پروتئین وی یک مکمل محبوب در بدنسازی بهشمار میآید و بدنسازان برای افزایش حجم بدنشان و کمک به عضله سازی , همچنین ترمیم عضلات از آن استفاده میکنند. آنها بر این باور هستند که پروتئین وی رشد عضلانی را سریعتر از سایر مکملهای پروتئینی افزایش میدهد.
زیسان: این مکمل پروتئینیِ همه چیز تمام، در کاهش وزن و لاغری نیز میتواند مؤثر باشد. قیمت بالای مکملها و نگرانی افراد از بابت مواد به کار رفته در آنها باعث میشود از خرید آنها منصرف شوند.
بعد از مطالعه این مطلب نه تنها اطلاعاتتان راجع به نقش پروتئین در بدن افزایش مییابد، بلکه روش تهیه پودر پروتئین وی سالم و خانگی را یاد میگیرید و با صرف کمی وقت، به راحتی میتوانید در خانه برای خودتان مکمل پروتئینی تهیه کنید.پس با زیسان همراه باشید.
آنچه در ادامه خواهید آموخت:
به گزارش زیسان، پروتئین به ترمیم و ساختن بافتهای بدن شما کمک میکند و عامل تحریک واکنشهای متابولیک در بدن است. پروتئین، PH و تعادل مایعات بدن را حفظ میکند، سیستم ایمنی را قوی نگه میدارد همچنین میتواند به عنوان منبع انرژی عمل کند.
برخی فعالیتهای مهم در بدن توسط آنزیمها انجام میشود. آنزیمها پروتئینهایی هستد که اجازه میدهند واکنشهای شیمیایی مهم مانند هضم غذا، تولید انرژی، لخته شدن خون و انقباض عضلانی و بسیاری واکنشهای شیمیایی دیگر در بدن انجام شود.
زنجیرههای اسید آمینه با طولهای مختلف، پروتئین و پپتیدها را تشکیل میدهند که چندین هورمون بدن شما را میسازند و اطلاعات را بین سلولها، بافتها و اندامهای شما منتقل میکنند.
دستهای از پروتئینها که به عنوان پروتئینهای فیبری شناخته میشوند، ساختار، قدرت و قابلیت ارتجاعی بخشهای مختلف بدن شما را تأمین میکنند. پروتئینهای موجود در خون شما، تعادل مایعات بین خون و بافتهای اطراف را حفظ میکنند.
پروتئینها آنتیبادیهایی را برای محافظت از بدن شما در برابر مهاجمان خارجی مانند باکتریها و ویروسهای عامل بیماری تشکیل میدهند. در مجموع، این عملکردها پروتئین را به یکی از مهمترین مواد مغذی برای سلامتی شما تبدیل میکند.
پروتئین وی (پروتئین آب پنیر) مکملی است که برخی افراد در کنار تمرینات مقاومتی برای کمک به تقویت سنتز پروتئین عضلانی و رشد توده عضلانی بدون چربی استفاده میکنند. این مکمل درکمک به کاهش وزن و کاهش کلسترول نیز نقش دارد. شیر از دو پروتئین کازئین و آب پنیر ساخته شده است. پروتئین آب پنیر را میتوان از کازئین موجود در شیر جدا کرد یا به عنوان محصول جانبی پنیرسازی تشکیل داد. پروتئین آب پنیر یک پروتئین کامل در نظر گرفته میشود، زیرا حاوی تمام ۹ اسید آمینه ضروری است همچنین میتوان گفت میزان لاکتوز آن کم است.
برای تهیه پودر پروتئین وی، آب پنیر مایع را فیلتر و سپس خشک میکنند تا پودر پروتئین آب پنیر تولید شود. این پودر پروتئینی اغلب به عنوان یک مکمل غذایی استفاده میشود و میتوان آن را به اسموتیها، شیکها و سایر میان وعدههای پروتئینی اضافه کرد. از آنجا که آب پنیر بر پایه لبنیات است، یک محصول گیاهی نیست. اگر از رژیم گیاهخواری پیروی میکنید، بهتر است به جای آن به دنبال پودر پروتئین گیاهی مانند سویا، شاهدانه، نخود یا برنج باشید.
مرحله اول: شیر را در یک قابلمه مناسب بریزید و روی حرارت قرار دهید تا زمانی که شیر به دمای ۸۰ درجه برسد.
مرحله دوم: آب لیمو یا سرکه دستور را به شیر اضافه کنید و اجاق گاز را خاموش کنید سپس حدود ۲۰ دقیقه صبر کنید.
مرحله سوم: تا زمانی که مواد شیر از هم جدا شوند صبر کنید. (برای رعایت بهداشت در طول این مدت درب قابلمه را ببندید)
مرحله چهارم: پس از گذشت حدود ۲۰ دقیقه به کمک یک صافی پنیر شیر را جدا کنید و مایع به دست آمده بعد از جدا کردن پنیر را درون یک شیشه بریزید و در یخچال بگذارید.
مرحله پنجم: آبی که از پنیر جدا شد را مجدد روی حرارت قرار دهید تا به نقطه جوش برسد سپس شعله گاز را کم کنید و اجازه دهید مواد به آرامی بجوشند تا یکدست شوند.
مرحله ششم: وقتی مواد یکدست شدند روی یک سینی بریزید و اجازه دهید در هوای آزاد به مدت ۲۴ ساعت خشک شوند.
مرحله هفتم: پس از گذشت ۲۴ ساعت اگر مواد خشک شده بودند آنها را داخل مخلوط کن بریزید و پودر کنید. (اگر احساس کردید مواد مرطوب هستند ۲۴ ساعت دیگر صبر کنید تا کاملاً خشک شوند).
در نهایت پودر پروتئین وی شما آماده است؛ درون یک ظرف بریزید و در یخچال نگه دارید.
نکته: اگر خواستید پودر پروتئینی طعمدار داشته باشید میتوانید از طعم دهنده وانیل یا شکلات و کمی استویا استفاده کنید.
برای تهیه پروتئین وی به این روش شما به حدود ۱ کیلو گرم ماست و یک پارچه مخصوص پنیرسازی احتیاج دارید.
مرحله اول: پارچه را درون آبکش و آبکش را در یک کاسه بگذارید سپس ماست را درون پارچه بریزید.
مرحله دوم: پارچه را جمع کنید و کاسه را به مدت ۲۴ ساعت درون یخچال بگذارید تا آب ماست جدا شود.
مرحله سوم: پس از گذشت ۲۴ ساعت آب پنیر به دست آمده را دوباره با استفاده از یک پارچه صاف کنید.
مرحله چهارم: آب پنیر جمعآوری شده را درون یک ظرف مناسب روی حرارت قرار دهید تا به جوش بیاید. آنقدر حرارت دهید تا مواد غلیظ شوند.
سپس، آنها را روی سینی که روی آن کاغذ روغنی گذاشتید، بریزید و اجازه دهید تا به مدت ۲۴ الی ۴۸ ساعت خشک شوند.
مرحله پنجم: مواد را با استفاده از آسیاب خانگی یا مخلوط کن پودر کنید.
میتوان گفت این روش، سادهترین روش تهیه پودر پروتئین وی خانگی است. در این روش شما باید همه مواد را با هم ترکیب کنید و در آخر شیر خشک را به آنها اضافه کنید.
پودر پروتئین وی را حداکثر تا ۶ ماه میتوانید در جای خشک و خنک نگه دارید و از آن استفاده کنید.
*دستور پخت: زهرا راستین