این غذا خیال شما را از بابت شام راحت می‌کند!

این غذا خیال شما را از بابت شام راحت می‌کند!
فریتاتا یک غذای ایتالیایی بر پایه تخم مرغ، شبیه به املت یا تخم مرغ هم‌زده است. این غذا با مواد اضافی مثلِ گوشت، پنیر یا سبزیجات غنی می‌شود. کلمه”frittata” ایتالیایی است و تقریباً به «سرخ شده» ترجمه می‌شود.
کد خبر: ۱۳۹۸
|
۳۰ بهمن ۱۴۰۲ - ۲۱:۰۰

زی‌سان: این غذای ساده و البته با قدمت و اصیل، چیزین نیست جز کیک تخم‌مرغ مملوء از سبزیجات خوشمزه، ادویه و کمی پنیر که فریتاتا نام دارد. پیش از هر چیز بیایید ببینیم فریتاتا چیست!

+  ۱۰ شام ۳۰ دقیقه‌ای برای شب‌هایی که خسته از بیرون به خانه می‌آیید 

فریتاتا چیست؟

به گزارش زی‌سان، فریتاتا یک غذای ایتالیایی بر پایه تخم مرغ، شبیه به املت یا تخم مرغ هم‌زده است. این غذا با مواد اضافی مثلِ گوشت، پنیر یا سبزیجات غنی می‌شود. کلمه”frittata” ایتالیایی است و تقریباً به «سرخ شده» ترجمه می‌شود.

فریتاتا‌ها بهترین دستور غذا برای شام هفته هستند که می‌توان در یخچال نگهشان داشت. آن‌ها را خیلی راحت می‌توان جابه‌جا کرد و برش‌های آن‌را به بیرون از خانه یا محل کار برد. این غذای دوست داشتنی آنقدر خوب است که حتی می‌توانید باقی مانده‌اش را یک ساندویچ کنید و برای صبحانه بخورید.

+ اگر از عاشقان غذاهای شِب املت هستید، پیشنهاد می‌کنیم چیغیرتمای مرغ اردبیلی را هم یاد بگیرید.

انواع دستور غذای فریتاتا

بخشی از لذت فریتاتا خلاقیت در دستورالعمل آن است که می‌توان سبزیجات و گیاهان مختلف را در آن به کار برد. برای مثال

  • فریتاتای کلم بروکلی و فتا
  • فریتاتای فلفل قرمز و اسفناج سرخ شده
  • فریتاتای سبزیجات تازه با مارچوبه
  • فریتاتای مخلوط قارچ و ترخون
  • فریتاتای گوجه فرنگی و ریحان

طرز تهیه فریتاتا با ۵ تنوع در مواد لازم برای ۳ تا ۴ نفر

در این مطلب یک دستور اولیه برای فریتاتا به همراه ۵ نوع مختلف و خوشمزه آن را برای شما می‌آوریم.

  • زمان آماده سازی: ۵ دقیقه
  • دقیقه زمان پخت: ۲۵ دقیقه

تجهیزات لازم:

  • ماهیتابه متوسط
  • مواد لازم برای پختن فریتاتا
  • ۶ تخم مرغ بزرگ
  • یک-چهارم فنجان شیر بادام یا هر شیر دیگری
  • ۲ حبه سیرِ خرد شده
  • یک-چهارم قاشق چای‌خوری نمک دریا
  • فلفل سیاه تازه آسیاب شده
  • روغن زیتون بکر

این غذا خیال شما را از بابت شام راحت می‌کند!

مواد لازم برای دستورپخت فریتاتای شماره ۱: فتا-بروکلی

  • ۶ عدد پیازچه، خرد شده
  • ۲ فنجان بروکلی یا کلم بروکلی خرد شده
  • ۱/۸ قاشق چایخوری پاپریکا دودی
  • یک-چهارم فنجان پنیر فتا خرد شده

حالا که به غذاهای ایتالیایی علاقه دارید پیشنهاد می‌‎دهیم دستورالعمل‌های خوشمزه با نان تست فرانسوی را هم بخوانید.

 مواد لازم برای دستورپخت فریتاتای شماره ۲: فلفل قرمز و اسفناج سرخ شده

  • ۱ عدد موسیرِ خرد شده
  • ۲ عدد فلفل دلمه‌ای قرمز خرد و سرخ شده
  • ۲ فنجان اسفناج
  • ۱/۳ فنجان پنیر فتا خرد شده

مواد لازم برای دستور پخت فریتاتای شماره ۳: سبزیجات تازه

  • ۴ عدد پیازچه خرد شده
  • ½ فنجان مارچوبه خرد شده
  • ½ فنجان نخود فرنگی
  • ½ فنجان موزارلای خردشده
  • ¼ فنجان پنیر فتا خرد شده
  • ¼ فنجان ترخون یا پیازچه خرد شده

مواد لازم برای دستور پخت فریتاتای شماره ۴: مخلوط قارچ و ترخون

  • ۱ عدد موسیرِ خرد شده
  • ۱۲ اونس قارچ مخلوطِ خرد شده
  • ¼ فنجان ترخون خرد شده
  • ۱/۳ فنجان پنیر فتا رنده شده

 مواد لازم برای دستورپخت فریتاتای شماره ۵: ریحان و موزارلا

  • ۱ عدد موسیر، خرد شده
  • ۲ فنجان گوجه گیلاسی نصف شده
  • ¾ فنجان توپ‌های مینی موزارلای نصف شده
  • ½ فنجان ریحان ورقه شده

این غذا خیال شما را از بابت شام راحت می‌کند!

دستورالعمل‌ها برای پختن فریتاتا

فر را با دمای ۴۰۰ درجه فارنهایت گرم کنید.

تخم مرغ، شیر بادام، سیر و نمک را با همزن بزنید تا خوب مخلوط شوند. آن را کنار بگذارید.

دستورالعمل‌های زیر را برای تهیه یکی از انواع سبزیجات دنبال کنید:

کلم بروکلی-فتا:

۱ قاشق غذاخوری روغن زیتون را در یک تابه روی حرارت متوسط ​​گرم کنید. پیازچه، کلم بروکلی و کمی نمک و فلفل را اضافه کنید و بپزید. هرازگاهی هم بزنید تا کلم بروکلی نرم شود، اما همچنان سبز روشن بماند. ۵ تا ۸ دقیقه مناسب است. پاپریکای دودی را هم بزنید، سپس مخلوط تخم مرغ را اضافه کنید و تابه را به آرامی تکان دهید تا پخش شود. روی آن‌را پنیر فتا بپاشید و ۱۵ تا ۲۰ دقیقه یا تا زمانی که تخم مرغ‌ها سفت شوند، بگذارید بپزد. آن را مزه دار و سرو کنید.

فلفل قرمز و اسفناج سرخ شده:

یک-دوم قاشق غذاخوری روغن زیتون را در یک تابه روی حرارت متوسط ​​گرم کنید. موسیر، کمی نمک و فلفل را اضافه کنید و حدود ۵ دقیقه تفت دهید تا شفاف شود. فلفل قرمز تفت داده شده و اسفناج را اضافه کنید. به اندازه‌ای آن‌را تفت دهید تا اسفناج نرم شود. مخلوط تخم مرغ را اضافه کنید و تابه را به آرامی تکان دهید تا پخش شوند. پنیر فتا را روی مواد تابخه بپاشید و ۱۵ تا ۲۰ دقیقه یا تا زمانی که تخم مرغ‌ها سفت شوند، بپزید. مزه دار و سرو کنید.

سبزیجات تازه:

½ قاشق غذاخوری روغن زیتون را در یک تابه نسوز روی حرارت متوسط ​​گرم کنید. پیازچه‌ها، مارچوبه و کمی نمک و فلفل را اضافه کنید. هرازگاهی هم بزنید تا زمانی که مارچوبه نرم شود، اما نه آنقدر که تیره شود. حدود ۵ دقیقه کافی است. نخود فرنگی را اضافه کنید، سپس مخلوط تخم مرغ را داخل تابه ریخته و آن‌را به آرامی تکان دهید تا پخش شود. موزارلا و فتا را اضافه کنید و ۱۵ تا ۲۰ دقیقه یا تا زمانی که تخم مرغ‌ها سفت شوند، بپزید. مزه دار و سرو کنید.

مخلوط قارچ و ترخون:

۱ قاشق غذاخوری روغن زیتون را در یک تابه روی حرارت متوسط ​​گرم کنید. موسیر و کمی نمک و فلفل بزنید و حدود ۳ دقیقه بپزید تا نرم شوند. قارچ‌ها را اضافه کنید، حدودا ۸ دقیقه هم بزنید و بپزید تا نرم و لطیف شوند. ترخون را بیفزایید و با بقیه مواد کمی تفت دهید. سپس مخلوط تخم مرغ را اضافه کنید و تابه را به آرامی تکان دهید تا تخم مرغ پخش شود. پنیر را روی مخلوط بریزد و ۱۵ تا ۲۰ دقیقه یا تا زمانی که تخم‌مرغ‌ها سفت شوند، بپزید. مزه دار کنید و سرو کنید.

ریحان و موزارلا:

½ قاشق غذاخوری روغن زیتون را در یک تابه روی حرارت متوسط ​​گرم کنید. موسیر و کمی نمک و فلفل را اضافه کنید و حدود ۵ دقیقه تفت دهید تا شفاف شود. گوجه فرنگی، نصف ریحان را اضافه کنید، هم بزنید، سپس مخلوط تخم مرغ را اضافه کنید و تابه را به آرامی تکان دهید تا مواد پخش شود. موزارلا را اضافه کنید و ۱۵ تا ۲۰ دقیقه یا تا زمانی که تخم مرغ‌ها سفت شوند بپزید. باقیمانده ریحان را روی آن قرار دهید. مزه دار و سپس سرو کنید.

نکات و ترفند‌ها برای داشتن یک فریتاتای حرفه‌ای

  • قبل از ریختن در تخم مرغ، سبزیجات را به طور مساوی در تابه پخش کنید. وقتی مخلوط تخم‌مرغ را داخل تابه می‌ریزید، سبزیجات را زیاد جابه‌جا نکنید.
  • اگر می‌خواهید سبزیجات مختلف را جایگزین کنید، به خاطر داشته باشید که نسبت درستِ سبزیجات به تخم مرغ حدود ۱/۴ فنجان سبزیجات در هر تخم‌مرغ یا ۲ فنجان پر از سبزیجات برای ۶ تا ۸ تخم‌مرغ است.
  • بهتر است از یک ماهیتابه چدنی استفاده کنید. چراکه تابه‌های چدنی می‌توانند با خیال راحت از اجاق گاز به فر بروند و گرما را به خوبی و به طور یکنواخت پخش کنند.

پیشنهادات برای سرو فریتاتا

اگر فریتاتای خود را به عنوان بخشی از یک برانچ بزرگتر سرو می‌کنید، مواد غذایی دیگری مثلِ نان تست فرانسوی کلاسیک، موز، پنکیک یا کلوچه، بلغور جو دوسر پخته شده، جو دوسر فوری، بلوبری یا سالاد میوه همگی انتخاب‌های خوبی خواهند بود که کنار فریتاتا بگذارید.

سایر اخبار
ارسال نظرات
غیر قابل انتشار: ۰ | در انتظار بررسی: ۰ | انتشار یافته: