است و قوه قضاییه نیز در این زمینه مسوولیت دارد که به خوبی دنبال میکند. حتما کسانی که شائبهای درست میکنند باید پاسخگو باشند. این موضوع در یک برنامه زنده گفته شده و به گونهای مطرح شده که شورای نگهبان نیز مطلع بوده و آن نماینده را تایید کرده است. دادستان به عنوان مدعیالعموم باید این موضوع را پیگیری کند. اگر واقعا حرفی که زده شده اتفاق افتاده باشد، باید گفت فردی که سکه گرفته است نه صلاحیت حضور در این مجلس و نه صلاحیت حضور در مجلس آینده را دارد، اما اگر این حرف صحت ندارد باید با فردی که این موضوع را مطرح کرده است برخورد شود. دادستان باید به این موضوع ورود کرده و آن را پیگیری کند تا هم مردم و هم مجلس شورای اسلامی در جریان قرار گیرند.»
بسیاری دیگر از نمایندگان مجلس به انتقاد از چهره جنجالی اصولگرایان پرداختند و ادعاهای او را علیه تمام مجلس ارزیابی کردند.
اما رائفی پور عقب نشینی نکرد و و با انتشار توییتی خطاب به رییس مجلس نوشت: «جناب آقای قالیباف وقتی آقای قاسمیان مشاور شما، رییس مرکز اسناد، موزه و کتابخانه مجلس صراحتا اعلام کردند دویست نفر (دوسوم) از نمایندگان مجلس از جمله شخص شما هیچ اعتقادی به شفافیت نداشته و از ترس بنده و رسانهها به آن تن دادهاید و اصطلاحا شفافیت را من در پاچه مجلس کردهام که صد البته به این کار افتخار میکنم! آیا نیازی ندیدید که مدعیالعموم درباره این ادعا ورود پیدا کند؟».
علی اکبر رائفی پور در ادامه استان اقدام به انتشار لیست اموالش کرد. او در گزارش در واکنش به سخنان صباغیان نماینده مجلس که از او خواست خودش را شفاف کند، نوشت: «خانه: مستاجر هستم، خودرو: برلیانس مدل ۹۷. بابت سخنرانی هیچ چیز تعیین نمیکنم و نمیگیرم اگر شخصی هم به حساب موسسه پرداختی داشته باشد که خوب به حساب کمکهای مردمی برای موسسه رفته و ارتباطی با بنده ندارد.»
او درباره اینکه خرج زندگیاش را از کجا میآورد؟، نوشت: «۶۰۰ ملیون تومان پول نزد یکی از دوستانم (آهنگری) دارم که هر ماه سود آنرا محاسبه کرده پرداخت میکند. هرچه جز این پیدا کردید افشا فرمایید و مال خودتان.»
او تاکید کرد: «من یقه شما را رها نخواهم کرد!».
عصبانیت رائفیپور و ماجرای تراولها
اما دوشنبه شب تحول تازهای رخ داد و محمد سعید احدیان مشاور قالیباف توئیتی نوشت که مانند بنزین عمل کرد و باعث شد، آتشی که رائفی پور روشن کرده زبانه بکشد.
احدیان نوشت: «آقای رائفی پور حتما اطلاعات درستی از نمایندهای که ۱۴۰ سکه گرفته است، دارد. من یکی خیلی خوشحال میشوم چنین نمایندهای رد صلاحیت شود. اطلاعات این فساد را بدهید و تمام. چرا آقای رائفی پور و تیمش اینقدر عصبی رفتار میکنند؟»
ساعتی بعد رائفی پور به این توئیت به تندی پاسخ داد و اسنادی از پرداختهای چند صد میلیونی مشاور قالیباف در قالب به افراد به عنوان هدیه منتشر کرد. رائفی پور خطاب به احدیان نوشت: «آیا این درست است که این پول خرج پروژه بگیرهای رسانهای برای جهاد تبیین حول شخصیت گرانبهای جناب قالیباف میشود؟»
او افزود: «چرا این پولها که صرفا دو مورد آنرا به عنوان سند آوردم نقدی و بصورت تراول پرداخت میشود؟ چرا روابط عمومی مجلس مستقیم پرداخت ننموده و به شما داده شده است؟»
او تاکید کرد: «هر ماه چند مورد این چنین از بودجه بیت المال خرج اقداماتی از این دست میشود؟ بر اساس اصل شفافیت لیست دریافت کنندگان را به همراه رسید برای اطلاع عموم مردم منتشر فرمایید.»
پس از حمله تازه رائفی پور احدیان در رشته توئیتی به تندی از مرد همه چیز دان اصولگرایان انتقاد کرد. مشاور قالیباف اسناد منتشر شده از سوی رائفی پور را فاکتورهای رسمی روابط عمومی مجلس دانست و نوشت: «مگر بر کسی پوشیده است که روابطعمومی مجلس برای انتشار گزارش عملکرد مجلس، کمیسیونها و نمایندگان هزینه میکند؟»
احدیان خطاب به رائفی پور نوشت: «شما که روی مسائل مالی حساس هستید، بعد از این همه سال از منابع مالی مصاف و گروهان سایبری اطلاع دهید. آیا این منابع از محل همین پروژهها تامین میشود؟ ٰ شما پیشقدم شوید تا همه مطلع شوند چگونه در یک فضای پشتپرده برای خودتان سرباز و لشگر و فرمانده درست کردهاید و به هرکه بخواهید حمله میکنید.»
مشاور قالیباف افشاگریهای رائفی پور را پروژهای انتخاباتی توصیف کرد و ادامه داد: «یکبار توضیح دهید این هزینههای مصاف و عوامل شما از کجا تامین میشود؟ هزینه کارگروهها و گردانها را چه کسی میدهد؟ چهکسی تامین مالی میکند؟ آیا تامینکننده در ماههای اخیر تغییر کرده؟ پروژه تعریف شده ۴۰ روز تا انتخابات چیست؟»
او همچنین سخران مشهور اصولگرایان را متهم به «فرقه سازی» کرد.
قالیباف ادعاهای منتشر شده درباره «فساد» را تخریب خواند
جنگ زرگری یا پروژه انتخاباتی
در ادامه ماجرا قالیباف، رئیس مجلس در توئیتی از افشاگری فساد برای تخریب سیاسی انتقاد کرد و نوشت: «قانون مترقی حمایت از گزارشگران فساد با ابلاغ رییس جمهور اجرایی شده است. رشوه، تقلب علمی، اختلاس و سایر مصادیق فساد مالی مشمول این قانون خواهند شد. افشاگری مستند از این پس راهکاری عملیاتی برای مقابله واقعی با فساد و مردمیکردن این فرایند خواهد بود نه یک تاکتیک برای تخریب سیاسی.»
به این ترتیب علی اکبر رائفیپور در آستانه انتخابات مجلس به جنگ قالیباف رفته است. عدهای میگویند این جنگ برای گرم کردن تنور انتخابات است، عدهای دیگر آن را تلاش جبهه پایداری برای حذف قالیباف و طیف او از مجلس میدانند. اما تفسیر جالب دیگری در این بین مطرح شده است. عبدالله رمضانزاده سیاستمدار اصلاح طلب در این باره نوشت: «در دعوای اتهامات تیم قالیباف و تیم رائفی علیه یکدیگر وارد نشویم. هدف فراموشی بزرگترین فساد سازمانیافته تاریخ ایران یعنی چای دبش است که هر دوتیم در مورد آن سکوت کردهاند.»