بمب اتمی جدید آمریکا که ۲۴ برابر قدرتمندتر از بمب هیروشیماست!

زیسان: مقامهای امنیت ملی ایالات متحده میگویند فرایند ساخت یک بمب اتمی جدید که قدرت آن ۲۴ برابر بیشتر از بمبی است که در جنگ جهانی دوم بر شهر هیروشیما انداخته شد، «بهطور قابلتوجهی جلوتر از زمانبندی برنامهریزیشده» پیش میرود.
یک سخنگوی سازمان ملی امنیت هستهای آمریکا در گفتوگو با فاکسنیوز گفت: «سازمان امنیت هستهای اولین واحد تولیدی بمب بی۱۳-۶۱ را تا پایان سال مالی جاری تکمیل خواهد کرد و این اتفاق بسیار جلوتر از زمانبندی انجام خواهد شد.»
به گفته این مقام، بمب جدید که نسخهای مدرن از بمب گرانشی بی۶۱ است یکی از هفت برنامه نوسازی تسلیحات هستهای آمریکا به شمار میرود که با هدف تضمین کارایی و قابلیت اطمینان زرادخانه هستهای این کشور در حال اجراست.
این بمب مهمترین و رایجترین سلاح هستهای در زرادخانه هستهای بعد از جنگ سرد آمریکا محسوب میشود و برای پرتاب توسط هواپیماهای پرسرعت ساخته شدهاست.
سخنگوی سازمان ملی امنیت هستهای آمریکا درباره بمب جدید گفت: «بی۱۳-۶۱ گزینههای بیشتری را برای هدفگیری مراکز نظامی مستحکم و اهداف گسترده فراهم میکند. تولید این بمب با تکیه بر فرآیندهای صنعتی توسعهیافته در برنامه قبلی بی۱۲-۶۱ و استفاده از نوآوریهای فنی، با سرعت بیشتری انجام شده است.»
ساخت این مدل جدید در دوران دولت بایدن و در سال ۲۰۲۳ آغاز شد، اما طبق اعلام پنتاگون، فرایند تولید نهایی آن اکنون هفت ماه جلوتر از برنامه پیش میرود.
سازمان اطلاعات وزارت دفاع آمریکا میگوید بمب جدید «نقش مهمی در تقویت بازدارندگی در برابر دشمنان آمریکا» خواهد داشت.
در یک گزارش این سازمان آمده است که کشورهایی مانند چین و روسیه همچنان در حال گسترش توان هستهای خود هستند و به شکلی فزاینده به تسلیحات هستهای تکیه میکنند.
بمبی که در سال ۱۹۴۵ بر هیروشیما انداخته شد، حدود ۱۵ کیلوتن قدرت داشت. این در حالی است که بر اساس اعلام وزارت دفاع آمریکا، قدرت انفجاری بمب جدید اتمی بیشتر از مدل قبلی و حداکثر ۳۶۰ کیلوتن است، یعنی ۲۴ برابر بیشتر از بمب هیروشیما و ۱۴ برابر قویتر از بمبی که بر شهر ناکازاکی انداخته شد.
آزمایشگاههای ملی «سندیا»، که توسعه بمب جدید در آنجا انجام میشود، در بیانیهای اعلام کردند این پروژه از برنامهریزی نوآورانهای بهره برده است که باعث شده نخستین واحد تولیدی آن با بیش از ۲۵ درصد صرفهجویی در زمان، هفت ماه زودتر از موعد مقرر آماده شود.
این خبر تنها یک روز پس از آن منتشر میشود که براندون ویلیامز، نامزد پیشنهادی دونالد ترامپ رئیسجمهور آمریکا برای ریاست سازمان امنیت هستهای ملی، در نشست استماع سنا حاضر شد.
ویلیامز در این نشست به صراحت اعلام کرد که توصیهای برای ازسرگیری آزمایشهای انفجار هستهای (که آخرین بار در سال ۱۹۹۲ در آمریکا انجام شد) نخواهد داد.
وی گفت که چنین تصمیمی فراتر از اختیارات اوست، اما در عوض ترجیح میدهد به «اطلاعات علمی» و مدلسازیهای رایانهای آزمایشگاههای امنیت هستهای ملی که بر پایه دادههای حاصل از آزمایشهای غیرانفجاری انجام شدهاند، تکیه کند.
در جریان این نشست جکی روزن، سناتور دموکرات ایالت نوادا، با اشاره به اینکه میلیونها نفر و هزاران هکتار زمین در دوران جنگ سرد بهواسطه آزمایشهای هستهای آلوده به مواد رادیواکتیو شدهاند، نگرانیهایی درباره ازسرگیری احتمالی این آزمایشها مطرح کرد.