15/فروردين/1404 | 06:09
۱۰:۳۴
۱۴۰۴/۰۱/۱۴
چین و اتحادیه اروپا: با اقدامات متقابل پاسخ می‌دهیم

واکنش کشور‌های جهان به تعرفه‌های سنگین ترامپ

واکنش کشور‌های جهان به تعرفه‌های سنگین ترامپ
چین، دومین اقتصاد بزرگ جهان که ترامپ تعرفه ۳۴ درصدی بر واردات کالا از آن وضع کرده است، اعلام کرد که هر اقدام لازمی را برای مقابله با این تعرفه‌ها مد نظر قرار خواهد داد.
کد خبر: ۴۶۵۴۰

پس از آنکه دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا از جزئیات تعرفه‌های جدید خود علیه کشور‌های دوست و دشمن واشنگتن رونمایی کرد، دولت‌های مختلف به سرعت به آن واکنش نشان دادند.

در اینجا به برخی از واکنش‌های رهبران و کشور‌های جهان به تعرفه‌های جدید آمریکا می‌پردازیم.

اتحادیه اروپا

اورزولا فن درلاین، رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا تعرفه‌های ترامپ را ضربه‌ای بزرگ به اقتصاد جهانی دانست و گفت گفت اتحادیه اروپا آماده است در صورت شکست مذاکرات با آمریکا، با اقدامات متقابل پاسخ دهد.

این مقام ارشد اتحادیه اروپا گفت اروپا هم‌اکنون در حال نهایی کردن بسته نخست اقدامات در واکنش به تعرفه‌های اولیه بر فولاد است و در صورت شکست مذاکرات، تدابیر بیشتری را در نظر خواهد گرفت.

خانم فن درلاین با تأکید بر «اتحاد» اروپا گفت: «ما در این مسیر با هم هستیم اگر به یکی از ما حمله شود، همه ما هدف قرار گرفته‌ایم. اتحاد ما قدرت ماست.»

کانادا

مارک کارنی، نخست وزیر کانادا در واکنش به وضع تعرفه بر واردات کالا به آمریکا گفت اگرچه ترامپ برخی از جنبه‌های مهم روابط کانادا و آمریکا مانند روابط تجاری را حفظ کرده است، اما تعرفه‌های فنتانیل، فولاد و آلومینویم همچنان برقرار هستند.

آقای کارنی در ادامه گفت دولت کشورش با تعرفه‌های گمرکی آمریکا «مقابله» و از کارگران و صنایع کانادایی «محافظت» خواهد کرد. او در ادامه وعده داد که کشورش قوی‌ترین اقتصاد را در گروه هفت خواهد ساخت.

برزیل

برزیل نیز با ابراز تأسف از تعرفه‌های اعمال‌شده از سوی ترامپ، اعلام کرد که دولت این کشور در حال ارزیابی همه گزینه‌های مختلف برای مقابله با این تصمیم است. دولت برزیل ارجاع موضوع به سازمان تجارت جهانی را گزینه‌ای دانست که می‌توان از آن برای دفاع از منافع مشروع ملی برزیل استفاده کرد.

نیوزیلند

تاد مک‌کلی، وزیر تجارت نیوزلند گفت: «منافع نیوزیلند در جهانی که تجارت به‌صورت آزاد جریان دارد، بهتر تأمین می‌شود... روابط دوجانبه نیوزیلند با آمریکا همچنان مستحکم است. ما با دولت آمریکا گفت‌و‌گو خواهیم کرد تا اطلاعات بیشتری کسب کنیم و با صادرکنندگان خود در ارتباط خواهیم بود تا تأثیر این تصمیم را بهتر درک کنیم.»

اسپانیا

پدرو سانچز، نخست وزیر اسپانیا نیز در واکنش به تعرفه‌های ترامپ گفت: «اسپانیا از شرکت‌ها و کارگران خود محافظت خواهد کرد و همچنان به جهانی آزاد متعهد خواهد ماند.

سوئد

اولف کریسترسون، نخست وزیر سوئد گفت: «ما نمی‌خواهیم موانع تجاری رو به رشدی داشته باشیم. ما نمی‌خواهیم جنگ تجاری رخ دهد... ما می‌خواهیم راهی برای بازگشت به مسیر تجارت و همکاری با آمریکا پیدا کنیم، تا شهروندانمان بتوانند از زندگی بهتری بهره‌مند شوند.»

چین

چین، دومین اقتصاد بزرگ جهان که ترامپ تعرفه ۳۴ درصدی بر واردات کالا از آن وضع کرده است، اعلام کرد که هر اقدام لازمی را برای مقابله با این تعرفه‌ها مد نظر قرار خواهد داد.

سخنگوی دولت چین با محکوم کردن وضع تعرفه‌ها علیه پکن، گفت که کشورش اقدامات مقابله مثلی را برای حفاظت از منافع و حقوق خود انجام خواهد کرد.

وزیر بازرگانی چین نیز از آمریکا خواست که «فورا» همه تعرفه‌های «یک طرفه» را لغو و اختلافات را از طریق گفت‌و‌گو با شرکای تجاری خود حل کند.

ایتالیا

جورجا ملونی، نخست‌وزیر راست‌گرای ایتالیا که از حامیان آقای ترامپ در اروپا است اعمال تعرفه‌های جدید بر واردات کالا به آمریکا را «اشتباه» دانست و گفت این اقدام آمریکا می‌تواند به آغاز یک جنگ تجاری بیانجامد.

خانم ملونی گفت: «ما برای پیشگیری از وقوع یک جنگ تجاری، هر آنچه ممکن باشد را برای به دست آوردن یک توافق با آمریکا انجام خواهیم داد؛ جنگی که به طور اجتناب ناپذیری موجب تضعیف غرب و به نفع دیگر بازیگران جهانی خواهد بود.» او این تصمیم آقای ترامپ را در تضاد با اساس شراکت میان دو کشور دانست که دوستانه تلقی نمی‌شود.

ایرلند

مایکل مارتین، نخست وزیر ایرلند نیز با ابراز تاسف از وضع تعرفه ۲۰ درصدی بر واردات از اتحادیه اروپا گفت: «تعرفه‌ها به سود هیچ‌کس نیست. اولویت من، و اولویت دولت، محافظت از شغل‌های ایرلندی و اقتصاد ایرلند است.»

سوئیس

کارین کلر شوتر، رئیس‌جمهوری سوئیس در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی ایکس نوشت دولت کشورش «به سرعت» تصمیم خواهد گرفت که گام‌های بعدی برای مقابله با تعرفه‌های آمریکا چه خواهد بود.

خانم شوتر اعلام کرده که منافع بلندمدت اقتصادی سوئیس سرلوحه هر تصمیمی خواهد بود و کشورش بر اساس قوانین بین‌المللی و معاهدات بازار آزاد اقدام خواهد کرد.

استرالیا

آنتونی آلبانیزی، نخست‌وزیر استرالیا نیز در واکنش به تعرفه‌های ترامپ گفت که وضع این تعرفه‌ها از سوی دولت آمریکا «کاملا بی‌دلیل» بوده و این موضوع بر روابط متقابل دو کشور اثر خواهد گذاشت.

پنی ونگ، وزیرخارجه استرالیا نیز وعده داد که این کشور به اقدام آمریکا واکنش نشان خواهد داد.

دانمارک

وزیر خارجه دانمارک نیز با ابراز تأسف از این اقدام دولت ترامپ، گفت: «نگرانی‌های زیادی درباره تهدید منافع تجارت جهانی به دلیل جنگ تجاری ناخواسته‌ای که اروپا درگیر آن است، وجود دارد.» او این وضعیت را برای اروپا «نگران‌کننده و زیان‌بار» دانست.

کره جنوبی

هان دوک سو، رئیس‌جمهور موقت کره جنوبی در واکنش به این اقدام ترامپ گفت: «از آنجا که جنگ تجاری جهانی به یک واقعیت تبدیل شده است، دولت باید همه توان خود را برای غلبه بر بحران تجاری به کار گیرد.»

ژاپن

ژاپن هم اعمال تعرفه‌های گمرکی از سوی آمریکا را «بسیار تأسف‌بار» دانست.

تایلند

نخست‌وزیر تایلند نیز در این خصوص گفت که کشورش هم برنامه‌ای منسجم برای مقابله با تعرفه‌های گمرکی ترامپ دارد و هم به دنبال مذاکره است.

بریتانیا

وزیر تجارت و صنعت بریتانیا در واکنش به تعرفه‌های ترامپ گفت که لندن همواره تلاش خواهد کرد تا منافع شرکت‌ها و مصرف‌کنندگان بریتانیایی را حفظ کند.

او گفت که مذاکرات با آمریکا بر تقویت روابط اقتصادی تمرکز دارد و لندن به دنبال دستیابی به یک توافق با واشنگتن است. وزیر تجارت و صنعت بریتانیا همچنین گفت که هیچ فردی تمایلی به آغاز جنگ تجاری ندارد.

برچسب ها: