تمجید حسن نظری ستاره سابق تیم ملی از امیرقلعه نویی؛ او بهترین مربی است!  

تمجید حسن نظری ستاره سابق تیم ملی از امیرقلعه نویی؛ او بهترین مربی است!
 
اخیرا مصاحبه‌ای حسن نظری پیشکسوت باشگاه استقلال وایرال شده است.
کد خبر: ۴۰۲۳۷
|
۲۹ آبان ۱۴۰۳ - ۱۲:۵۳

حسن نظری یکی از پدیده‌های فوتبال ایران در نیمه دوم دهه ۵۰ بود و در جام جهانی ۱۹۷۸ نیز فیکس بازی کرد. نظری از اواخر دهه پنجاه ساکن آمریکا شد و هیچ مصاحبه‌ای انجام نداده بود ولی خبرورزشی بعد از بالغ بر سه دهه با او گفت‌وگویی اختصاصی انجام داد که ۲۸ آبان ۱۳۹۱ منتشر شد. چکیده حرف‌های نظری را دوباره برایتان به رشته تحریر درآورده‌ایم:

از سال ۱۹۹۲ دوره‌های مربی‌گری را طی کردم و در باشگاه‌های بزرگی مثل آژاکس و منچستر یونایتد دوره دیدم.

بزرگترین افتخار من این است که پیراهن آقای ابراهیم آشتیانی را بر تن کردم و این‌که ایشان می‌گوید من بهترین دفاع راست تاریخ فوتبال ایران هستم، برایم یک لطف بیش از اندازه و خیلی بزرگ است.

وقتی بازیکن تیم ملی شدم، ۱۷ ساله بودم و بزرگانی همچون ناصر حجازی، پرویز قلیچ‌خانی و علی پروین آن‌قدر در رختکن به من روحیه دادند تا توانستم وزن این پیراهن را تحمل کنم.

از بازی کنار ناصر حجازی عزیز به عنوان یک بزرگتر خیلی چیز‌ها یاد گرفتم. رفتن او شوک بزرگی برای همه ما بود و البته فوتبال ایران خیلی از نبودنش ضرر کرد. ناصر زبان گویای فوتبال ایران بود و مشکلات را صادقانه می‌گفت. حجازی که رفت، فوتبال ایران لال شد.

وقتی ناصرخان در بیمارستان بستری بود به او زنگ زدم و صدایش را شنیدم. ناصر به من گفت حسن! بزرگ شده‌ای، اما صدایت هنوز فرقی نکرده.

باورم نمی‌شود در فوتبال ایران از حشمت مهاجرانی مشورت نمی‌گیرند یا این‌که علی پروین نقشی در تصمیم‌گیری‌ها ندارد.

حسن روشن بهترین فوتبالیستی بود که می‌شناسم.

امیر قلعه نویی را نمی‌شناسم ولی نتایجش می‌گوید در مربی‌گری بهترین است.

تمجید حسن نظری ستاره سابق تیم ملی از امیرقلعه نویی؛ او بهترین مربی است! 

بیوگرافی و زندگی شخصی حسن نظری

حسن نظری متولد ۱۳۳۵ در آبادان است. او فوتبال را به صورت حرفه‌ای در سال ۱۳۵۱ در تیم سپاه آبادان آغاز کرد و سال ۱۳۵۳ به تیم نفت آبادان راه یافت. پس از درخشش در نفت آبادان در سال ۱۳۵۴ به تیم تاج پیوست و در این تیم از ۸۴ بازی ۶ گل زد و عملکردی خیلی خوب در تیم تاج داشت و با این تیم قهرمان جام حذفی ایران سال ۱۳۵۷ شد. تیم تاج خود را برای اردویی در دبی آماده میکند که در این سفر مسئولان تیم اماراتی خواهان سه بازیکن تیم تاج میشوند که یکی از آنها کاپیتان حسن نظری است پبشنهاد ان‌ها هم بسیار پر و پیمان است. آنها برای امضاء یک قرار داد سه ساله مبلغ ۸۵۰ هزار تومان پیش پرداخت باضافه حقوق ماهیانه‌ای برابر ۱۸ هزار تومان و همچنین مزایای دیگر همانند خانه و اتومبیل و .. حسن نظری قبول نمیکند و موضوع یازده ماه باقیمانده خدمت سربازیش را پیش میگشد، اما مسئولان تیم اماراتی باز هم کوتاه نمی‌آیند و اعلام میکنند حاضرند از حالا برای یکسال آینده قرار داد امضاء کنند که خود نشان از توانایی‌های بسیار ملیپوش ایرانی دارد، اما حسن نظری آنروز‌ها به افق‌های دورتر (تیم‌های اروپایی) فکر میکرد همانگونه که درجشنواره ۷۵ سالگی رئال مادرید بسیار به آن نزدیک شده بود.

تمجید حسن نظری ستاره سابق تیم ملی از امیرقلعه نویی؛ او بهترین مربی است! 

حسن نظری پس از چهار سال از تیم الاهلی امارات جدا می‌شود و به عضویت تیم دالاس آمریکا در می‌آید که در این تیم از ۵ بازی ۳ گل می‌زند. وی پس از چند سال دوری از فوتبال سر انجام سال ۱۳۶۸ در آخرین سال فوتبالی خود به تیم ریچاردسون راکتس پیوست.

در اسفند ماه ۱۳۵۶ و طبق روال سال‌های نخست دهه پنجاه شمسی، هفته نامه‌ی دنیای ورزش با دعوت از کارشناسان و مربیان ملی و باشگاهی، اقدام به گزینش چهره برتر سال فوتبال نمود. در این گزینش، علی پروین کاپیتان تیم ملی و باشگاه پرسپولیس با کسب ۱۷۴ امتیاز برای دومین بار از سوی این هفته نامه بعنوان چهره اول فوتبال ایران برگزیده شد. او در حالی این عنوان را دریافت کرد که سایر رقبا را با فاصله نسبتا زیاد پشت سرش قرار گرفتند. پس از او حسن نظری کاپیتان جوان تاج با ۱۱۷ امتیازو سایرین ابراهیم قاسمپور - غفورجهانی - حسین کازرانی - حسن روشن. در رده‌های بعدی این گزینش قرار گرفتند آن روز‌ها او ۲۱ ساله بود و در آخرین سال‌های اوج فوتبال اش قرار داشت.

حسن نظری در تیم ملی هم به جام جهانی ۱۹۷۸ آرژانتین راه یافت. او در حضور کوتاه مدت خود در تیم ملی (از سال ۱۳۵۴ تا سال ۱۳۵۷) از ۳۵ بازی یک گل به ثمر رساند.

تمجید حسن نظری ستاره سابق تیم ملی از امیرقلعه نویی؛ او بهترین مربی است! 

افتخارات حسن نظری

قهرمان جام حذفی ایران سال ۱۳۵۷ به همراه تیم استقلال

صعود به جام ۱۹۷۸ به همراه تیم ملی

مقام دوم بهترین بازیکن سال فوتبال ایران ۱۳۵۶

سایر اخبار
ارسال نظرات
غیر قابل انتشار: ۰ | در انتظار بررسی: ۰ | انتشار یافته: