کشف نان ۱۴۴۰۰ ساله در صحرای سیاه اردن

کشف نان ۱۴۴۰۰ ساله در صحرای سیاه اردن
یافته‌های باستان شناسی در صحرای سیاه اردن نشان می‌دهد که انسان‌ها ۱۴۴۰۰ سال پیش از تنور‌های سنگی برای پختن نان استفاده می‌کردند.
کد خبر: ۴۳۶۸
|
۳۰ دی ۱۴۰۲ - ۲۳:۱۴

زی‌سان: محققان بقایای سوخته یک نان تخت پخته شده توسط شکارچیان در ۱۴۴۰۰ سال پیش را کشف کردند.

به گزارش زی‌سان، این قدیمی‌ترین شواهد مستقیم از نان است که تا به امروز پیدا شده است، که حداقل مربوط به ۴۰۰۰ سال قبل از ظهور دوران کشاورزی است.

بیست و چهار اکتشاف شبیه نان در دو آتشگاه در سایت شکارچیان ناتوفی دوره فراپارینه‌سنگی معروف به شوبَیقه یک یافت شد. یافته‌های سال ۲۰۱۸ نشان می‌دهد که تولید نان بر اساس غلات وحشی احتمالا شکارچیان را به کشت غلات تشویق کرده است و به انقلاب کشاورزی در دوره نوسنگی کمک کرد.

پختن نان تازه از غلات وحشی جمع شده به طور فرصت طلبانه واقعاً کار دشواری بود، اما شاید این نوآوری و پختن نان به این شکل آنقدر بوی خوبی داشت که مردم کشاورزی را اختراع کردند.

نان

تجزیه و تحلیل میکروسکوپی یافته‌های آتشگاه نشان داد که مردم محلی از حدود ۹۵ گیاه مختلف استفاده می‌کردند، که بیشترشامل یک نی بوریا بوده است که ریشه‌های خوراکی، شاخسار درختان و «میوه‌های مغزدار» تولید می‌کند. آن‌ها همچنین جو، جو دوسر و گندم نیز یافتند. با این حال، مشخص نیست که آیا این مردم باستانی ناتوفی اهل شام، غلات یا علف‌های هرز خوراکی را به طور فرصت طلبانه جمع آوری کرده یا اینکه آن‌ها را پرورش داده‌اند!

علاوه بر نان، موادی مانند دانه خردل وحشی، برخی استخوان‌های حیوانی و سه نوع مختلف پنیر در این منطقه کشف شد. چرا که در یک وعده غذایی واقعا قدیمی، همراه ایده آل قدیمی‌ترین نان، پنیر بوده است. 

قدیمی‌ترین بقایای پنیر جامد ۳۲۰۰ ساله است که قدمت آن به قرن ۱۳ قبل از میلاد می‌رسد. این پنیر در مقبره تامس، شهردار شهر باستانی ممفیس مصر پیدا شد.

سایر اخبار
ارسال نظرات
غیر قابل انتشار: ۰ | در انتظار بررسی: ۰ | انتشار یافته: