هواشناسی و پلیس به مسافران نوروزی هشدار دادند

از بارش باران بی‌سابقه در غرب تا ترافیک کشنده در شمال؛ وضعیت جاده‌ها و آب‌وهوا در اولین روزهای سال ۱۴۰۳

از بارش باران بی‌سابقه در غرب تا ترافیک کشنده در شمال؛ وضعیت جاده‌ها و آب‌وهوا در اولین روزهای سال ۱۴۰۳
اگر قصد دارید در روز‌های ابتدایی سال جدید به سفر بروید، پیشنهاد می‌شود حتما این مطلب را بخوانید. در نوشته حاضر وضعیت آب‌وهوا و وضعیت جاده‌ها ارائه شده است. 
کد خبر: ۱۲۱۳۴
|
۲۸ اسفند ۱۴۰۲ - ۱۵:۰۱

زی‌سان: با نزدیک شدن به روز‌های پایانی سال و آغاز تعطیلات ابتدایی سال جدید (۱۴۰۳) اطلاع و آگاهی از وضعیت آب و هوا و ترافیک جاده‌ای برای مسافران در مقام یک ضرورت است. 

به گزارش «زی سان»، مسئولان راهور و سازمان هواشناسی کشور، از امروز دوشنبه (۲۸ اسفند) اطلاع‌رسانی ویژه خود را از وضعیت بارش و راه‌های کشور با دقت قابل توجهی آغاز کرده‌اند. برای اطلاع از آخرین آمار‌ها شما را به خواندن ادامه نوشته حاضر دعوت می‌کنیم. 

هشدار نارنجی برای این ۱۴ استان؛ بارندگی شدید برف و باران

سازمان هواشناسی از ورود سامانه بارشی به کشور طی امروز خبر داد و با اعلام بارش برف و باران در اکثر مناطق کشور برای ۱۴ استان هشدار سطح نارنجی صادر کرد. 

پیش‌بینی کلی نقشه‌های همدیدی و آینده‌نگری سازمان هواشناسی نشان می‌دهد از امروز دوشنبه (۲۸ اسفند) با ورود سامانه بارشی به کشور در استان‌های واقع در نیمه غربی کشور، سواحل غربی و مرکزی دریای خزر، استان‌های واقع در دامنه‌های جنوبی البرز مرکزی و استان‌های واقع در دامنه‌های زاگرس مرکزی بارندگی، رعدوبرق، وزش باد شدید موقتی و در مناطق مستعد بارش تگرگ، در برخی مناطق گردوخاک و در مناطق مرتفع و سردسیر بارش برف و کولاک برف روی خواهد داد.

جزئیات سامانه بارشی از دوشنبه تا پنج‌شنبه

سه‌شنبه سامانه بارشی ضمن تقویت در مناطق یاد شده، جنوب کشور را نیز تحت تاثیر قرار خواهد داد. چهارشنبه در اکثر مناطق کشور به‌جز برخی مناطق استان‌های سیستان و بلوچستان بارش پراکنده و وزش باد پیش‌بینی می‌شود. پنجشنبه در شمال شرق بارش‌های پراکنده و وزش باد روی داده و سامانه بارشی از کشور خارج می‌شود. جمعه با ورود سامانه بارشی جدید از غرب و جنوب غرب کشور بارش در این مناطق آغاز شده و به‌تدریج مرکز، دامنه‌های البرز مرکزی و برخی مناطق جنوب کشور را در بر می‌گیرد. روز‌های سه‌شنبه و چهارشنبه دریای خزر و از دوشنبه تا چهارشنبه خلیج‌فارس مواج و متلاطم خواهد بود.

توصیف سامانه:

زمان شروع: دوشنبه ۲۸/۱۲/۱۴۰۲

زمان پایان: چهارشنبه ۰۱/۰۱/۱۴۰۳

نوع مخاطره: 

بارندگی شدید، رعدوبرق، وزش باد شدید موقت، در نقاط مستعد تگرگ، در نقاط کوهستانی و سردسیر کولاک برف، احتمال بهمن.

منطقه اثر:

دوشنبه ۲۸ اسفند: 

اردبیل، گیلان، آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، زنجان، کردستان، کرمانشاه، ایلام، لرستان، شمال خوزستان، قزوین، ارتفاعات استان‌های تهران و البرز، غرب همدان.

سه‌شنبه ۲۹ اسفند: 

اردبیل، آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، گیلان، زنجان، قزوین، البرز، تهران، کردستان، کرمانشاه، همدان، مرکزی، قم، غرب مازندران، شمال استان‌های فارس و بوشهر، ارتفاعات سمنان، غرب اصفهان.

چهارشنبه اول فرودین ۱۴۰۳: 

تهران، البرز، گلستان، خراسان شمالی، نیمه شمالی خراسان رضوی، غرب کردستان، شمال غرب کرمانشاه، شرق کهگیلویه و بویراحمد، فارس.

احتمالات پیش‌رو پس از موج بارندگی شدید

بالا آمدن ناگهانی سطح آب رودخانه‌ها، سیلابی شدن مسیل‌ها و رودخانه‌های فصلی، آب‌گرفتگی معابر به‌صورت گسترده، سرریز سدها، انسداد راه‌ها و احتمال تخریب پل، اختلال جدی در سفر‌های بین‌شهری و داخل شهر، تعطیلی فعالیت‌های عمرانی، خسارت به برخی زیرساخت‌ها مانند خطوط انتقال برق و غیره، تخریب تأسیسات و سازه‌های واقع‌شده در حریم و بستر رودخانه، تخریب سازه‌های موقت و سبک بر اثر وزش باد شدید.

ضرورت عدم توقف در حاشیه رودخانه‌ها و مسیل‌ها 

عدم توقف و تردد در بستر و حاشیه رودخانه‌ها و مسیل‌ها، بازگشایی کانال‌ها و آبرو‌های درون و برون‌شهری، آمادگی کامل دستگاه‌های اجرایی و امدادرسان، بازگشایی دهانه پل‌ها، اجتناب از سفر‌های برون‌شهری، اجتناب از فعالیت‌های کوهنوردی، خروج شهروندان از تفرجگاه‌ها و سکونتگاه‌های واقع در حریم و بستر رودخانه، مدیریت زمین‌های کشاورزی، عدم تردد دامداران و عشایر در ارتفاعات و حاشیه رودخانه‌ها.

جزئیات سامانه وزش باد به‌نسبت شدید تا شدید و افزایش ارتفاع موج از دوشنبه تا سه‌شنبه

توصیف سامانه: 

زمان شروع: اواخر وقت دوشنبه ۲۸/۱۲/۱۴۰۲

زمان پایان: اواخر وقت سه‌شنبه ۲۹/۱۲/۱۴۰۲

نوع مخاطره: 

افزایش بیشینه سرعت وزش باد جنوب شرقی در محدوده ۳۰ نات و افزایش بیشینه ارتفاع موج تا ۲ متر.

منطقه اثر:

دوشنبه ۲۸ اسفند و سه‌شنبه ۲۹ اسفند: 

مناطق ساحلی و دور از ساحل استان‌های خوزستان و بوشهر، در خلیج فارس.

اثر مخاطره: 

اختلال در تردد‌های دریایی، پاره‌شدن تور‌های صیادی و آسیب به قفس‌های پرورش ماهی و اختلال در فعالیت سکو‌های نفتی.

منع فعالیت‌های تفریحی و شیلاتی

اجتناب از تردد شناور‌های سبک و نیمه‌سنگین، منع فعالیت‌های تفریحی و شیلاتی، اتخاذ تمهیدات لازم جهت فعالیت‌های ساحلی و فراساحل همچنین سکو‌های نفتی و آماده‌باش برای مواجهه با خسارت احتمالی.

جزئیات سامانه وزش باد شدید در روز‌های سه‌شنبه تا چهار‌شنبه

زمان شروع: ظهر سه‌شنبه ۲۹/۱۲/۱۴۰۲

زمان پایان: اواخر وقت چهارشنبه ۰۱/۰۱/۱۴۰۳

نوع مخاطره: 

وزش باد شدید، رعدوبرق و صاعقه، خیزش گردوخاک، اختلال در ناوگان حمل‌ونقل جاده‌ای، ریلی و هوایی، ریزش سنگ در نواحی کوهستانی، خسارت به سازه‌های موقت به‌ویژه چادر‌های مسافرتی و خسارت به صنعت کشاورزی

منطقه اثر:

سه‌شنبه ۲۹ اسفند: 

یزد، شمال شرق فارس، شمال غرب کرمان، نیمه شمالی خراسان جنوبی، جنوب خراسان رضوی، جنوب شرق اصفهان، شرق و جنوب سمنان، نیمه شمالی سیستان و بلوچستان

چهارشنبه اول فرودین ۱۴۰۳: 

یزد، کرمان، اصفهان، نیمه شمالی فارس، سیستان و بلوچستان، خراسان جنوبی، خراسان شمالی، سمنان، قم، مرکزی.

اثر مخاطره: 

کاهش شدید دید.

لزوم استفاده از سازه‌های موقت مسافرتی مستحکم

استحکام سازه‌های موقت به‌ویژه چادر‌های مسافرتی، مدیریت برنامه مسافرت، خودداری از چرای دام و عدم تردد عشایر در مناطق کوهستانی، پرهیز از انجام هر گونه عملیات کشاورزی.

هشدار وقوع سیل در این استان‌ها

ستاد مدیریت سیلاب وزارت نیرو با صدور اطلاعیه‌ای نسبت به وقوع بارندگی‌های قابل توجه در بسیاری از استان‌های کشور طی چهار روز آینده که منجر به بالا آمدگی سطح آب رودخانه‌ها و آب گرفتگی معابر و جاده‌ها خواهد شد، هشدار داد و رعایت نکات ایمنی توسط دستگاه‌های مرتبط و مردم را ضروری خواند.
ستاد مدیریت سیلاب وزارت نیرو با توجه به صدور هشدار سطح قرمز و نارنجی سازمان هواشناسی کشور در برخی استان‌ها مبنی بر پیش‌بینی وقوع بارش‌های قابل توجه از روز دوشنبه ۲۸ اسفندماه ۱۴۰۲ تا پنجشنبه ۲ فروردین ۱۴۰۳، اطلاعیه‌ای صادر کرد.

براساس این اطلاعیه، با توجه به صدور هشدار سطح قرمز هواشناسی از ساعات پایانی روز دوشنبه مورخ ۲۸ اسفند ۱۴۰۲ تا ظهر روز چهارشنبه اول فروردین ۱۴۰۳ - به‌ویژه روز سه‌شنبه ۹ اسفند در استان‌های ایلام، خوزستان، لرستان، چهارمحال و بختیاری و کهگیلویه و بویراحمد و هشدار سطح نارنجی برای بازه زمانی دوشنبه ۲۸ اسفند ۱۴۰۲ تا روز پنجشنبه ۲ فروردین ۱۴۰۳ برای استان‌های کرمانشاه، آذربایجان‌غربی، تهران، البرز، قزوین، اصفهان، آذربایجان‌شرقی، اردبیل، زنجان، قم، مازندران، فارس، بوشهر، کردستان، خراسان شمالی، خراسان رضوی، خراسان جنوبی، گلستان، گیلان، کرمان، همدان و مرکزی که بارش‌ها منجر به بالا آمدگی سطح آب رودخانه‌ها و آب گرفتگی معابر و جاده‌ها خواهد شد. 

وضعیت کلی تردد در جاده‌های کشور؛ ترافیک نیمه سنگین در جاده چالوس و آزادراه تهران ـ شمال

سرهنگ احمد شیرانی، رئیس مرکز اطلاعات و کنترل ترافیک پلیس راهور فراجا امروز دوشنبه (۲۸ اسفند) درباره وضعیت ترافیکی جاده‌های کشور گفت: گزارش‌های دریافتی از مراکز کنترل ترافیک پلیس راهور فراجا در جاده‌های سراسر کشور حاکی از آن است که درحال حاضر ترافیک در کسیر جنوب به شمال محور هراز در محدوده‌های شنگلده و بایجان نیمه سنگین است.

وی با بیان اینکه ترافیک در آزادراه قزوین – کرج حدفاصل گلشهر تا مهرشهر نیز پرحجم گزارش شده است، گفت: همچنین وضیت مشابه در آزادراه کرج – قزوین حدفاصل مهرویلا تا گلشهر و آزادراه تهران - ساوه حدفاصل بهمن آباد تا دهشاد وجود دارد.

در محور تهران – پاکدشت در محدوده خاتون آباد نیز ترافیک نیمه سنگین است. 

رئیس مرکز اطلاعات و کنترل ترافیک پلیس راهور فراجا همچنین گفت: تردد در مسیر شمال به جنوب آزادراه شمال – تهران و محور چالوس تا اطلاع بعدی ممنوع است و این محور برای مدیریت بار ترافیک یک طرفه شده است.

وی درباره وضعیت جوی جاده‌های کشور نیز اظهارکرد:‌گزارش‌ها حاکی از جوی آرام در تمامی جاده‌های کشور است و درحال حاضر مداخله جوی خاصی در جاده‌ها گزارش نشده است.

شیرانی با اعلام شماره تلفن ۸۸۲۵۵۵۵۵ و ۱۲۰ از رانندگان و مسافران خواست که برای اطلاع از آخرین وضعیت جوی و ترافیکی جاده‌های کشور با این شماره تماس گرفته و پیش از شروع سفر با اطلاع از وضعیت راه‌ها، بهترین زمان و مسیر را برای رسیدن به مقصد انتخاب کنند.

توصیه‌های پیشنهادی برای سفر‌های نوروزی

۱. مدیریت سفر‌های نوروزی با تعیین زمان، مسیر و مقصد سفر متناسب با فعالیت سامانه بارشی

۲. خودداری از تردد و توقف در مسیر‌ها و جاده‌های حاشیه و بستر رودخانه‌ها

۳. اجتناب از تردد در جاده‌های کوهستانی با احتمال وقوع زمین‌لغزش و ریزش مصالح سنگی

۴. عدم عبور از سازه‌های تقاطعی و پل‌های رودخانه‌های سیلابی

۵. مدیریت زمان کوچ و عدم توقف عشایر در بستر و حاشیه رودخانه‌ها، مسیل‌ها و آبراهه‌ها

۶. آمادگی حداکثری همه دستگاه‌های اجرایی، خدماتی و امدادی و تجهیز گروه‌های عملیاتی

۷. پاکسازی و بازگشایی کامل مجاری آبی، رودخانه‌ها و سازه‌های تقاطعی به‌ویژه در مراکز جمعیتی

۸. تخلیه اماکن و مراکز جمعیتی در معرض و مسیر سیلاب

۹. توقف هرگونه فعالیت در بستر و حاشیه رودخانه‌های مستعد سیلاب.

سایر اخبار
ارسال نظرات
غیر قابل انتشار: ۰ | در انتظار بررسی: ۰ | انتشار یافته: