غذا و خوراکی‌های مخصوص چهارشنبه سوری؛ از مرصع پلو تا باسلوق

غذا و خوراکی‌های مخصوص چهارشنبه سوری؛ از مرصع پلو تا باسلوق
غذای چهارشنبه سوری چیست؟ شب چهارشنبه سوری خانواده‌ها و اقوام کنار هم جمع می‌شوند و این فرصتی عالی برای آن است که بتوان خوراکی‌های خوشمزه سنتی و جدید را در این شب دور یکدیگر خورد. خوراکی‌های چهارشنبه سوری چیست؟
کد خبر: ۱۰۹۹۴
|
۲۲ اسفند ۱۴۰۲ - ۱۰:۴۳

غذا و خوراکی‌های چهارشنبه سوری، به وسعت ایران و به عمق فرهنگ ایرانی، تنوع بسیار زیادی دارند. پیشنهاد ما این است که اگر در این شب در کنار خانواده به سر می‌برید، این خوراکی‌ها را دریابید.

غذای چهارشنبه سوری؛ رشته پلو

امروز خوردن پلو یک غذای معمولی به حساب می‌آید ولی در گذشته به اندازه زمان حاضر مردم پلو نمی‌خوردند برای همین هر مدل پلو و چلویی یک غذای رسمی و مناسب مهمانی درنظر گرفته می‌شده است. یکی از غذا‌های شب چهارشنبه سوری هم رشته پلو بوده که با ترکیب مرغ یا گوشت در کنار کشمش و خرما یک غذای خوشمزه و باب طبع همه به دست می‌آمده است و حکایت حضور رشته هم به عقیده‌ی قدیمی‌ها ربط داشته است و به نظرشان با خوردن رشته، رشته کار‌ها به دستشان می‌آمده و به استقبال سالی پر از موفقیت و برکت می‌رفته‌اند!

غذای چهارشنبه سوری؛ آش رشته

انواع آش در هر جای کشورمان از ارزش ویژه‌ای برخوردار بوده است. اما آش رشته به دلیل وجود همان رشته‌ی نازنین که قرار بوده کار‌ها را خوب راست و ریس کند و تمام افراد به آرزو‌ها و رویاهایشان برسند برا بقیه آش‌ها ترجیح داشته است!

آش ابودردا؛ غذای مخصوص چارشنبه سوری

این آش هم به نیت شفای بیماران طبخ می‌شده است و معمولا کسانی که بیماری در منزل داشتند برای اینکه در سال جدید لباس سلامتی بر تنش پوشیده بشود این آش را درست می‌کردند و ضمن پختن آن در کنار همدیگر، به دعا و نیایش هم می‌پرداختند.

خوراکی‌های مخصوص شب چهارشنبه سوری؛ از مرصع پلو تا باسلوق

البته یک حکایت دیگر هم در مورد اسم این آش وجود دارد و آن برمی‌گردد به نام پزشکی در زمان پیامبر به نام «درداء» که ربطی هم به کلمه «درد» در زبان فارسی ندارد.

+ آش میوه اردبیلی برای چهارشنبه سوری را اینجا یاد بگیرید

کلم پلو شیرازی برای شب جشن و ترقه بازی

شیرازی‌های عزیز در این شب کلم پلوی ویژه و خوشمزه‌شان را می‌پزند که خوردن آن هم جذابیت خودش را دارد.

غذای چهارشنبه سوری؛ سوتی پلو ترکی

شهر‌های ترک زبان غذایی دارند به نام سوتی پلو که راه و روش خاص خودش را برای طبخ دارد. در اصلی‌ترین تفاوتش همین را بگوییم که به جای پخت پلو با آب، از شیر استفاده می‌شود.

دیماج و چهارشنبه سوری قزوین

در قزوین این خوراکی معروف است. البته جنبه غذایی ندارد و بیشتر یک کنار غذا محسوب می‌شود، اما قزوینی‌های گرامی آن را هم در شب چهارشنبه سوری آماده می‌کنند.

مرصع پلو در چهارشنبه سوری

همانطور که گفته شد غذا‌های پلویی در گذشته جنبه تشریفاتی و تجملاتی داشته است. مرصع پلو هم به واسطه حضور خلال پسته و بادام، غذای گران و ارزشمندی محسوب می‌شود که حتی در مراسم عروسی‌ها هم حضور داشته و دارد.

خوراکی‌های مخصوص شب چهارشنبه سوری؛ از مرصع پلو تا باسلوق

آش هفت ترشی مازندارن در کنار آتش بازی

در شهر‌های مازندران این آش را تهیه می‌کردند. از آنجا که عدد هفت در باور‌ها تقدس خاصی دارد از هفت نوع سبزی، هفت نوع حبوبات و هفت نوع ترشی در آن استفاده می‌شده است.

+ غذای چهارشنبه سوری چه بپزیم؟

آجیل مخصوص چهارشنبه سوری

تنقلات و استفاده از آجیل همیشه مربوط به جشن‌هغا و مناسبت‌ها بوده است. در شب چهارشنبه سوری آجیل شور نمی‌خوردند و اعتقاد داشتند باید کامشان شیرین باشد. برای همین آجیل مخصوص این شب از ترکیب مغز‌های بدون نمک و میوه‌های خشک تشکیل شده است. به دلیل اعتقاد به مقدس بودن عدد هفت به همین میزان مغزیجات و میوه‌های خشک در آن استفاده می‌شده است.

خوراکی‌های مخصوص شب چهارشنبه سوری؛ از مرصع پلو تا باسلوق

باسلوق میان وعده چهارشنبه آخر سال

حتما در میان خوراکی‌های شب چهارشنبه سوری باسلوق را هم دیده‌اید. یکی از خوشمزه‌ترین دسر‌های ایرانی که خوردن آن جذابیت خاصی دارد.

چهارشنبه بدون تخمه؟ هرگز!

در کنار اهل خانواده باشید، دورهم بگویید و بخندید و تخم نباشد؟! قطعا نمی‌شود و جای آن خالی خواهد بود. تخمه هم یکی از خوراکی‌های ویژه شب چهارشنبه سوری است.

سایر اخبار
ارسال نظرات
غیر قابل انتشار: ۰ | در انتظار بررسی: ۰ | انتشار یافته: