زیسان: برای پیدا کردن داروهای کمیاب برای بیماریهای خاص خود یا نزدیکانتان نیازی نیست که حضوری به داروخانههای مختلف بروید. در منزل خود با استفاده از گوشی همراهتان از طریق تماس تلفنی یا اینترنت به آسانی میتوانید موجودی و محل تهیه داروهای مورد درخواست خود را مشاهده کنید.
به گزارش «زیسان»، پیدا کردن داروهای کمیاب دغدغه بسیاری از بیماران خاص و نزدیکان آنها است. شاید بعد از بازدید از داروخانههای مختلف با این پاسخ مواجه شوید که این داروها نایاب هستند و یافتن آنها بسیار دشوار است. در نتیجه شما هم تصمیم بگیرید به بازار سیاه دارو و به سراغ دلالهای ناصر خسرو بروید. دغدغه شما قابل درک است؛ چرا که پای سلامتی و حیات عزیزانتان وسط است، اما به شما پیشنهاد میکنیم قبل از انتخاب گزینه ناصر خسرو روشهای گفته شده در گزارش حاضر را امتحان کنید.
در بیشتر مواقع داروها موجود هستند، اما محل تهیه آنها است که به یک دغدغه جدی تبدیل میشود. بیماریهای خاص، شرایطی پزشکی خاصی است که میزان شیوع آن در جامعه آماری بسیار کم است و در نتیجه برای درمان آنها باید شرایط ویژهای فراهم شود. معمولا بیماریهای خاص خیلی جدی، مزمن و پیش رونده هستند.
برای درمان بیماریهای خاص، داروهای خاص و کمیاب نیاز است. یعنی داروهایی برای بیماریهایی که هیچ نوع ابزار پیشگیری، تشخیصی یا درمانی دیگری برای آن وجود ندارد. اکثریت بیماریهای خاص، منشاء ژنتیکی دارند. این بیماریها، مزمن بوده و درمان قطعی ندارند. غالبا هزینه داروهای این بیماریها سرسامآور و مهمتر از همه کمیاب است. همین امر بیماران یا نزدیکانشان را دائما با استرس و دغدغه تامین داروهای مورد نیاز مواجه میکند. در ادامه متن حاضر سه روش برای پیدا کردن داروخانههای دارای داروی کمیاب معرفی میشوند.
مطلب زیر هم احتمالا برای شما مفید است:
چطور از بیمارستان میلاد نوبت بگیریم؟
۱- شمارهگیری ۱۹۰ (مرکز پاسخگویی و رسیدگی به شکایات حوزه سلامت)
برای پیدا کردن داروهای کمیاب، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی شماره تلفنی را در این خصوص اعلام کرده است. این شماره همان شماره ۱۹۰ است که مرکز پاسخگویی و رسیدگی به شکایات حوزه سلامت نام دارد. اگر افراددر پیدا کردن یک نسخه با مشکلی روبرو شدند، میتواند در سراسر کشور با گرفتن این شماره سه رقمی رایگان و وارد کردن عدد ۳، به اتاق دارویی وصل شوند و درباره اقلام مورد نیازشان سوال بپرسند. به دنبال این تماس مسئولان این سامانه بررسی میکنند که این دارو در کدام داروخانه سطح استان وجود دارد و به آنها اطلاعات لازم را در این خصوص ارائه میدهند.
البته این سامانه تنها محدود به پیدا کردن داروهای کمیاب نمیشود. اطلاعات دیگری نظیر موارد مصرف و عوارض ناخواسته ناشی از دارو، مصرف داروها در دوران باردار و شیردهی، مقدار مصرف احتیاط و موارد منع مصرف داروها و تداخلات اثر داروها با هم را نیز میتوان از طریق مشاوره با این تلفن گویا به دست آورد.
روش دوم این است که از سامانه TTAC برای یافتن داروهای کمیاب بهره بگیریم. برای دسترسی به این سامانه مسیر نخست این است که در گوگل سامانه TTAC را جستجو کنید و وارد سایت شده و خدمت موردنظر را درخواست کنید. روش دوم نیز این است که نرم افزار کاربردی و رایگان TTAC سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت را بر روی تلفن همراه خود نصب کرده و ضمن پیگیری داروهای خاص و کمیاب، از قابلیتهای مختلف آن استفاده کنند.
با استفاده از این نرم افزار، بیماران قادر خواهند بود که بیش از ۳۰۰ داروی گران قیمت و حتی کمبود دارو را مشاهده کنند و از راههای آسانتری این داروها را تهیه کنند. زیرا داروها بر اساس موجودی داروخانهها، در این سامانه به بیماران اطلاعات داده میشود. دبرای عضویت در سامانه TTAC، ابتدا در صفحه ttahttps://ttac.irc.ir به قسمت عضویت در گوشه سمت راست صفحه میروید و با کلیک روی این قسمت به صورت مستقیم وارد صفحه عضویت میشوید.
بیماران برای تهیه داروهای کمیاب، پس از اینکه به قسمت «داروهای کمیاب» اپلیکیشن وارد شدند، باید نام دارو را وارد کرده (مثلا، داروی سلسپت) و پس از جستجوی نام دارو، لیست داروهای موجود به همراه کشور سازنده دارو برای آنها نمایش داده میشود.
دیگر راه یافتن داروی کمیاب، پیامک یا تماس با کد کشور ۱۴۹۰ است. متقاضیان میتوانند با ارسال پیامک عنوان داروی کمیاب مورد نظر خود به شماره ۲۰۱۴۹۰ آن را در مراکزی که اعلام میشود، پیدا کنند. همچنین، متقاضیان میتوانند از طریق تماس با تلفن شبانهروزی ۱۴۹۰ (کد ۱) که در شهرهای مختلف ایران نیز برای تهیه داروهای کمیاب فعال است، برای تهیه داروهای کمیاب خود بصورت شبانه روزی اقدام کنند.