ملونها نیروگاه سلامت هستند. آنها با مواد مغذی زیادی پر شده اند که تقریباً شبیه ابرقهرمان میوهها به نظر میرسند. در تابستانها به وفور در دسترس هستند و درصد فوق العادهای از میزان آب موجود در آنها باعث سرد شدن و آبرسانی آنها میشود؛ بنابراین با نزدیک شدن به تابستان، بدانید که چرا باید بیشتر ملون بخورید. آنها نه تنها دارای عطر و رایحه خوشمزه هستند بلکه طعم شگفت انگیزی نیز دارند. تخم آنها حاوی مزایای سلامتی زیادی نیز هست. سلامت قلب، پیشگیری از دیابت، سلامت دستگاه گوارش، پیشگیری از سرطان و بهبود ایمنی بدن از مهمترین خواص ملون برای سلامتی میباشند که در
تجزیه مواد مغذی یک فنجان ملون در زیر آورده شده است:
کالری:۵۳
چربی:۰ گرم (بله، آن را به عنوان صفر بخوانید)
چربی اشباع شده:N / A
کلسترول:۰ میلی گرم (دوباره صفر!)
کربوهیدرات:۱۲ گرم
پروتئین:۱ گرم
فیبر غذایی:۱ گرم
سدیم:۲۳ میلی گرم
ویتامین A:۵، ۲۷۶ IU
اسید فولیک:۳۳ میکروگرم
نیاسین:۱ میلی گرم
ویتامین B۶
ویتامین C:۵۷ میلی گرم
کلسیم:۱۴ میلی گرم
منیزیم:۱۹ میلی گرم
پتاسیم:۴۱۷ میلی گرم
کاروتنوئیدها:۳، ۲۱۹ میکروگرم
کلاژن برای حفظ بدن و سرعت بخشیدن به روند بهبودی بدن لازم است. کلاژن مادهای برای جلوگیری از تأثیر روند پیری زودرس است. میتوانید این ماده مفید را درون یک ملون خرد شده پیدا کنید. مصرف این میوه مطمئناً شما را از پیری زودرس دور میکند و باعث میشود جوانتر به نظر برسید.
ملون از ۹۰ ٪ آب تشکیل شده است. این مقدار زیاد آب میتواند احساس جوانسازی به شما بدهد و از گلودرد جلوگیری میکند. ملون نیز از نظر کالری، چربی و کلسترول کم است، بنابراین در صورت رژیم غذایی مناسب برای مصرف آن مناسب است.
درست مثل سایر میوههای تازه، ملون میتواند از ابتلا به سرطان در اثر وجود کاروتنوئید آن جلوگیری کند. کاروتنوئید یک رنگدانه طبیعی در میوهها و سبزیجات است. محتوای بالای کاروتنوئید موجود در این میوه میتواند شما را از سرطانهایی مانند ریه و سرطان پستان محافظت کند.
محتوای آدنوزین موجود در ملون نه تنها شما را از ابتلا به سرطان ممانعت میکند بلکه از رسوب خون جلوگیری میکند که منجر به حمله قلبی و سکته مغزی شود. آدنوزین میتواند به شما در ترکیب سلولهای خونی کمک کند، بنابراین خطر سکته مغزی یا حمله قلبی را به حداقل میرساند.
ملون با بتاکاروتن غنی شده است که برای افزایش بینایی و حفظ سلامتی چشم شما مفید است. بتاکاروتن به ویتامین A تبدیل میشود و از بدن ما برای ترمیم عملکرد چشم بخصوص در شرایط کم نور استفاده میشود.
لیکوپن یک ماده مفید است. لیکوپن را میتوان در گوجه فرنگی یافت، اما مقدار لیکوپن در این میوه یافت میشود. ملون با لیکوپن غنی شده است. لیکوپن یک ترکیب فعال است که میتواند در از بین بردن سلولهای خطرناک سرطان به ما کمک کند. لیکوپن نه تنها میتواند خطر ابتلا به سرطان را کاهش دهد بلکه خطر حمله قلبی را نیز کاهش میدهد. بنابراین، اگر میخواهید قلب سالم داشته باشید و از سرطان محافظت کنید، مصرف این میوه پیشنهاد میشود.
دیابت ناشی از مصرف بیش از حد چربی و غذاهای شیرین است. دیابت یک بیماری ژنتیکی است. اگرچه دیابت به عنوان بیماری ژنتیکی بسیار شناخته شده است، اما به این معنی نیست که شما در برابر این بیماری آسیب پذیر نیستید. مقدار قند و آب موجود در این میوه میتواند به شما در متعادل کردن محتوای خطرناک غذاهایی که میخورید کمک کند. همچنین خربزه دارای کالری بالایی است که میتواند شما را از گرسنگی کامل و سالم کند.
ملون نه تنها درمورد مقدار زیادی ویتامین بلکه سرشار از آب و فیبر است. آب و فیبر به همین دلیل است که این میوه انتخاب شماره یک دسر است. ملون همچنین میتواند به شما در تقویت سیستم هضم کمک کند. بنابراین، برای کسانی که مشکل هضم مانند اسهال و یبوست دارند، این خبر خوب برای شماست. میتوانید این میوه را بخورید یا میتوانید آن را به عنوان یک آبمیوه تازه خانگی درست کنید.
این میوه همچنین میتواند به شما کمک کند خصوصاً برای خانمها زیبایی درونی داشته باشید. یک پایه روزانه از مصرف ملون میتواند چهره شما را به دلیل داشتن آب زیاد به طور طبیعی درخشان کند. همچنین خربزه میتواند پوست باقیمانده پوست را نیز درون شما پاک کند. میتوانید این میوه را مستقیماً میل کنید یا میتوانید آن را به عنوان آب میوه خانگی تازه، اسموتی و انواع مختلف دیگر خربزههای فرآوری شده درست کنید. درمان مناسب این میوه نه تنها افزودن مواد غذایی بلکه باعث خوشمزهتر شدن ملون میشود.
مصرف غذاهای متنوع مطمئناً سرگرم کننده و خوشمزه است، اما در عین حال خطرناک است. مقدار کالری موجود در ملون بسیار زیاد است بنابراین به شما کمک میکند فشار خون را پایین بیاورید و غذاهای بالای ناتریوم را تحت تأثیر قرار دهید. مصرف روزانه ملون به طور حتم به شما در حفظ سلامت قلب کمک میکند.
ملونها همچنین با آنتی اکسیدانهای فلاونوئید مانند بتاکاروتن، لوتئین، زو زانتین و کریپتوکسانتین غنی شده اند. این آنتی اکسیدانها توانایی محافظت از سلولها و سایر ساختارهای بدن در برابر رادیکال آزاد را دارند. این توانایی به شما کمک میکند تا اندامهای حیاتی خود را از سرطانهای مختلفی مانند سینه، پروستات، روده، ریهها و لوزالمعده محافظت کنید. بنابراین، مصرف روزانه ملون شما را از ابتلا به این سرطانهای خطرناک دور نگه میدارد.
درد معده معمولاً در اثر غذاهایی که مصرف میکنیم ایجاد میشود. ملون میتواند مسکن درد معده شما به علت وجود مقدار زیاد آب آن تا ۹۰ ٪ باشد. خربزه برای تسکین درد معده مفید است. بنابراین، اگر با این مشکلات مواجه هستید، مصرف ملون پیشنهاد میشود.
محتوای دیورتیک موجود در ملون باعث میشود که شما به راحتی احساس پوستی کنید. این به کار کلیه شما کمک میکند تا آب باقیمانده آب در بدن شما آزاد شود. اگر قبلاً مشکل کلیوی دارید، سعی کنید ملون را با آب لیمو مخلوط کنید و میتوانید هر روز صبح قبل از صرف صبحانه آن را بنوشید تا یک کلیه سالم داشته باشید.
ملون نه تنها به ما فواید سالم میدهد بلکه برای پوست ما نیز مفید است. طبق تحقیقات اخیر، ملون به مقدار زیادی کلاژن دارد. کلاژن مادهای است که میتواند به شما در سرعت بخشیدن به روند اصلاح پوست و لایه برداری سلولهای مرده کمک کند. مصرف خربزه به صورت روزانه باعث میشود پوست شما همیشه محکم و تازه باشد.
ملون میتواند در سه ماهه اول راحتتر به خانم باردار کمک کند. بدن زن باردار به آرامی تغییر خواهد کرد، زیرا روند رشد هورمونهای طبیعی برای حفظ جنین است. بنابراین، زن باردار هر روز، معمولاً صبح، احساس تهوع خواهد کرد. به خانمهای باردار پیشنهاد میشود که برشهای کوچکی از ملون مصرف کنند تا حالت تهوع صبحگاهی کاهش یابد. ملون میتواند اثر جوان سازی را به همراه آورد، بنابراین برای معده راحت است. ملون میتواند به زنان باردار کمک کند تا از حالت تهوع و استفراغ جلوگیری کنند.
ملون منبع فراوان آب است و طعم آن واقعا تازه است. خانم باردار برای پشتیبانی از روند تغییر متابولیسم در بدن به مقدار کافی آب احتیاج دارد. بیشتر زنان باردار به دلیل کمبود مایعات بدن در سه ماهه اول دچار کم آبی بدن میشوند. محتوای سالم آب موجود در ملون میتواند آب معدنی را برای جلوگیری از کم آبی بدن جایگزین کند.
یبوست یکی از اختلالات دوران بارداری است و معمولاً در سه ماهه اول اتفاق میافتد. زن باردار یبوست را احساس خواهد کرد، زیرا روند سیستم هضم کندتر از حد معمول است. فیبر طبیعی موجود در ملون میتواند به زنان باردار کمک کند تا از یبوست جلوگیری کنند. فیبر حاصل از ملون نیز به فرآیند جذب کمک میکند بنابراین تغذیه سالم کاملاً در بدن زنان باردار جذب میشود.
ملون حاوی مقدار زیادی کلسیم است. کلسیم میتواند به شما در حفظ سیستم فشار خون کمک کند. همچنین ملون حاوی ماده طبیعی است که میتواند به شما در جلوگیری از آسیب سیستم فشار خون شما کمک کند.
داخل ۱۰۰ گرم ملون حاوی ۱۵ میلی گرم کلسیم است. کلسیم برای حمایت از روند شکل گیری استخوانها و دندانها مهم است. مصرف خربزه به صورت روزانه به شما در رسیدن به استخوانهای قویتر و دندانهای سفیدتر کمک میکند.
ملون از نظر چربی ناچیز است. این میوه همچنین حاوی کربوهیدراتهای خوبی است که از قندها به راحتی از بین میروند. محتوای آب آنها نیز بسیار زیاد است. دانههای آنها حاوی فیبر مخصوص در آنها است که به کاهش وزن کمک میکند. آنها حاوی محتوای بسیار بالایی پتاسیم هستند که به از دست دادن چربی شکم کمک میکند.
ملون فوق العاده سرشار از ویتامین C است، سیستم ایمنی بدن را تقویت میکند. ملون گلبولهای سفید را که باعث از بین رفتن ویروسها و باکتریها میشوند، تحریک و افزایش میدهد. آنها همچنین از پیری زودرس سلولها جلوگیری میکنند. در مورد مصونیت ساختمان اطلاعات کسب کنید.
مقدار زیاد ویتامین C در درمان و همچنین پیشگیری از زخم کمک میکند.
ملون دارای فولات بالایی است که با از بین بردن سدیم اضافی از بدن از احتباس آب جلوگیری میکند.
ملون اعصاب و عضلات را شل میکنند و خوابیدن برای افراد دارای بی خوابی را راحتتر میکند.
به دلیل خاصیت ضد انعقادی، لختهها را برطرف کرده و گرفتگی عضلات را کاهش میدهد.
این میوه ریهها را دوباره جوان میکند و به بدن کمک میکند تا سریعتر از خروج نیکوتین بهبود یابد.
وقتی به هیدراتاسیون فکر میکنید، اولین چیزی که احتمالاً به ذهن خطور میکند آب است. با این حال، برای هیدراتاسیون مؤثر و صحیح، بدن شما بیش از حد نیاز به آب - الکترولیت نیز احتیاج دارد
ملون مانند هویج حدود ۹۰ ٪ آب دارد و حاوی الکترولیتهایی مانند پتاسیم، منیزیم، سدیم و کلسیم است.
این ترکیب از آب و مواد مغذی باعث میشود برای هیدراته کردن بعد از تمرین، در طول بیماری یا در صورتی که فقط در طول روز تلاش کرده اید آبرسانی نشوند، عالی باشد.
بزرگترین تفاوت بین عسل و طالبی در محتوای ویتامین A و ویتامین C است. ملون ۳۷۳ درصد از RDI ویتامین A را در اختیار شما قرار میدهد، جایی که ملونهای تازه حاوی دو درصد هستند. به طور مشابه، طالبی ۳۳۷ درصد از RDI را برای ویتامین C در مقایسه با ۵۳ درصد با ملون تحویل میدهد.
در مورد کالری و کربوهیدرات، ملون و طالبی تقریباً یکسان هستند (گرچه ملون به دلیل محتوای فروکتوز کمی کربوهیدرات بیشتری دارد). هردو ملون و طالبی نیز انواع مختلفی از Cucumismelo هستند که به نام muskmelon نیز شناخته میشوند.
ملونهایی را انتخاب کنید که به اندازه آنها سنگین باشد و دارای پوستی صاف و بدون آسیب با احساس کمی مومی باشد. از ملونهایی که بیش از حد نرم هستند یا در انتهای ساقه احساس مرطوب هستند، خودداری کنید. یک ملون تازه رسیده باید عطر و طعم معطر و شیرین تقریباً عسل مانند آن را داشته باشد. هنگام فشار دادن انتهای شکوفه (روبروی انتهای ساقه) باید کمی واکنش داشته باشد.
اگر ملون شما هنوز رسیده نشده است، آن را در دمای اتاق نگهداری کنید. به محض رسیدن آن را یخچال و فریزر کنید تا از پوسیدگی آن جلوگیری شود. بعد از قطع ملون، آن را بیش از سه یا چهار روز در یخچال و فریزر نگهدارید.
حساسیت واقعی به ملون غیر معمول است. با این حال، علائم واکنشی متقابل ممکن است هنگام خوردن ملون به دلیل پدیدهای به نام سندرم آلرژی دهان (OAS) شناخته شود. این در شرایطی است که بدن خربزه را برای برخی گردههای درخت یا چمن که باعث حساسیت "واقعی" میشوند، اشتباه میکند.
در مقایسه با آلرژیهای واقعی، علائم OAS نسبتاً خفیف و کوتاه مدت است. اینها شامل موارد زیر است:
علائم معمولاً درست بعد از خوردن میوه ایجاد میشوند و ممکن است یک ساعت برای برطرف شدن از بین برود. آنتی هیستامین خوراکی بدون نسخه ممکن است به تسکین علائم کمک کند. در صورت تداوم یا بدتر شدن علائم با پزشک خود تماس بگیرید یا در صورت نیاز به فوریتهای پزشکی مراجعه کنید.
منبع: نمناک