وضعیت عجیب ژوزه مورایس و سپاهان

وضعیت عجیب ژوزه مورایس و سپاهان
ژوزه مورایس در حالی در آستانه کوچ از ایران قرار گرفته که قضاوت‌ها در مورد او یکسان نیست.
کد خبر: ۲۵۷۱۴
|
۱۰ تير ۱۴۰۳ - ۱۳:۰۷

تیم‌های بالای جدولی لیگ بیست‌وسوم به شکلی عجیب دچار تغییر و تحول در کادرفنی خود شده‌اند و به‌نظر می‌رسد این شتر دم در خانه سپاهان هم خوابیده باشد. یک هفته‌ای است که شایعه خداحافظی ژوزه مورایس از سپاهان و بازنگشتن او به ایران به‌طور بسیار جدی مطرح شده، اما سیاست باشگاه اصفهانی این است که خیلی قطره‌چکانی اطلاعات بدهد؛ بنابراین هنوز روشن نیست مورایس در سال پایانی قراردادش با سپاهان هم در این تیم می‌ماند یا زودتر از موعد اصفهان را ترک می‌کند. 

 رسول کربکندی در مورد درخواست جدایی مورایس از سپاهان و احتمال جدایی وی، در گفت و گو با تسنیم گفت: در اینکه آمدن مربی جدید زمان‌بر است و هر فرد جدیدی در تیم حاضر شود برای شناخت نیاز به زمان دارد، بحثی نیست. از طرف دیگر قرارداد مورایس سه ساله بود که یک سال آن باقی مانده است و اگر فسخ قرارداد از سوی باشگاه بود، طبیعتاً هزینه زیادی در پی داشت. حالا که خود مورایس درخواست جدایی داده است، باید از این فرصت استفاده کرد.

وی در ادامه افزود: نباید فراموش کرد که در جام حذفی تیم‌های بزرگ حذف شده بودند. تیم مورایس در سال دوم با ۱۱ اختلاف امتیاز در رتبه سوم قرار گرفت و در سال اول هم که سرنوشت کار در دست خودشان بود با یک تساوی مقابل ملوان قهرمانی را از دست دادند. به نظرم با توجه به شرایط، امکانات، هواداران، بودجه و سرمایه‌گذاری سپاهان، عملکرد مورایس قابل قبول نیست و به صرف قهرمانی در جام حذفی موفقیت زیادی به دست نیاورد.

پیشکسوت فوتبال اصفهان راجع به گزینه‌های احتمالی هدایت سپاهان مانند محرم نویدکیا و جواد نکونام تصریح کرد: من از اینکه باشگاه چه سیاست یا تصمیمی دارد، بی‌اطلاعم. آنها دو مسیر پیش رو دارند یا باید مربی خارجی باکیفیت و باانگیزه جذب کنند یا باید مربی ایرانی جذب کنند. به نظرم اگر قرار به جذب مربی ایرانی باشد محرم نویدکیا به دلیل شناخت از باشگاه، آشنایی با بازیکنان و مقبولیت در اصفهان بهترین گزینه است.

«برخی ستاره‌های سپاهان دارای بند جدایی هستند و کار باشگاه اصفهانی برای بستن تیم قدرتمند برای لیگ نخبگان سخت می‌شود.»، وی در واکنش به طرح این موضوع خاطر نشان کرد: من مواردی شنیدم که شاید با جدایی مورایس برخی ستاره‌های سپاهان در این تیم بمانند، چون ستاره‌های سپاهان مبلغ قرارداد بالایی دارند و به موقع هم آن را دریافت می‌کنند و اگر اختلافی با مورایس داشتند حالا با رفتن این سرمربی پرتغالی، بدشان نمی‌آید که در جمع طلایی‌پوشان بمانند.

کربکندی راجع به اینکه چرا سپاهان طی دو فصل گذشته در کسب مقام قهرمانی لیگ برتر ناکام بود، گفت: با این تیمی که سپاهان داشت به نظرم توقع در لیگ ایران از آنها کسب مقام قهرمانی بود. پرسپولیس نسبت به سپاهان مهره کمتری داشت، اما، چون همدل‌تر و تیم‌تر بود به قهرمانی رسید؛ بنابراین گرانقیمت‌تر بودن دلیلی بر قهرمانی نیست. باید در دفاع مرکزی بازیکنان بهتری جذب شوند و از گزینه‌های خارجی خوب بهره بگیرند.

وی درباره چرایی عملکرد بد سپاهان در جذب بازیکنان خارجی طی فصول اخیر، تأکید کرد: این موضوع مورد اعتراض هواداران سپاهان هم بود. چرا در نیم‌فصل و سال گذشته به جای اینکه بازیکنان باکیفیت خارجی جذب شوند، شرایط اینطور پیش رفت؟ نقش دلال‌ها فوق‌العاده تأثیرگذار بود. یکی از افرادی که در این حوزه فعال بود به دلیل ارتباطاتش، هر بازیکنی که تمایل داشت با قرارداد خوب به سپاهان آورد. دلال‌ها در فوتبال ایران تأثیرگذار هستند.

«بعد از برگزاری چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، احتمال تغییرات مدیران میانی و همچنین کارخانه فولاد به تبعیت از آن مدیر باشگاه سپاهان وجود دارد. این موضوع آیا برای سپاهان در کوران رقابت‌ها مشکل‌ساز نیست؟»، بازیکن پیشین تیم ملی فوتبال کشورمان در واکنش به این پرسش نیز اظهار داشت: ورزش در کارخانه فولاد مبارکه و باشگاه سپاهان تعریف خودش را دارد. بودجه و امکانات مناسب است و حتی با تغییر مدیر بعید است که در مسیر آن تغییری ایجاد شود.

همانطور که سال گذشته با تغییر دو مدیر همین روند ادامه کرد. مگر اینکه در کل، دیدگاه‌های ورزشی کارخانه و باشگاه تغییر کند، اما با این ورزشگاه، فشار هوادار و ... بعید است در عملکرد باشگاه تغییری ایجاد شود.

فارغ از اینکه مورایس برود یا بماند، نکته جالب توجه در مورد مربی پرتغالی این است که قضاوت‌ها در مورد او بسیار پراکنده و متفاوت به‌نظر می‌رسد؛ برخی حامی این مربی هستند و نقاط مثبت کارنامه او را پررنگ می‌کنند، بعضی دیگر، اما عقیده دارند دستیار پیشین مورینیو به اندازه‌ای که انتظار می‌رفت نتوانست اثرگذار باشد.

نکات مثبت

به سختی می‌توان کسی را پیدا کرد که عقیده داشته باشد سپاهان فوتبال خوب و زیبایی بازی نمی‌کرد. رویکرد مورایس در جمع طلایی‌پوشان ارائه نمایش‌های تهاجمی بود و این برای هوادار عام جذابیت دارد. در فاز نتیجه‌گیری هم به‌طور کلی عملکرد او بد نبود. فصل گذشته سپاهان تا آستانه کسب عنوان قهرمانی پیش رفت و شاید اگر آن تساوی بدموقع مقابل ملوان با شاهکار امید نورافکن در پر کردن آفساید نبود، دست مورایس به جام قهرمانی لیگ برتر هم می‌رسید. به هر حال او این فصل جام‌حذفی را فتح کرد و در لیگ قهرمانان آسیا هم در هر دو بازی رفت و برگشت از ۱۰نفره شدن تیم خودش ضربه خورد. از سوی دیگر برخی اتفاقات و حواشی هم به روند حرکتی زرد‌ها لطمه زد؛ چیز‌هایی مثل کسر امتیاز از این تیم یا حوادث بازی رفت با الاتحاد.

نکات منفی

از سوی دیگر، اما منتقدان مورایس بر این باورند که او کار چندان شاقی هم نکرد و در مجموع ۲فصل حضور روی نیمکت سپاهان، تنها یک امتیاز بیش از محرم نویدکیا به‌دست آورد. به علاوه سپاهان محرم هم همین‌قدر زیبا بازی می‌کرد، آن هم درحالی‌که تیم کم‌ستاره‌تر و کادر ارزان‌تری در اختیار داشت. مورایس تا یک جا دنبال جوانگرایی هم بود، اما انگار از وسط کار آن پروژه را هم رها کرد و دیگر حوصله‌اش نکشید.

بهانه‌های مربوط به مجازات‌های فدراسیون هم در حدی نبود که تا آخر فصل بتوان به آن استناد کرد و روشن است که بعضی جا‌ها سپاهان ضعف فنی هم داشت؛ مثل شکست مقابل استقلال در بازی برگشت یا ناتوانی در بردن پرسپولیس ۱۰نفره. در نهایت هم گاهی به‌نظر می‌رسید بخشی از تمرکز مورایس معطوف به مسائل شخصی و غیرورزشی شده بود که احتمالا تأثیر زیادی در ناکامی طلایی‌پوشان داشته است.

سایر اخبار
ارسال نظرات
غیر قابل انتشار: ۰ | در انتظار بررسی: ۰ | انتشار یافته: