زیسان: استارتآپ چینی «بتا ولت» میگوید، برخلاف برخی از باتریهای فعلی، باتری جدید ساخته شده در صورت آسیب دیدن یا قرار گرفتن در معرض دمای بالا و حتی شلیک گلوله، آتش نمیگیرد یا منفجر نمیشود این در حالیست که باتریهای فعلی در برابر چنین حوادثی کاملا آسیبپذیر هستند.
به گزارش زیسان و به نقل از ایندپندنت، یک استارت آپ چینی ادعا میکند باتری جدیدی ساخته است که میتواند تلفنهای هوشمند را به مدت ۵۰ سال بدون نیاز به شارژ تغذیه کند.
شرکت «بتا ولت» مستقر در پکن میگوید باتری هستهای این شرکت اولین باتری در جهان است که به کوچک سازی انرژی اتمی پی برده و میتواند ۶۳ ایزوتوپ هستهای را در یک ماژول کوچکتر از یک سکه قرار میدهد.
این باتری انرژی آزاد شده توسط ایزوتوپهای در حال واپاشی را از طریق فرآیندی که اولین بار در قرن بیستم مورد بررسی قرار گرفت به الکتریسیته تبدیل میکند.
این شرکت با نامگذاری این باتری به عنوان باتری نسل بعد، گفته است که این پروژه وارد مرحله آزمایشی شده و در نهایت برای کاربردهای تجاری مانند تلفنها و پهپادها به تولید انبوه خواهد رسید.
این استارتآپ در بیانیهای مطبوعاتی اعلام کرد: باتریهای انرژی اتمی بتاولت میتوانند نیازهای منبع تغذیه طولانیمدت را در سناریوهای متعددی مانند هوافضا، تجهیزات هوش مصنوعی، تجهیزات پزشکی، ریزپردازندهها، حسگرهای پیشرفته، پهپادهای کوچک و رباتهای کوچک برآورده کنند. این نوآوری جدید انرژی به چین کمک میکند تا در دور جدید انقلاب فناوری هوش مصنوعی به یک برتری ممتاز دست یابد.
«بتا ولت» همچنین اعلام کرد اولین باتری هستهای این شرکت با ابعاد ۱۵ در ۱۵ در ۵ میلیمتر مکعب میتواند ۱۰۰ میکرووات برق و ولتاژ ۳ ولت را ارائه دهد. این شرکت قصد دارد تا سال ۲۰۲۵ یک باتری با توان ۱ وات تولید کند.
اندازه کوچک آنها به این دلیل است که میتوان از آنها به صورت سری برای تولید برق بیشتر استفاده کرد. با این روش مثلا تلفنهای همراه دیگر هرگز نیازی به شارژ نخواهند داشت یا هواپیماهای بدون سرنشین میتوانند برای همیشه پرواز کنند. «بتا ولت» ادعا میکند که طراحی لایهای آن به این دلیل است که در واکنش به یک نیروی ناگهانی آتش نمیگیرد یا منفجر نمیشود و این در حالیست که میتواند در دماهای منفی ۶۰ تا مثبت ۱۲۰ درجه سانتیگراد کار کند.
برای خلق این باتری رادیواکتیو، دانشمندان بتا ولت از نیکل ۶۳، که یک عنصر رادیواکتیو است، به عنوان منبع انرژی و از نیمه هادیهایی از جنس الماس به عنوان مبدل انرژی استفاده کردند. این تیم یک نیمه هادی الماس تک کریستالی با ضخامت فقط ۱۰ میکرون ساختند و سپس یک ورق نیکل ۶۳ با ضخامت ۲ میکرون را بین دو مبدل نیمه هادی الماسی قرار دادند. سپس انرژی در حال واپاشی منبع رادیواکتیو به جریان الکتریکی تبدیل میشود.
«بتا ولت» ادعا میکند که مزایای باتریهای انرژی اتمی شامل سبکی، عمر طولانی و چگالی انرژی بالا است و که میتوانند در دمای شدید از منفی ۶۰ تا مثثبت ۱۲۰ درجه سلسیوس کار کنند.
با توجه به طراحی ماژولار، چندین باتری اتمی را میتوان به هم متصل کرد تا بازده انرژی بالاتری را ارائه کند که میتواند برق لازم برای فناوری خودرو و سیستمهای هوش مصنوعی را تامین کند.
با این حال، انرژی هستهای با نگرانیهایی در مورد تشعشعات نیز همراه است. با این حال، «بتاولت» این نگرانی را برطرف کرده و اعلام کرد که باتری کاملا ایمن است، زیرا هیچ تشعشع خارجی ندارد و برای استفاده در دستگاههای پزشکی داخل بدن انسان مانند ضربانساز و کاشت حلزون گوش مناسب است.
این شرکت گفت: «باتریهای انرژی اتمی سازگار با محیط زیست هستند. پس از دوره واپاشی، ۶۳ ایزوتوپ به یک ایزوتوپ پایدار مس تبدیل میشوند که غیر رادیواکتیو است و هیچ گونه تهدید یا آلودگی زیست محیطی ایجاد نمیکند».