طرز تهیه سمنو برای سفره هفت سین یکی از آن فوتوفنهایی است که برای داشتن یک سفره هفت سین خانگی، دلنشین و سنتی باید یاد بگیرید. با زیسان همراه باشید تا سمنوی خانگی را به سادگی به شما آموزش دهیم.
زیسان: سمنو یکی از اجزای اصلی سفره هفتسین ایرانیها و یک دسر سنتی ایرانی است. مدت زمان تهیه این دسر خوشمزه و پرخاصیت برخلاف دسرهای دیگر زیاد است؛ اما اگر با حوصله و دقت درست شود، طعم متفاوت و خوشمزه آن شما را به یکی از طرفداران سمنو تبدیل خواهد کرد. بیشتر افراد فکر میکنند پخت سمنو در خانه کار دشواری است؛ اگر شما هم این طور فکر میکنید، پیشنهاد میکنیم این مطلب را تا انتها مطالعه کنید، چون در ادامه آسانترین روش پخت سمنو خانگی را به شما آموزش دادهایم.
آنچه در ادامه خواهید آموخت:
مرحله اول: برای پخت سمنو ابتدا باید جوانه گندم درست کنید. برای درست کردن جوانه گندم، مقدار گندم دستور را با آب بشویید سپس در آب سرد خیس کنید. گندمها باید به مدت ۳ روز در آب بمانند. در این ۳ روز آب ظرف را مرتب عوض کنید تا گندم خراب نشود.
پس از گذشت این مدت گندمها را آبکش کنید و لای یک پارچه نخی مرطوب بریزید تا جوانه بزنند. (در طول روز چندین بار با استفاده از اسپری آب پارچه را مرطوب کنید).
وقتی که ریشه گندمها بیرون آمد آنها را در چند سینی پهن کنید و پارچه خیسی روی آنها قرار دهید تا گندمها ساقه نقرهای بزند.
مرحله دوم: زمانی که گندم به این مرحله رسید آن را بکوبید یا چرخ کنید سپس مقداری آب به گندمها اضافه کنید و خوب مخلوط کنیدبعد مخلوط را از صافی رد کنید تا شیره سفید رنگی از پوسته گندم بیرون بیاید.
مرحله سوم: به گزارش زیسان، آرد را داخل قابلمه مناسب بریزید و شیره گندم را به آرامی به آن اضافه کنید، هم بزنید تا آرد در شیره حل شود و یک مایع رقیق تبدیل شود. قابلمه را روی حرارت قرار دهید و مدام مایع را هم بزنید تا به جوش بیاید و غلیظ شود. وقتی مایع به شکل حلوا در آمد و آب اضافی آن کامل کشیده شد، آن را کمی تفت دهید سپس مقداری آب سرد به سمنو اضافه کنید تا خوشرنگتر و رقیقتر شود.
مرحله آخر: سمنو را در یک ظرف مناسب بریزید و به مدت ۳۰ دقیقه در فر یا روی اجاق گاز با حرارت ملایم قرار دهید تا دم بکشد. در آخر میتوانید به سمنو خلال بادام یا پسته اضافه کنید.
اگر این دستور پخت برای شما مفید بود، آنرا برای عزیزانتان هم ارسال کنید. نوش جان!
*دستور پخت: زهرا راستین