حمله بی‌سابقه روزنامه نزدیک به سپاه پاسداران به رسایی

خط و نشان رسایی برای قالیباف؛ جنگ قدرت در مجلس آغاز شد؟

خط و نشان رسایی برای قالیباف؛ جنگ قدرت در مجلس آغاز شد؟
محمود نبویان، امیرحسین ثابتی و حمید رسایی هر سه به عنوان چهره‌های تندرو شهرت دارند و مورد قبول همه گروه‌های اصولگرا نیستند. قطعا تلاش‌های آنها برای به دست گرفتن رهبری مجلس با مقاومت‌ شدید از سوی گروه‌ها و شخصیت‌های اصولگرا در داخل و خارج مجلس روبه‌رو خواهد شد.
کد خبر: ۱۰۱۳۶
|
۱۶ اسفند ۱۴۰۲ - ۱۴:۵۳

زی‌سان: حمید رسایی نفر سوم انتخابات مجلس شورای اسلامی در شهر تهران اخیرا سخنانی مطرح کرده است که با واکنش تند برخی محافل اصولگرا روبه‌رو شد است.  

به گزارش زی‌سان، رسایی در انتخابات روز جمعه توانست با کسب ۴۸۵۷۱۱ رای با فاصله اندک پس از محمود نبویان و امیرحسین ثابتی در جایگاه سوم قرار گیرد. نکته مهم این است که او بالاتر از محمدباقر قالیباف قرار دارد. 

دو روز پس از اعلام نتایج انتخابات، رسایی با انتشار ویدئویی از مردم تشکر کرد که «فریب بازی‌های جریانات سیاسی را نخوردند و فریب شعار وحدت و لیست واحد و اینکه لولویی هست و همه ما را می‌خورد، نخوردند و انتخاب آگاهانه داشتند.»

او به لیست اصلی اصولگرایان به رهبری محمد باقر قالیباف حمله کرد و گفت: «امیدوارم در دوره‌های بعد شاهد باشیم تا کسانی نتوانند با روابط فامیلی و نزدیک شدن به چهره‌ها و شخصیت‌ها و کیف‌کشی بدون اینکه صلاحیت لازم را داشته باشند در عرصه سیاست رشد کنند.»

او افزود: «مردم خواستار این هستند که در مجلس آینده شعار مبارزه با فقر و تبعیض را در مصوبات و در مشی زندگی شخصی و سیاسی خودمان اعلام کنیم.» 

رسایی راه تحقق این خواسته مردم را «تغییر هیئت رییسه مجلس و کمیسیون‌های مجلس و مراکز اصلی مجلس» دانست و گفت: «مردم باید شاهد تغییر و تحول جدی باشند. کسانیکه ۴ سال قبل منتخب اول مردم تهران بودند در این انتخابات دو سوم آرایشان کاهش پیدا کرد و این کاهش دوسومی منتخب اول مجلس یازدهم در این مجلس پیام دارد.» 

این سخنان نفر سوم انتخابات مجلس در تهران به نوعی خط و نشان کشیدن برای محمد باقر قالیباف رئیس کنونی مجلس و تیم او باید ارزیابی کرد. به نظر می‌رسد سه نفر اول تهران دیدگاه بسیار نزدیکی به یکدیگر دارند و می‌توانند ائتلافی برای مقابله با ریاست قالیباف بر مجلس تشکیل دهند.

اما اینکه این ائتلاف موفق ظاهر شود، جای تردید زیادی دارد. محمود نبویان، امیرحسین ثابتی و حمید رسایی هر سه به عنوان چهره‌های تندرو شهرت دارند و مورد قبول همه گروه‌های اصولگرا نیستند. قطعا تلاش‌های آنها برای به دست گرفتن رهبری مجلس با مقاومت‌ شدید از سوی گروه‌ها و شخصیت‌های اصولگرا در داخل و خارج مجلس روبه‌رو خواهد شد.

برخی تحلیلگران هم می‌گویند اگر دولت از این گروه حمایت کند، ممکن است بتواند پست‌های کلیدی در هیات رئیسه مجلس را تصاحب کند. اما بعید به نظر می‌رسد دولت ابراهیم رئیسی به تقابل با دیگر گروه اصولگرا برخیزد و وارد ائتلاف با حمید رسایی شود. 

واکنش بی‌سابقه روزنامه جوان به سخنان رسایی 

از نشانه‌های این تقابل می‌توان به واکنش روزنامه جوان اشاره کرد. سخنان رسایی با واکنش غیر منتظره و بسیار تند روزنامه جوان نزدیک به سپاه پاسداران روبه‌رو شد. این روزنامه در یادداشتی اظهارات متتخب سوم تهران را «حاشیه ساز»، «ضد مردمی» و «متوهمانه» دانست و  نوشت: «از همین‌حالا برای انتخاب رئیس مجلس خط‌ونشان کشید تا نشان دهد نه دغدغه مردم را دارد و نه درکی از خواسته‌های رهبری‌معظم از نمایندگان را و نه چارچوب فکری‌اش کار و انجام وظایف نمایندگی است و بیش‌از هرچیز درگیر توهم قدرت و ریاست شده است.»

جوان در ادامه افزود: «انتظار از یک نماینده متعهد و متخصص که رسایی و برخی همفکران او از هر دو بی‌بهره هستند، آن است که درک درستی از وظیفه نمایندگی و فلسفه سیاسی اسلام و فهم حکومتداری داشته باشند. اینکه اولین پیام یک نماینده به جای عرضه برنامه‌ها و راهکار‌های برون‌رفت از مشکلات و تبیین چرایی انواعی از مشکلات اقتصادی و ساختاری، این باشد که با جملاتی به‌واقع خارج از ادب و عرف سیاسی و مشی اسلامی، که به‌نوعی هم توهین به شمار دیگری از منتخبان و هم توهین به مردم است، حاشیه‌سازی کند، یک فاجعه تمام‌عیار است.»

روزنامه نزدیک به سپاه پاسداران درباره برخی عبارت رسایی نوشت: «رسایی -ردصلاحیت‌شده چند دوره پیش - این‌بار با تکرار واژه‌هایی که شبکه‌های صهیونیستی اینترنشنال و منوتو در دهان معاندان انداختند، مثل «کیف‌کشی» و «روابط فامیلی» برخی افراد را «رشدیافته بدون صلاحیت در عرصه سیاست» نامیده است. این حرف، گزاره بسیار دقیق و درستی است، اما مصداق عینی و اول آن خود اوست و باید نشان دهد که مراحل رشد سیاسی خودش چه بوده و از کجا آغاز کرده تا به اینجا رسیده است.»

نویسنده روزنامه جوان با یادآوری موضع رسایی درباره شهید قاسم سلیمانی نوشت: «رسایی قبلاً با توهین آشکار به قهرمان ملی ایرانیان و مقایسه او با ابوموسی اشعری و کمتر دانستن این شهید بزرگوار از فریب‌خوردگان صدر اسلام، دقیقاً همان رفتار وحدت‌گرایانه حاج قاسم را که خود اکنون خلاف آن عمل می‌کند، زیرسؤال برده بود.»

روزنامه جوان در نقد دیدگاه رسایی درباره عدم اقبال مردم به قالیباف نوشت: «رسایی در مغالطه‌ای آشکار کاهش رأی پایین امثال قالیباف را نسبت به دوره قبل، نشانه اقبال به خود اعلام کرده است! درحالی‌که رأی مردم در این دوره هم متکثر بود، هم متنوع و هم با میانگین پایین‌تر رأی نسبت به دوره قبل و همه اینها موجب پراکندگی رأی مردم شد که اتفاقاً گواهی بر نداشتن مرجعیت سیاسی و حیرت مردم و فقدان آمادگی برای انتخاب یک فهرست واحد بود که این هرچه باشد، از کاسه تفرقه‌افکنان بیرون می‌آید. کافی است بدانیم منتخب اول امسال که سال ۹۴ با ۶۹۲ هزار رأی نفر پنجاه‌ودوم تهران شد و امسال با صدهزار رأی کمتر نفر اول شد تا معلوم شود آن مغالطه چقدر تأسف‌آور است.»

خط و نشان رسایی برای قالیباف؛ جنگ قدرت در مجلس آغار شد؟

انتخابات ۱۱ اسفند شبیه انتخابات ۸۱ یا ۸۴؟ 

هفته نامه ۹ دی که حمید رسایی مدیر مسئول آن است نیز در تحلیلی با تیتر «بازگشت امید به جبهه انقلاب» انتخابات ۱۱ اسفند را با انتخابات شورای دوم مقایسه کرد. انتخابات دومین دورهٔ شورا‌های شهر و روستا در سراسر کشور، روز ۹ اسفند ۱۳۸۱ برگزار شد.  انتخاباتی که در آن اصولگرایان با لیست «آبادگران» در تهران پیروز شدند و در ادامه محمود احمدی‌نژاد را به عنوان شهردار تهران منصوب کردند. درآن انتخابات اصلاح طلبان شکست سختی خوردند.  

۹ دی در این مطلب نوشت: «اکنون نیز جریان انقلابی با تجربه گرفتن از سال‌های دهه هشتاد و روند‌هایی که منجر به انحراف آن گفتمان عدالتخواهانه شد، فرصت دوباره یافته تا اینبار در مجلس شورای اسلامی علم عدالت خواهی و فسادستیزی را بلند کند. امیدی که در بدنه نیرو‌های انقلابی ایجاد شده باید در رویکرد‌ها و عملکرد مجلس دوازدهم تزریق شود تا منجر به امیدآفرینی در میان عموم مردم گردد.»

البته هفته نامه رسایی در ادامه رویکرد خود درباره دولت ابراهیم رئیسی را روشن کرد و افزود: «جریان مستقل مردمی رای آورده در تهران، جریانی همسو با دولت مردمیو عدالت خواه آیت الله رئیسی است؛ بنابراین هم افزایی مجلس عدالتخواه ضد فساد با دولت مردمی در دو سال آینده می‌تواند تضمین تداوم دولت در دوره بعد برای تکمیل گام‌های برداشته شده در حل معضلات به جامانده از دهه نود در اقتصاد و معیشت مردم باشد.»

با وجود اینکه نشریه رسایی انتخابات امسال مجلس را با انتخابات شورای دوم مقایسه کرده، اما امیرحسین ثابتی منتخب دوم تهران ضمن انتشار صفحه اول ۹ دی نوشت: «۱۱ اسفند ۱۴۰۲ شبیه‌ترین روز به ۳ تیر ۱۳۸۴ بود...» 

اشاره ثابتی به انتخابات ریاست جمهوری سال ۸۴ بود که در آن محمود احمدی‌نژاد توانست پیروز شود.  

توئیت ثابتی واکنش‌های انتقادی زیادی را به دنبال داشت.  

سایر اخبار
ارسال نظرات
غیر قابل انتشار: ۰ | در انتظار بررسی: ۰ | انتشار یافته: