سید عماد حسینی سال ۱۳۵۱ در قروه کردستان به دنیا آمد و نماینده دورههای هفتم و هشتم حوزه انتخابیه قروه و دهگلان در مجلس شورای اسلامی بوده است.
حسینی فارغالتحصیل رشته لیسانس مهندسی پتروشیمی از «دانشگاه صنعتی امیرکبیر» تهران است که در سال ۱۳۷۷ با شرکت در آزمون ورودی «شرکت ملی نفت» جهت تحصیل نخبگان در خارج از کشور، به عنوان نفر ممتاز پذیرفته و عازم کانادا شد. پس از دو سال تحصیل در «دانشگاه کالگری» کانادا، بعد از دوسال با مدرک کارشناسی ارشد به ایران بازگشت و به عنوان عضو هیات علمی و پژوهشگر ارشد «پژوهشگاه صنعت نفت» مشغول به کار شد.
ایشان همچنین دارای دکترای مهندسی آینده پژوهی و مدیریت مخازن از دانشگاه صنعتی امیر کبیر هستند که رساله وی تحت عنوان مدل یکپارچه مدیریت مخازن نفت و گاز ایران در افق ۱۴۱۰ با دو رویکرد مدیریت تکنولوژی و ساختار سازمانی تدوین شده است که براساس راهکارهای عملی افزایش تولید و ضریب بازیافت نفت و گاز طراحی شده است.
در پژوهشگاه نفت علاوه بر پژوهش، همزمان نیز توانست به عنوان پژوهنده ارشد کشور، مدیریت چندین پروژه مهم نفتی، از جمله «آزادگان»، «یادآوران» و «البرز» را در اختیار گیرد. او همچنین ریاست «انجمن نخبگان» وزارت نفت را برعهده داشته و عضو «انجمنهای مهندسین نفت و مهندسین شیمی ایران» بوده است.
حسینی در دوره هفتم به عنوان نماینده مجلس از شهرستانهای قروه و دهگلان و بخشهای چهارولی و سریشآباد انتخاب شد. او پس از راهیابی به مجلس، به عنوان عضو «کمیسون تخصصی انرژی» فعالیت کرد و پس از مدتی، عضو هیات رییسه این کمیسیون انتخاب شد. همچنین در مجلس هشتم مجددا انتخاب و سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس هشتم نیز بود.
حسینی سابقه ریاست مجمع نمایندگان استان کردستان و عضو هیات رییسه گروه دوستی ایران- کره جنوبی و سنگاپور در مجلس هفتم و ایران- روسیه و اوکراین در مجلس هشتم و همچنین نمایندگی مجلس ایران در اجلاس «اوپک» را در کارنامه خود دارد. ریاست کارگروه تدوین «قانون نفت»، «قانون اختیارات و وظایف وزارت نفت» و «قانون اصلاح الگوی مصرف انرژی» و «قانون اساسنامه شرکت ملی نفت ایران» از دیگر اقداماتش در حوزه قانونگذاری بودهاند.
بعد از اتمام دوره نمایندگی در مجلس هشتم، حسینی در «موسسه مطالعات بینالمللی انرژی» به عنوان عضو هیات علمی و معاون پژوهشی موسسه مشغول به فعالیت شد. دبیری شورای پژوهشی، ریاست اتاق فکر و ریاست پژوهشکدههای اقتصاد انرژی و فناوری موسسه از دیگر فعالیتهای او به شمار میروند.
بعد از نمایندگی مجلس که به وزارت نفت بازگشته بود در این باره گفت: «بنده سالها قبل از نمایندگى مجلس ادوار هفتم و هشتم، از طریق آزمون جذب نخبگان صنعت نفت به استخدام این وزارتخانه در آمده و در پژوهشگاه صنعت نفت مشغول به کار شدم. بعد از پایان دوران ماموریتم در مجلس، بر اساس استخدام قبلی، باید به وزارت نفت بر میگشتم. امور اداری مجلس پایان ماموریتم را به وزارت نفت ابلاغ کرد و در زمان وزارت آقای قاسمی، از طریق امور پشتیبانى وزارتخانه به موسسه مطالعات بینالمللی انرژی وزارت نفت معرفی و به کار پژوهشی مشغول شدم.»
او بهعنوان اولین معاون وزیر اهل سنت در دولت یازدهم، از سوی «بیژن زنگنه» به عنوان معاون امور مهندسی وزارت نفت منصوب شد. حسینی همچنین با حکم وزیر، عضو ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی وزارت نفت و عضو شورای مرکزی ورزش وزارتخانه و همچنین رییس کمیته راهبری مدیریت خوردگی، بازرسی فنی و مدیریت داراییهای فیزیکی وزارت نفت را عهدهدار بود.
در کارنامه او سابقه ریاست هیات امنای «موسسه فرهنگی ورزشی نفت تهران» که باشگاه فوتبال «نفت» تهران را دارد، به چشم میخورد. همچنین در سوابق ایشان به مدت چهار سال رییس هیات مدیره «شرکت سرمایه گذاری نفت و گاز وپتروشیمی تامین» (هلدینگ تاپیکو) و سردبیری مجله علمی پژوهشی «تازههای انرژی» به چشم میخورد.
منبع: نبض بازار