همه چیز درباره کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری

پنج نفر در برابر یک نفر؛ آیا پزشکیان غافلگیری ۷۶ را تکرار می‌کند؟!

پنج نفر در برابر یک نفر؛ آیا پزشکیان غافلگیری ۷۶ را تکرار می‌کند؟!
نامزد‌ها تا ساعت ۸ روز پنج‌شنبه ۷ تیر یعنی ۲۴ ساعت قبل از برگزاری انتخابات وقت دارند تا برای خود تبلیغات کنند
کد خبر: ۲۳۶۲۴
|
۲۱ خرداد ۱۴۰۳ - ۱۱:۳۰

زی‌سان: تنها یک اصلاح‌طلب در جمع تایید صلاحیت شدگان انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۳ قرار دارد که البته همین یک نکته چشم‌انداز برگزاری یک رقابت نفس‌گیر را در تیرماه نوید می‌دهد.

به گزارش «زی‌سان»، پس از قریب به یک هفته، دیروز یک‌شنبه شورای نگهبان اسامی نامزد‌های تایید صلاحیت شده برای انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم را اعلام کرد. ستاد انتخابات کشور با انتشار بیانیه‌ای، مسعود پزشکیان فرزند محمد علی، آقای مصطفی پور محمدی فرزند محمد حسن، سعید جلیلی فرزند محمد حسن، علیرضا زاکانی فرزند حسین، سید امیرحسین قاضی زاده هاشمی فرزند سید حسن و محمد باقر قالیباف فرزند حسین را ۶ نامزد انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم معرفی کرد. 

اکنون نامزد‌ها تا ساعت ۸ روز پنج‌شنبه ۷ تیر یعنی ۲۴ ساعت قبل از برگزاری انتخابات وقت دارند تا برای خود تبلیغات کنند. شاید مهم‌ترین عرصه تبلیغات نیز مناظره‌های انتخاباتی نامزد‌ها در سازمان صدا و سیما باشد که از شبکه یک صدا و سیما پخش می‌شود. با این اوصاف، آشنایی با کارنامه و سوابق کاندیدا‌ها می‌تواند جالب توجه باشد. 

۵ نفر علیه یک نفر؛ آیا پزشکیان سورپرایز ۷۶ را تکرار می‌کند

دیپلمات غرب‌ستیز در سودای تحقق آرزوی دیرینه

سعید جلیلی دکترای علوم سیاسی دارد و در آستانه ورود به ۶۰ سالگی امیدوار است از دولت سایه بودن به رئیس پاستور بودن تغییر جایگاه بدهد. سعید جلیلی متولد سال ۱۳۴۴ در مشهد مقدس و دانش‌آموخته دانشگاه امام صادق (ع) در رشته علوم سیاسی است. پدر او بیرجندی و مادرش اردبیلی است. 

او در سال ۱۳۷۳ ازدواج کرد و یک فرزند پسر دارد. او در دفاع مقدس دیدبان لشکر نصر خراسان بود و در عملیات کربلای ۵ از ناحیه پای راست مجروح و جانباز شد. دو دوره به عنوان رئیس اداره بازرسی وزارت خارجه مشغول فعالیت بوده است. با آغاز دهه ۸۰ جلیلی به دفتر رهبر معظم انقلاب رفت و مسئولیت مدیرکل بررسی‌های جاری دفتر رهبری را بر عهده گرفت. او در این مدت نقش پایش و گزارش و پیشنهاد راهبرد‌های کلان در کشور در حوزه‌های مختلف به رهبر انقلاب را بر عهده داشته است.

با روی کار آمدن دولت نهم، معاون اروپا و آمریکای وزارت خارجه شد و پس از آن در سال ۸۶ به دبیری شورای عالی امنیت ملی منصوب شد. عضویت در «کمیته مبارزه با مفاسد اقتصادی» و «ستاد تدابیر ویژه اقتصادی» مستقر در دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی و ریاست «کمیته مبارزه با تحریم» در سوابق جلیلی وجود دارد. جلیلی در انتخابات ۹۲ شرکت کرد ولی موفقیتی بدست نیاورد.

او در انتخابات سال ۹۶ نیز با حضور آیت‌الله شهید رئیسی در صحنه انتخابات، ضمن انصراف از کاندیداتوری و حمایت تمام قد از او، تمام برنامه‌های خود در دولت سایه را در اختیار وی قرار داد.

۵ نفر علیه یک نفر؛ آیا پزشکیان سورپرایز ۷۶ را تکرار می‌کند

پزشکی که می‌تواند خرداد ۷۶ را تکرار کند

مسعود پزشکیان با داشتن مدرک فوق تخصص جراحی قلب امیدوار است که شگفتی بزرگ انتخابات ۱۴۰۳ را خلق کند. پزشکیان متولد ۷ مهر ماه ۱۳۳۳ در مهاباد و هم اکنون نماینده مجلس شورای اسلامی از حوزه انتخابیه تبریز، آذرشهر و اسکو است. او علاوه بر آذری به زبان کردی نیز تسلط داشته و در میان جمعیت کرد‌ها نیز محبوبیت ویژه دارد. شاید همین نکته بتواند به رمز موفقیت او برای بُرد در انتخابات تبدیل شود. 

 او سابقه نمایندگی در ادوار هشتم، نهم، دهم (نایب رئیس) و یازدهم مجلس و همچنین سابقه فعالیت به عنوان وزیر وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در دولت هشتم (اصلاحات) و ریاست بیمارستان قلب شهید مدنی تبریز را در کارنامه سوابق خود دارد. پزشکیان دارای مدرک دکترای حرفه‌ای پزشکی و تخصص جراحی عمومی از دانشگاه علوم پزشکی تبریز و همچنین فوق تخصص جراحی قلب از دانشگاه علوم پزشکی ایران است. 

وی پیشتر دو مرتبه برای نامزدی انتخابات ریاست جمهوری در دوره‌های یازدهم (سال ۱۳۹۲) و سیزدهم (سال ۱۴۰۰) نام نویسی کرده بود که در سال ۱۳۹۲ پیش از اعلام اسامی افراد احراز صلاحیت شده، به نفع آیت الله اکبر هاشمی رفسنجانی دیگر داوطلب نامزدی این انتخابات از ادامه حضور در رقابت‌های انتخاباتی انصراف داد و در سال ۱۴۰۰ نیز از سوی شورای نگهبان احراز صلاحیت نشد.

۵ نفر علیه یک نفر؛ آیا پزشکیان سورپرایز ۷۶ را تکرار می‌کند

خلبانی که این بار می‌خواهد در پاستور فرود موفق داشته باشد

محمدباقر قالیباف با مدرک دکترای جغرافیای سیاسی و نیز سابقه طولانی در فعالیت نظامی از جمله خلبانی، امیدورا است پس از ریاست بر بهشت و بهارستان، این بار پاستور را هم فتح کند. قالیباف، متولد ۱ شهریور ۱۳۴۰ در قرطبه و هم اکنون نماینده مردم تهران و رئیس مجلس شورای اسلامی (دوره دوازدهم) است. او سابقه عضویت و ریاست مجلس یازدهم را دارد و در کارنامه او فعالیت به عنوان شهردار تهران (از شهریور ۱۳۸۶ تا شهریور ۱۳۹۶)، فرماندهی نیروی انتظامی و فرماندهی نیروی هوافضای سپاه وجود دارد. 

وی پس از انتصاب به عنوان فرمانده نیروی هوایی سپاه در سال ۱۳۷۶ توسط مقام معظم رهبری، دوره‌های فشرده خلبانی را سپری کرد و همزمان نیز پس از شرکت در آزمون ورودی دکتری تخصصی، در رشته جغرافیای سیاسی در دانشگاه تربیت مدرس پذیرفته شد. قالیباف دارای درجه نظامی سرتیپ پاسدار و مرتبه علمی دانشیار و عضو هیئت علمی گروه جغرافیایی سیاسی دانشگاه تهران است. 

وی سه مرتبه تجربه نامزدی انتخابات ریاست جمهوری در دوره‌های نهم (سال ۱۳۸۴) و یازدهم (سال ۱۳۹۲) و دوازدهم (۱۳۹۶) را دارد که در سال ۱۳۸۴ در رقابت با محمود احمدی نژاد، اکبر هاشمی رفسنجانی، مهدی کروبی، مصطفی معین، علی لاریجانی و محسن مهرعلی‌زاده با کسب ۴ میلیون و ۹۵ هزار و ۸۲۷ رأی چهارم شد. قالیباف همچنین در انتخابات سال ۱۳۹۲ در رقابت با حسن روحانی، سعید جلیلی، محسن رضایی، علی اکبر ولایتی و محمد غرضی با کسب ۶ میلیون و ۷۷ هزار و ۲۹۲ رای دوم شد و در جریان رقابت‌های انتخاباتی سال ۱۳۹۶ نیز در حمایت از ابراهیم رئیسی دیگر نامزد این انتخابات کناره‌گیری کرد.

۵ نفر علیه یک نفر؛ آیا پزشکیان سورپرایز ۷۶ را تکرار می‌کند

شهرداری که می‌خواهد رئیس‌جمهور شود

علیرضا زاکانی با مدرک دکترای پزشکی هسته‌ای قول داده تا آخر بماند و پا پس نکشد. زاکانی متولد ۱۲ اسفند ۱۳۴۴ در شهرری که هم‌اکنون به‌عنوان چهل‌وهفتمین شهردار تهران فعالیت می‌کند، از چهره‌های شناخته‌شده جریان اصولگرایی است که هم در چارچوب ساختار‌های حزبی و تشکیلاتی این جریان نقش‌آفرینی کرده و هم تجربه نمایندگی مجلس در دوره‌های هفتم، هشتم، نهم و یازدهم را در کارنامه دارد. 

او همچنین در دولت سیزدهم به سمت دستیار رئیس‌جمهوری در مدیریت آسیب‌های اجتماعی تهران نیز منصوب شد. زاکانی عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران و دانشیار پزشکی هسته‌ای است که در بیمارستان امام خمینی (تهران) و مجتمع درمانی ولی‌عصر نیز فعالیت پزشکی دارد. 

او همچنین در دوران جوانی و از اواخر دهه هفتاد مسئولیت بسیج دانشجویی دانشگاه‌های استان تهران را برعهده داشت و از سال ۱۳۷۹ نیز در سمت رئیس سازمان بسیج دانشجویی کشور فعالیت کرد که پس از چهار سال و در ۱۳۸۲ با استعفا، از مسئولیتش کناره‌گیری کرد.

۵ نفر علیه یک نفر؛ آیا پزشکیان سورپرایز ۷۶ را تکرار می‌کند

قاضی‌زاده هاشمی در پی جبران شکست دور سیزدهم

سید امیرحسین قاضی‌زاده هاشمی، متخصص جراحی گوش و حلق و بینی است، اما سودای ریاست پاستور را در سر دارد. او زاده ۲۵ فروردین ۱۳۵۰ در فریمان است. او از سال ۱۴۰۰ سمت معاونت رئیس‌جمهور و ریاست بنیاد شهید و امور ایثارگران را در دولت سیزدهم بر عهده دارد. وی که سابقه ۴ دوره نمایندگی مجلس را در کارنامه دارد، قبل از حضور در بنیاد شهید و انتصاب به عنوان معاون رئیس جمهور، نایب رئیس مجلس یازدهم بود. 

قاضی‌زاده هاشمی همچنین در دوره‌های هشتم، نهم و دهم نیز به عنوان نماینده مشهد و کلات در مجلس حضور داشت و در دوره‌های نهم و دهم دبیر و عضو هیئت رئیسه مجلس بوده است. وی متخصص گوش و حلق و بینی است و پیش از ورود به عرصه سیاست ضمن طبابت، ریاست دانشگاه علوم پزشکی سمنان را بر عهده داشت. او در انتخابات ریاست جمهوری دوره سیزدهم نیز به عنوان نامزد نهایی حضور داشت و توانست رتبه چهارم را در میزان آرای مردم کسب کند.

۵ نفر علیه یک نفر؛ آیا پزشکیان سورپرایز ۷۶ را تکرار می‌کند

سیاست‌مدار کهنه‌کار در سودای ریاست پاستور

مصطفی پورمحمدی سطح چهار (دکترای) فقه و حقوق اسلامی است. پورمحمدی متولد یکم دی‌ماه ۱۳۳۸ در قم که هم‌اکنون به‌عنوان دبیرکل جامعه روحانیت مبارز نیز شناخته می‌شود، از جمله روحانیونی است که با عهده‌دار شدن مسئولیت دادستان انقلاب اسلامی در استان‌های خوزستان، هرمزگان، کرمانشاه و خراسان طی سال‌های ۵۸ تا ۶۵، تجربه ریاست بر بخش اطلاعات خارجی وزارت اطلاعات از سال ۶۹ تا ۷۶ و پذیرش جایگاه قائم‎مقام این وزارتخانه در سال‌های ۷۶ تا ۷۸ بدل به یکی از چهره‌های شناخته‌شده در سیاست ایران شد. 

حضور او در دولت اول محمود احمدی‌نژاد و در قامت وزیر کشور از سال ۸۷ با پایان مسئولیت پورمحمدی در این وزارتخانه به آغاز ریاستش بر سازمان بازرسی کل کشور و تداوم آن تا سال ۹۲ منجر شد.

او در دولت نخست حسن روحانی نیز حضور در راس وزارت دادگستری را تجربه کرد. عضویت و ریاست هیئت امناء مرکز اسناد انقلاب اسلامی از ۱۳۷۵ تاکنون که پس از گذشت ۲۵ سال به آغاز ریاست پورمحمدی بر این مجموعه از سال ۱۴۰۰ انجامید، حضور در دانشگاه امام صادق (ع) به‎عنوان مدرس از سال ۱۳۷۵ تاکنون و فعالیت به‌عنوان جانشین فرمانده کل نیرو‌های مسلح در امور ناجا از سال ۱۳۸۴ تا ۱۳۸۷ از دیگر تجریبات وی در امور اجرایی و دانشگاهی طی سال‌های گذشته است.

سایر اخبار
اخبار مرتبط
ارسال نظرات
غیر قابل انتشار: ۰ | در انتظار بررسی: ۰ | انتشار یافته:
گوناگون