زیسان: انتشار تصاویر جدید از ترانه علیدوستی بازیگر سرشناس سینما بازتاب گستردهای در رسانهها و شبکه اجتماعی داشته است.
به گزارش زیسان به نقل از «راستان»، او در این تصاویر بدون حجاب ظاهر شده و چند تن از هواداراتش عکس یادگاری گرفته است.
در این تصاویری آثاری از بیماری در دستان ترانه علیدوستی دیده میشود که هوادارانش را نگران کرده است.
ترانه علیدوستی، بازیگر ۴۱ ساله بعد از بازی در فیلم برادران لیلا و تفریق که هر دو توقیف شدند و رنگ پرده را ندیدند در هیچ پروژهای جلوی دوربین نرفته است.
فروشنده ساخته اصغر فرهادی آخرین فیلمی است که با بازی ترانه در شهریور ۹۵ اکران شد.
او در جریان ماجرای «زن، زندگی، آزادی» به هواداری از معترضان پرداخت و منجر به بازداشتش شد. بازداشت او کمتر از یک ماه طول کشید.
اوایل امسال تصاویری از ترانه علیدوستی روی تخت بیمارستان منتشر شد پس از آن گفته شد که به نوعی بیماری که ناشی از حساسیت دارویی است مبتلا شده است.
پس از آن جزییاتی از این بیماری در رسانهها منتشر شد.
ترانه علیدوستی یک بیماری که به طور کلی «حساسیت دارویی» توصیف میشود گرفته است.
“D.R.E.S.S” مخفف عبارت “Drug Reaction with Eosinophilia and Systemic Symptoms” میباشد. گاهی اوقات به آن DIHS (سندرم حساسیت ناشی از دارو) نیز گفته میشود. درس (DRESS) یکی از چندین واکنش دارویی شدید، نامطلوب و تاخیری با حساسیت بیش از حد است که میتواند در اثر مصرف بیش از ۵۰ داروی تجویزی رخ دهد.
این یک وضعیت بالقوه تهدیدکننده زندگی است که میتواند باعث اختلال شدید عملکرد اندام شود و ممکن است فرد مبتلا عوارض طولانیمدتی را هم تجربه کند. تشخیص سریع و نظارت دقیق در درمان این عارضه بسیار مهم است.
این نوع واکنش دارویی از این نظر منحصربهفرد است که اولین علائم با تأخیر همراه است و معمولاً پس از دو هفته یا بیشتر از شروع دارو ظاهر میشود. حتی پیچیدهتر از آن این است که DRESS یک وضعیت پیشرونده است که در آن برخی از جدیترین علائم میتواند مدتها پس از قطع داروهای متخلف رخ دهد.
سندروم درس همچنین اغلب با فعال شدن مجدد ویروسی، به ویژه ویروسِ “HHV-۶” (ویروس هرپس انسانی ۶) همراه است، اما فعال شدن مجدد ویروسهای دیگر در خانواده تبخالهای انسانی نیز دیده میشود. بیماران با فعال شدن مجدد ویروسی ممکن است دوره شدیدتری از DRESS را تجربه کنند.
اولین علائم DRESS معمولاً تب است که با بثورات پوستی و اغلب تورم صورت همراه است. بسیاری از پزشکان بیمار DRESS را درمان نکردهاند و ممکن است حتی به آن مشکوک نشوند.
این در حالی است که در حال حاضر به عنوان یک بیماری «نادر» در نظر گرفته میشود که تشخیص داده نشده و کمتر گزارش شده است. از آن جهت این بیماری نگران کننده است که همین مسئله احتمالا باعث میشود که این بیماری شایعتر از آن چیزی باشد که قبلا تصور میشد.
علائم DRESS میتواند به شدت بر اندامها تأثیر بگذارد، اغلب کبد، کلیه ها، ریهها و قلب. این علائم میتوانند مدتها پس از اولین علائم درس مجدداً ظاهر شوند و بیماران را برای ماهها تحت نظر داشته باشند.
متأسفانه هیچ کسی از سندروم درس مصون نیست؛ چراکه میتواند هر فردی را که داروی تجویزی مصرف میکند را تحت تأثیر قرار دهد. کاری که هرکس میتواند انجام دهد این است که از مهمترین عوارض داروهای متخلف آگاه باشد و علائم را رصد و نظارت کند.
یک ارتباط ژنتیکی بین HLAهای خاص (آنتی ژن لکوسیت انسانی) و داروهای خاصی که میتوانند حساسیت دارویی را القا کنند مشخص شده است. مطالعات کنونی برای ادامه این تحقیق انجام میشود و امیدواریم روابط بیشتری بین ژنها و داروهای ما شناسایی شود.
اولین گام در کنترل درس، شناسایی و قطع مصرف داروهای مقصر است. گام بعدی، اهتمام شدید در نظارت بر علائم، به صورت مداوم است. پیدا کردن یک تیم پزشکی آگاه نیز در این مسیر ضروری است.
در بسیاری از کشورهای پیشرفته، یک بنیاد سندرم DRESS برای کمک و حمایت از افراد مبتلا تاسیس شده است.
کسی که با کشف حجابش به جنگ علنی با دستور قرآن رفته بمیره خیلی بهتره