تهیه کنسرو گوجه فرنگی در ۵ مرحله برای یک زمستان خوش طعم

تهیه کنسرو گوجه فرنگی در ۵ مرحله برای یک زمستان خوش طعم
گوجه فرنگی را به‌هیچ‌وجه نمی‌توان از آشپزی حذف کرد. خیلی از غذاهای خوشمزه و مفید با این سبزیِ خوش‌رنگِ دوست‌داشتنی است که حاضر می‌شوند. به جز رب گوجه‌فرنگی، می‌توان کنسرو گوجه‌فرنگی تازه هم درست کرد.
کد خبر: ۳۹۳
|
۲۱ آبان ۱۴۰۲ - ۱۴:۴۴

زی‌سان: در دنیای آشپزی، ما اغلب با گوجه فرنگی به عنوان یک سبزی برخورد می‌کنیم. همچنین این سبزی را به شکل رب گوجه فرنگی درمیاوریم و همه سال از آن استفاده می‌کنیم. اما به جز رب می‌توان گوجه فرنگی را خیلی ساده و در خانه تبدیل به یک کنسرو خوش طعم کرد و در زمستان آن را در غذا ریخت و لذت برد. بیایید ببینیم چطور باید این‌کار را بکنیم.

 

نیازمندی‌ها برای تهیه کنسرو گوجه فرنگی خانگی

  • ابتدا لازم است که چند ظرف شیشه‌ای با در فلزی محکم را کنار بگذارید.دقت کنید که ظرف‌ها حتما باید در محکمی داشته باشند و مطمئن شوید که هوا از لای آن‌ها رد نخواهد شد.
  • برای هر پیمانه گوجه فرنگی کنسرو شده، به حدودا ۶۰۰ تا ۸۰۰ گرم گوجه فرنگی رسیده نیاز دارید. برای هر لیتر کنسرو گوجه هم به ۲½ تا ۳½ یک کیلو و ۲۰۰-۳۰۰ تا حدود ۲ کیلو گوجه فرنگی رسیده نیاز دارید.
  • سعی کنید گوجه فرنگی‌های بدون لک را برای کنسرو انتخاب کنید و آن‌ها خوب در آب سرد بشویید.
  • پس از آماده شدن گوجه فرنگی، دستورالعمل‌های زیر را برای پوست کندن، کنسرو‌کردن و نگهداری گوجه‌فرنگی تازه دنبال کنید. آماده شوید تا کنار هم بتوانیم در تمام طول سال، طعم و مزه تازه و دلچسب گوجه فرنگی تازه را داشته باشیم.

تهیه کنسرو گوجه فرنگی در ۵ مرحله برای یک زمستان خوش طعم

مرحله ۱: شیشه‌ها و درب‌های کنسرو را استریل کنید

  • قبل از شروع هر دستور پخت کنسرو، باید لوازم کنسرو تمیز و استریل‌شده داشته باشید. در اینجا نکاتی برای شروع آورده شده است:
  • شیشه‌های خالی کنسرو را با آب گرم و شوینده مناسب کاملا بشویید.
  • شیشه‌ها را در یک قوطی آب جوش قرار دهید.
  • شیشه‌ها را با آب داغ بپوشانید و روی حرارت متوسط بگذارید بجوشد.
  • اجازه دهید شیشه‌ها ۱۰ دقیقه بجوشند، سپس آن‌ها را در آب در حال جوش نگه دارید تا زمانی که آماده پر‌کردن هر کدام شوید.
  • هنگامی که آمادهِ پر‌کردن آن‌ها بودید، هر بار یک شیشه استریل‌شده را از آب خارج کنید و آن را روی یک حوله آشپزخانه تمیز قرار دهید تا در حین پر‌کردن آن، از لیز خوردن جلوگیری شود.
  • در حالی که شیشه‌ها در حال جوشیدن هستند، درب ظرف را بگذارید و مقداری آب داغ از قابلمه را روی درب‌ها بریزید. درب‌ها را نجوشانید و به خاطر داشته باشید که آن‌ها نیازی به استریل‌کردن ندارند.

تهیه کنسرو گوجه فرنگی در ۵ مرحله برای یک زمستان خوش طعم

مرحله ۲: گوجه فرنگی را پوست بگیرید

  • اگر از شر این پوسته‌های مزاحم خلاص شوید، گوجه‌فرنگی‌های شما در طول زمان بسیار بهتر حفظ می‌شوند. این‌جا یک ترفند سریع برای از بین بردن آن‌ها را به شما یاد می‌دهیم:
  • با گوجه فرنگی سفت و بدون لک شروع کنید و آن‌ها را به خوبی در آب سرد بشویید.
  • برای جدا‌کردن پوست، گوجه فرنگی‌ها را به مدت ۳۰ ثانیه یا تا زمانی که پوست‌ها شروع به جدا شدن می‌کنند، در آب جوش فرو کنید.
  • سپس فوراً گوجه فرنگی‌ها را در آب سرد قرار دهید.
  • وقتی به اندازه کافی سرد شد، پوست را با چاقو یا با دستان خود جدا کنید. در صورت تمایل گوجه‌ها را از وسط نصف کنید. اگر می‌خواهید گوجه‌فرنگی‌های خرد شده را در قوطی کنسرو کنید، در این مرحله آن‌ها را از وسط نصف کرده و خرد کنید.

*نکته: می‌توانید از گوجه گیلاسی استفاده کنید.

تهیه کنسرو گوجه فرنگی در ۵ مرحله برای یک زمستان خوش طعم

مرحله ۳: شیشه‌ها را با گوجه فرنگی پر کنید

  • وقتی شیشه‌های خود را پر می‌کنید باید آب لیمو را اضافه کنید و حواستان به فضای بالای شیشه باشد. اگر شیشه‌ها را بیش از حد پر یا کم پر کنید، به درستی مهر و موم نمی‌شوند. مراحل زیر را پی بگیرید:
  • یک قیف دهان گشاد را در یک شیشه کنسرو گرم و تمیز قرار دهید.
  • گوجه فرنگی‌های کامل یا نصف شده را به همراه آب حاصل از تهیه گوجه فرنگی داخل شیشه‌ها بریزید.
  • ۱ یا ۲ قاشق غذاخوری آب لیمو به هر شیشه اضافه کنید. آب لیمو اسیدیته گوجه فرنگی را افزایش می‌دهد تا کنسرو ایمنی داشته باشید.
    سپس آب جوش را اضافه کنید و کمی بیش‌تر از یک سانتی‌متر، فضای بالا را خالی بگذارید.

*نکته: می‌توانید گوجه‌فرنگی‌ها را رنده و یا خیلی ریز خرد کنید.

تهیه کنسرو گوجه فرنگی در ۵ مرحله برای یک زمستان خوش طعم

مرحله ۴: ظرف‌ها را مهر و موم و کنسرو کنید

  • هنگامی که شیشه‌های شما پر شد، زمان شروع فرآیند کنسرو‌کردن واقعی است. برای فرآوری گوجه‌فرنگی‌ها در کنسرو آب جوش، این دستورالعمل‌ها را دنبال کنید:
  • قیف را بردارید. لبه شیشه را با یک حوله تمیز و مرطوب پاک کنید تا تمام آثار غذا از بین برود. غذا روی لبه مانع از مهر و موم کامل می‌شود.
  • درب را روی شیشه قرار دهید و محکم کنید.
  • هر شیشه را همان‌طور که پر شده در یک قابلمه آب جوش بگذارید.
  • ظرف‌های گوجه‌فرنگی‌ها باید در یک قابلمه آب جوش به مدت ۴۵ دقیقه قرار داده شوند تا فرآوری شوند. زمانی که آب دوباره جوش آمد، ۴۵ دقیقه را زمان بگیرید.

 

مرحله ۵: مهر و موم را بررسی کنید

  • هنگامی که فرآوری ظرف‌های کنسرو شما به پایان رسید، مهم است که مهر و موم را دوباره چک کنید. اگر شیشه‌های شما کاملاً مهر و موم نشده باشند، بعداً برای خوردن ممکن است خطرناک باشد.
  • خوشبختانه یک راه آسان برای بررسی وجود دارد. اگر به اندازه کافی سریع عمل کنید، می‌توانید هر شیشه‌ای را که مهر و موم نشده را سریع اصلاح کنید.
  • وقتی شیشه‌ها خنک شدند، مرکز هر درب را فشار دهید تا مهر و موم آن بررسی شود. اگر فرورفنگی روی درب باقی بماند، شیشه مهر و موم شده است. اگر درب به بالا و پایین بپرد، شیشه مهر و موم نشده است.
  • شیشه‌های بدون مهر و موم را باید در یخچال نگهداری کنید و در عرض سه روز استفاده کنید، یا می‌توانید گوجه فرنگی‌ها را ظرف ۲۴ ساعت دوباره فرآوری کنید.
  • روی شیشه‌ها را با محتویات و تاریخ برچسب بزنید.

گوجه فرنگی کیفیت مطلوب خود را برای ۱ سال حفظ می‌کند.

تهیه کنسرو گوجه فرنگی در ۵ مرحله برای یک زمستان خوش طعم

طرز تهیه گوجه فرنگی خرد شده کنسروی

گوجه‌فرنگی‌های له‌شده می‌توانند در دستور العمل‌های بعدی به شما کمک کنند، به خصوص اگر در حال تهیه سس پیتزا، فلفل یا سوپ هستید. این روند شبیه به روشی است که برای نحوه قوطی‌کردن گوجه فرنگی کامل دنبال می‌کنید، اما قبل از پر‌کردن شیشه ها، گوجه فرنگی‌ها را خرد می‌کنید:

  • گوجه فرنگی‌ها را بشویید و پوست بگیرید.
  • به چهار قسمت برش دهید؛ به اندازه‌ای گوجه فرنگی را به یک تابه بزرگ اضافه کنید تا کف آن را بپوشاند.
  • با قاشق چوبی خرد کنید. حرارت دهید و هم بزنید تا مخلوط به جوش آید.
  • تکه‌های باقیمانده گوجه فرنگی را به آرامی اضافه کنید و مدام هم بزنید. ۵ دقیقه بجوشانید.
  • شیشه‌ها را پر کنید و آب لیمو و نمک را اضافه کنید:۱ قاشق غذاخوری آب لیمو و ¼ تا ½ قاشق چایخوری نمک برای هر پیمانه اضافه کنید؛ ۲ قاشق غذاخوری آب لیمو و ½ تا ۱ قاشق چایخوری نمک برای هر لیوان اضافه کنید). یک سانتی متر فضای بالا را خالی بگذارید.
  • ظرف‌های کوچک را به مدت ۳۵ دقیقه و یک لیتر را به مدت ۴۵ دقیقه در آب جوش فرآوری کنید.

کنسرو خرد شده حاضر است.


امیدواریم این دستور برای شما مفید بوده باشد.

 

منبع: bhg

سایر اخبار
ارسال نظرات
غیر قابل انتشار: ۰ | در انتظار بررسی: ۰ | انتشار یافته:
گوناگون