اگر میخواهید جوانمرگ نشوید این نان را از صبحانه حذف کنید
محققان دانشگاههای مختلف طی تحقیقاتی دریافتند که در نان تُست شده و دیگر خوراکیهای نشاستهای ماده خطرناکی وجود دارد که باید از صبحانه حذف شوند.
تیمی از متخصصان اسپانیایی پیوندی از یک ماده شیمیایی به نام آکریل آمید را کشف کردهاند که در طی فرآیند پخت و پز ایجاد میشود و میتواند خطر ابتلا به دو وضعیت اضطراری بهداشتی را تا ۶۰ درصد افزایش دهد.
محققان که دهها مطالعه مربوط به سال ۲۰۰۷ را که شامل بیش از ۱۰۰هزار نفر بود، تجزیه و تحلیل کردند، یافتههای خود را در ماه گذشته (۱۳ نوامبر) در مجله Nutrients به اشتراک گذاشتند.
محققان که از چندین دانشگاه و ارگانهای بهداشتی برای این تحقیق گردهم آمدند، دریافتند که مصرف بیشتر آکریل آمید هم با افزایش خطر ابتلا به اورژانسهای پزشکی قلبی عروقی مانند حمله قلبی و سکته مغزی و هم با مرگ ناشی از این شرایط مرتبط است. آنها به مطالعاتی اشاره کردند که نشان داد سطوح شدید آکریل آمید با ۸۴ درصد افزایش خطر مرگ قلبی عروقی در افراد آسیب پذیر، مانند افراد در معرض خطر دیابت نوع ۲، مرتبط است.
علاوه بر این، قرار گرفتن در معرض آکریل آمید زیاد از طریق رژیم غذایی، خطر مرگ قلبی عروقی را بین یک سوم تا دو سوم افزایش میدهد.
آکریل آمید زمانی آزاد میشود که غذاهای نشاستهای مانند نان و سیب زمینی گرم میشوند، مانند هنگام پخت، سرخ کردن و برشته کردن.
منبع: اطلاعات