ایمی مککینن در فارن پالیسی نوشت: در حالی که درخواستها برای کاهش مداخلات نظامی آمریکا رو به افزایش است، ناظران با نگرانی به انتخابهای دونالد ترامپ از جمله سناتور مارکو روبیو و عضو مجلس نمایندگان مایک والتز مینگرند.
در ادامه این مطلب آمده است: برخی از نامزدهای دونالد ترامپ، رئیسجمهور منتخب آمریکا برای تصدی مشاغل کلیدی امنیت ملی در دولت آتیاش، واکنشهای متفاوتی در میان جریان حامی کاهش اقدامات مداخله جویانه آمریکا در حزب جمهوریخواه برانگیختهاند. این جریان گزینههای مذکور را به عنوان طرفداران سیاست خارجی تندرو میبیند که نظراتشان با جریانهای انزواگرایی که در سالهای اخیر در حزب جمهوری جایگاه پیدا کردهاند، مغایرت دارد.
انتخاب مارکو روبیو به عنوان وزیر امور خارجه و مایک والتز به عنوان مشاور امنیت ملی توسط رئیسجمهور منتخب، نگرانیهایی را در میان بخش قابل توجهی از حامیان ترامپ که از مداخلات نظامی آمریکا در عراق و افغانستان ناراضی بودهاند، برانگیخته است.
جیکوب هایلبرون، سردبیر نشنال اینترست در این باره گفت: "حامیان سیاست خویشتن داری در درون جریان ماگا (بازگرداندن مجدد عظمت آمریکا) دچار شوک شدهاند. آنها حیرتزدهاند. "
گرچه روبیو و والتز در سالهای اخیر به دیدگاه سیاست خارجی ترامپ نزدیکتر شدهاند، اما هر دو بهطور گسترده از تندروهای جناح جمهوریخواه شناخته میشوند که مواضع سرسختانهای در برابر روسیه، چین و ایران اتخاذ کردهاند.
کرت میلز، مدیر اجرایی موسسه آمریکن کاسرواتیو در این باره گفت: "فکر میکنم مشخص است که این هفته واکنشها در میان جناح ضد مداخلهگرایی حزب جمهوریخواه مثبت نبوده است. " او اشاره کرد که با معرفی مت گاتز و تولسی گابارد برای دادستانی کل و مدیریت اطلاعات ملی، که هر دو حامیان سرسخت محدودیت استفاده از نیروی نظامی آمریکا هستند، بخشی از این نگرانیها کاهش یافته است.
فرض بر این است که اگر هر کدام از این گزینهها توسط سنا تأیید شوند، کابینه آینده ترامپ میتواند شامل تندروهای سرسخت در برابر روسیه در کنار فردی، چون گابارد باشد که توسط قانونگذاران برجسته جمهوریخواه به تکرار نقطه نظرات مسکو درباره جنگ اوکراین متهم شده است.
روبیو که عضو هر دو کمیته روابط خارجی و اطلاعاتی سنا است، به شدت از خروج سریع آمریکا از افغانستان در سال ۲۰۲۱ انتقاد کرده و سال گذشته از حمایان لایحهای بود که خروج یکجانبه رئیسجمهور آمریکا از ناتو را دشوارتر میساخت؛ همان ایدهای که ترامپ در دوره نخست ریاست جمهوری اش مطرح کرده بود.
کمدین محافظهکار دیو اسمیت در پستی در توییتر انتخاب روبیو توسط ترامپ را "فاجعه" توصیف کرد. او نوشت: "بهتر است وزارت خارجه را به لیز چنی بدهید"، اشارهای به نماینده سابق جمهوریخواه که ترامپ او را "تندروی جنگطلب رادیکال" نامیده بود.
والتز یک عضو سابق نیروهای ویژه ارتش است که بهعنوان مشاور دفاعی و ضدتروریسم وزیر دفاع اسبق دونالد رامسفلد و معاون رئیسجمهور سابق دیک چنی که دو معمار کلیدی تهاجم آمریکا به عراق بودند، خدمت کرده است. انتخاب والتز انعکاسدهنده درخواستهای ترامپ است مبنی بر اینکه کشورهای عضو ناتو در اروپا باید هزینههای دفاعی خود را افزایش دهند. وی در سال ۲۰۲۳ خواستار تصویب مجوز استفاده از نیروی نظامی توسط کنگره شد تا ارتش آمریکا بتواند کارتلهای مواد مخدر را در مکزیک تحت تعقیب قرار دهد.
وی در مصاحبهای با فاکس نیوز توضیح داد که این لزوما به معنای استقرار نیروهای آمریکایی در جنوب مرز نیست. والتز گفت: "میخواهم روشن کنم: من درباره نیروهای آمریکایی صحبت نمیکنم. بلکه درباره توان سایبری، پهپادها، توان اطلاعاتی و توان دریایی صحبت میکنم. "
سومانترا مایترا، مدیر تحقیق و تبلیغات در انستیتوی آمریکن آیدیاز که مجله آمریکن کانسرواتیو را منتشر میکند گفت، تمایزی کلیدی میان دیدگاه تندرو روبیو و والتز و نئوکانها در دولت بوش که به دنبال گسترش دموکراسی در عراق و افغانستان بودند وجود دارد. مایترا درباره روبیو و والتز گفت: "اینها صداهای نئوکان سنتی نیستند. آنها ملت ساز نیستند. "
برخی دیگر خاطرنشان کردند که تعدادی از نامزدهای کابینه ترامپ در سالهای اخیر دیدگاههای سیاست خارجی خود را تغییر دادهاند. دن کالدول، مشاور سیاست عمومی در اندیشکده اولویتهای دفاعی گفت: "فکر میکنم که چندین نفر از آنها بازبینی صادقانهای در مواضع گذشته خود داشتهاند. " وی به ویژه به روبیو و پیت هجست، نامزد ترامپ برای وزارت دفاع اشاره کرد.
هجست، یک کهنهسرباز ارتش و مجری شبکه فاکس نیوز خود را یک "نئوکان در حال بازیابی" توصیف کرده و تغییر او از یک حامی استفاده از نیروی نظامی به یک طرفدار نگاه بدبینانه اقدامات نظامی با رویکرد حزب متبوع وی نیز مطابقت دارد.
هجست در سال ۲۰۲۰ به نیویورک تایمز گفت: "فکر میکنم بسیاری از ما که خیلی تندرو بودیم و به قدرت نظامی آمریکا ایمان داشتیم، در برابر نحوه توصیف ترامپ از جنگها مقاومت میکردیم. اما اگر با خودمان صادق باشیم، تردیدی نیست که باید به شکلی رادیکال نحوه انجام امور را تغییر دهیم. چقدر پول سرمایهگذاری کردهایم، چقدر جانها را پای این اقدامات گذاشتهایم. آیا رویکردهای نظامی واقعا ما را امنتر کرده است؟ آیا این اقدامات همچنان ارزشش را دارد؟ "
تقریبا همان زمانی که اظهارات هجسث توسط تایمز منتشر شد، او در برنامهای در شبکه فاکس نیوز از ترامپ خواست تا اقدامات نظامی را علیه ایران تشدید کند. وی از رئیسجمهور درخواست کرد قبل از آنکه به زیرساختها، نفت و تاسیسات هستهای این کشور حمله کند یک هفته برای بازگشت به مذاکرات هستهای به تهران بدهد.
میلز درباره هجست گفت: "بسیاری از حامیان کهنهسربازان در روزهای اخیر با قانع شدن در این باره که او هزینههای اقدامات جنگ افروزانه را بهویژه با افزایش سنش جدی میگیرد از او حمایت کردهاند،، اما ایدئولوژی و توانایی او برای مدیریت بزرگترین بوروکراسی جهان همچنان بهطرز آشکاری نامشخص است. "
منبع: انتخاب