این داروها خطرناک‌ترین دارو‌های جهان هستند

این داروها خطرناک‌ترین دارو‌های جهان هستند
دارو‌های بسیاری وجود دارند که برای آسان‌تر کردن زندگی ما طراحی شده‌اند.
کد خبر: ۲۶۲۰۴
|
۱۴ تير ۱۴۰۳ - ۲۰:۱۳

روزیاتو نوشت: دارو‌های بسیاری وجود دارند که برای آسان‌تر کردن زندگی ما طراحی شده‌اند. دارو‌ها دنیایی را به وجود آورده‌اند که در آن احساس شادی و راحتی بیشتری می‌کنیم، زیرا تمام ناراحتی‌های ما برطرف می‌شوند. اما این دارو‌ها همیشه خوشی و شادی به همراه ندارند. در ادامه فهرستی از خطرناک‌ترین دارو‌های موجود را گردآوری کرده‌ایم که به دلیل مصرف بیش از حد، باعث مرگ شده‌اند. اما نگران نباشید: اگر این دارو‌ها را طبق دستور تجویز شده مصرف کنید، معمولاً استفاده از آنها ایمن است.

فنتانیل

یک مخدر مصنوعی است که ۱۰۰ برابر قوی‌تر از مورفین یا هروئین است. معمولاً در ماری‌جوانا که به این ماده آغشته شده، یافت می‌شود. برای درمان درد متوسط تا شدید استفاده می‌شود. ترکیب آن با مواد دیگر مانند کوکائین یا متامفتامین‌ها بسیار کشنده است.

مپریدین

این دارو که با نام دمرول نیز شناخته می‌شود مسکنی قوی است که استفاده طولانی مدت از آن می‌تواند منجر به وابستگی و اعتیاد شود. ترکیب آن با الکل یا سایر دارو‌ها می‌تواند باعث افت فشار خون، اختلال تنفسی و حتی کما شود.

کلونازپام

این دارو که با نام‌های کلونوپین و ریووتریل نیز شنخته می‌شود، از دسته بنزودیازپین‌ها برای درمان تشنج و اختلال پانیک استفاده می‌شود. سوءمصرف آن به دلیل ایجاد احساس سرخوشی رایج است. ترکیب آن با الکل یا سایر دارو‌ها خطرناک است.

مورفین

برای درمان درد‌های شدید در بیمارستان‌ها استفاده می‌شود. اثرات سرخوش‌کننده و علائم وحشتناک ترک آن، این دارو را به یکی از قوی‌ترین دارو‌ها در صنعت داروسازی تبدیل کرده است.

این داروها خطرناک‌ترین دارو‌های جهان هستند

آلپرازولام

این دارو که با نام زاناکس نیز شناخته می‌شود، بنزودیازپینی قوی برای درمان بی‌خوابی و اضطراب است. حدود ۲۰% افراد مبتلا به اختلال اضطراب، سوءمصرف این دارو را پیدا می‌کنند. استفاده طولانی مدت آن می‌تواند منجر به اختلالات عصبی شود.

اکسی‌کدون

ماده اصلی در اکسی‌کانتین و پرکوست، از دارو‌های تجویزی است که گزارش سوءمصرف ان بسیار زیاد است. این مسکن قوی، در ۵ تا ۱۰درصد بیماران منجر به اعتیاد می‌شود. ترکیب آن با الکل می‌تواند باعث آسیب مغزی دائمی شود.

هیدروکدون

برای درمان درد مزمن و سرکوب سرفه استفاده می‌شود. عوارض جانبی شامل بیماری‌های کبدی و کلیوی و اختلال در عملکرد حرکتی است. مصرف بیش از حد آن می‌تواند منجر به مشکلات تنفسی شود.

متیل‌فنیدات

این دارو که بیشتر با نام ریتالین شناخته می‌شود، برای درمان ADHD و حمله خواب استفاده می‌شود. افزایش انرژی و عملکرد شناختی را به همراه دارد. سوءمصرف می‌تواند منجر به توهم، پرخاشگری و حتی مرگ شود.

متامفتامین‌ها

متامفتامین‌ها، محرک مصنوعی بسیار اعتیادآوری است که سیستم عصبی مرکزی را تحریک می‌کند. سوءمصرف آن می‌تواند باعث تغییرات فیزیکی قابل توجه مانند کاهش وزن سریع و پوسیدگی دندان شود.

کدئین

این دارو مسکن مخدر مشابه مورفین است که در برخی شربت‌های سرفه نیز یافت می‌شود. مصرف بیش از حد آن می‌تواند منجر به مشکلات تنفسی، رنگ پریدگی لب‌ها و خواب‌آلودگی شود.

کتامین

این دارو دارای توهم‌زا بوده و به عنوان داروی بیهوشی در پزشکی استفاده می‌شود. در برخی دارو‌های ضدافسردگی نیز این ماده وجود دارد. عوارض طولانی مدت مصرف آن، شامل اختلال حافظه و مشکلات تنفسی کشنده است.

دارو‌های ضدافسردگی

این دارو‌ها برای درمان اختلالات خلقی از جمله OCD، ADHD و افسردگی استفاده می‌شوند. سوءمصرف آنها می‌تواند باعث کاهش عملکرد حرکتی و از دست دادن هوشیاری شود.

دیازپام

این دارو که با نام والیوم نیز شناخته می‌شود، از دسته بنزودیازپین‌ها برای درمان اسپاسم عضلانی، اضطراب و تشنج استفاده می‌شود. سوءمصرف طولانی مدت می‌تواند باعث اختلال خواب و افزایش خطر ابتلا به زوال عقل شود.

آمفتامین‌ها

مصرف تفریحی آمفتامین‌ها می‌تواند منجر به بی‌خوابی، کاهش شدید اشتها و افزایش فشار خون شود. عوارض شدیدتر شامل پارانویای شدید است.

استامینوفن

این دارو مسکن رایج برای درمان درد و تب است. مصرف با دوز بالای آن می‌تواند منجر به آسیب کبدی و حتی مرگ شود. مصرف با احتیاط و در حد متعادل استامینوفن توصیه می‌شود.

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل رویداد‌های ایران و جهان اپلیکیشن برترین‌ها را نصب کنید.

سایر اخبار
ارسال نظرات
غیر قابل انتشار: ۰ | در انتظار بررسی: ۰ | انتشار یافته:
گوناگون