طرز تهیه مرغ سوخاری واقعا آسان است، اگرچه احتمالا شما اغلب در رستوران پول زیادی بابت آن پرداخت میکنید. در این مطلب آشپزی میخواهیم شیوه درست کردن مرغ سوخاری در خانه به شیوه رستورانی را به شما آموزش دهیم تا هروقت هوس کردید خودتان در خانه و با سادهترین مواد دست به کار شوید.
* پاسخ به یک پرسش مهم: چرا قبل از پختن هر غذایی با مرغ باید مرغ را شست؟ اینجا بخوانید.
زیسان: این غذا شاید محبوبیت غذاهایی مثل پیتزا را نداشته باشد، اما در بین سوخاریها بسیار محبوب است. جالب است بدانید این غذا طرز تهیه بسیار آسانی دارد و به راحتی میتوانید آن را در ۲ نوع رژیمی و رستورانی درست کنید و برای شام خانوادگی یا حتی یک مهمانی سرو کنید. در ادامه طرز تهیه چند مدل مرغ سوخاری را به شما آموزش دادهایم؛ با زیسان همراه باشید تا از این به بعد خودتان در خانه مرغ سوخاری درست کنید.
به گزارش زیسان، برای درست کردن مرغ سوخاری مواد اولیه زیادی لازم ندارید و بیشتر مواد لازم این غذای خوشمزه در خانه شما وجود دارد. در جدول زیر مواد لازم مرغ سوخاری را میخوانید.
مرحله اول: پیاز را درشت خُرد کنید و آن را درون یک ظرف مناسب برای مرینت کردن تکههای مرغ بریزید.
مرحله دوم: ماست چکیده، زعفران دم کرده، نمک و فلفل را به کاسه حاوی پیاز اضافه کنید.
مرحله سوم: به گزارش زیسان، مواد را مخلوط کنید و تکههای مرغ را درون مواد بریزید. مجدد مواد را مخلوط کنید تا تکههای مرغ کاملاً به مواد مرینت آغشته شوند. روی ظرف را سلفون بکشید سپس آن را به مدت ۳ الی ۴ ساعت درون یخچال بگذارید تا تکههای مرغ طعمدار شوند.
مرحله چهارم: آرد، پودر سیر، پودر پیاز، فلفل سیاه و کمی نمک را درون یک کاسه بزرگ بریزید و مخلوط کنید.
مرحله پنجم: پس از گذشت ۳ الی ۴ ساعت ظرف حاوی تکههای مرغ را از یخچال خارج کنید.
مرحله ششم: درون یک قابلمه کوچک روغن بریزید و آن را روی حرارت متوسط قرار دهید تا کمکم داغ شود.
مرحله هفتم: تکههای مرغ را درون کاسه حاوی آرد بیندازید. مانند لباس شستن تکههای مرغ را به هم بسابید تا آرد جذب کند و پس از سرخ شدن پولکی شوند.
*نکته ۱: باید حجم زیادی از آرد را در دستتان بگیرید تا روی مرغ پس از سرخ شدن به خوبی پولکی شود.
*نکته ۲: به گزارش زیسان، این مرحله را با دقت انجام دهید؛ زیرا پولکی شدن تکههای مرغ به درست انجام دادن این مرحله بستگی دارد.
این کار را باید بین ۳ تا ۵ مرتبه انجام دهیم تا مرغ سوخاری پس از سرخ شدن به خوبی پولکی شود.
مرحله آخر: تکههای مرغ را به آرامی درون ظرف حاوی روغن داغ قرار دهید. شعله اجاق گاز را کم کنید تا تکههای مرغ علاوه بر طلایی شدن به خوبی پخته شوند.
پیشنهاد: چند نکته برای تُرد نگهداشتن سیب زمینی پس از سرخ کردن!
به گزارش زیسان، اگر از رژیم خاصی پیروی میکنید و میخواهید مرغ سوخاری رژیمی داشته باشید، میتوانید آن را در فر درست کنید.
برای این کار فر را با دمای ۱۸۰ درجه گرم کنید. روی سینی فر کاغذ روغنی پهن کنید.
تکههای مرغ را که به مواد آغشته کردهاید روی قسمت توری فر با فاصله قرار دهید.
سینی فر را در زیر توری بگذارید تا حین پخت آب مرغ فر را کثیف نکند.
پس از این که فر گرم شد، آن را روی ۱۸۰ الی ۲۰۰ درجه تنظیم کنید. مدت زمان پخت مرغ سوخاری در فر بین ۲۵ تا ۳۵ دقیقه است.
به گزارش زیسان، مرغ سوخاری کنتاکی که به نام KFC نیز شناخته میشود، یکی از معروفترین غذاهای بین المللی است و در کشور آمریکا طرفداران زیادی دارد. روش درست کردن این نوع مرغ سوخاری با روش درست کردن مرغ سوخاری معمولی تفاوت زیادی ندارد. در واقع تنها دلیل خوشمزهتر بودن این نوع مرغ سوخاری، ادویههای به کار رفته در آن است.
در ادامه بهترین روش درست کردن مرغ سوخاری به شیوه KFC را میخوانید.
*نکته: اگر ادویه آل اسپایس پیدا نکردید، میتوانید پودر فلفل شیرین را جایگزین آن کنید.
مرحله اول: تکههای سینه مرغ را از وسط برش دهید تا به ۲ قسمت تقسیم شوند سپس آنها را درون یک کاسه بزرگ بریزید.
مرحله دوم: درون یک کاسه دیگر سیر را رنده کنید سپس شیر، ادویه آل اسپایس، نمک، فلفل سیاه، پودر پاپریکا و ادویه کاری را به آن اضافه کنید. مواد داخل کاسه را ترکیب کنید تا یکدست شوند.
مرحله سوم: مواد مرینت را به کاسه حاوی تکههای مرغ اضافه کنید سپس تکههای مرغ را به خوبی به مواد آغشته کنید. روی در کاسه را با سلفون بپوشانید و ظرف را به مدت ۳ الی ۴ ساعت درون یخچال قرار دهید تا مرغ مزهدار شود.
مرحله چهارم: تخم مرغها را درون یک کاسه بشکنید و آنها را با همزن دستی مخلوط کنید تا از حالت لختگی خارج شوند.
مرحله پنجم: کورن فلکس را درشت خرد کنید و درون یک کاسه بریزید و روی سطح کارتان قرار دهید. آرد را نیز درون یک کاسه دیگر بریزید، کاسه حاوی آرد را نیز کنار دستتان بگذارید.
مرحله ششم: پس از گذشت ۳ الی ۴ ساعت کاسه حاوی مرغ را از یخچال خارج کنید.
مرحله هفتم: درون یک قابلمه کوچک و گود روغن بریزید و روی حرارت ملایم بگذارید تا روغن داغ شود.
مرحله هشتم: تکههای سینه مرغ را درون آرد سفید بغلتانید سپس آنها را درون تخم مرغ بزنید و در پایان درون ظرف حاوی کورن فلکس بغلتانید.
مرحله نهم: وقتی تکههای مرغ را به کورن فلکس آغشته کردید به آرامی درون روغن بگذارید و با حرارت کم اجازه دهید مرغ سرخ و طلایی شود.
*نکته: وقتی تکههای مرغ را در روغن انداختید، دقت کنید زیاد قهوهای نشوند، کمی که طلایی شدند آنها را از روغن خارج کنید.
مرحله آخر: وقتی تکههای مرغ طلایی شدند، آنها را از روغن خارج کنید و روی دستمال آشپزخانه قرار دهید تا روغن اضافی مرغ گرفته شود سپس با سُس دلخواه نوش جان کنید.
روش تهیه مرغ سوخاری با پودر سوخاری مشابه روش تهیه مرغ سوخاری ساده است. با این تفاوت که برای پولکی کردن مرغ در مرحله آخر پس از این که تکههای مرغ را در آب سرد انداختید درون ظرف حاوی پودر سوخاری میغلتانید و سپس در روغن داغ سرخ میکنید.
یک سُس خوشمزه میتواند طعم مرغ سوخاری شما چند برابر بهتر کند. در ادامه طرز تهیه یک مدل سُس معروف و خوشمزه برای سرو در کنار مرغ سوخاری را بخوانید.
سُس تارتار یک سُس خوشمزه است که میتوانید آن را با انواع غذاهای سوخاری مانند مرغ، میگو، ماهی، قارچ یا حتی سیب زمینی سرو کنید. در ادامه بهترین روش تهیه سُس تارتار را بخوانید.
برای تهیه این سُس خوشمزه کافی است تمامی مواد دستور را با هم ترکیب و مخلوط کنید.
سخن پایانی
در این مطلب طرز تهیه چند مدل مرغ سوخاری را به شما آموزش دادیم که امیدواریم درست کنید و در کنار عزیزانتان نوش جان کنید. در نهایت باید بگوییم مرغ سوخاری حتی اگر به صورت رژیمی نیز پخته شود، کالری بالایی دارد؛ پس در خوردن آن احتیاط کنید.
*دستور پخت: زهرا راستین