تسنیم نوشت: چین قدرتمندترین موشک سوخت جامد جهان Gravity-۱ (YL-۱) را پرتاب کرد و سه ماهواره هواشناسی را با موفقیت به مدار فرستاد.
چین قدرتمندترین موشک سوخت جامد جهان Gravity-۱ (YL-۱) را که توسط شرکت چینی Orienspace توسعه داده شده است، از آبهای سواحل شهر هایانگ در شرق چین پرتاب کرد که سه ماهواره هواشناسی یونیائو-۱ را با موفقیت به مدار فرستاد.
گراویتی-۱ دارای ارتفاع کلی حدود ۳۰ متر، وزن برخاست حدود ۴۰۰ تن و رانش برخاست ۶۰۰ تن است. این موشک قادر است حدود ۶۵۰۰ کیلوگرم محموله را به مدار پایین زمین (LEO) یا ۴۲۰۰ کیلوگرم تا ۵۰۰ کیلومتر مدار خورشیدی سنکرون (SSO) برده و همچنین قادر است چندین ماهواره با وزن بیش از ۱۰۰ کیلوگرم و همچنین فضاپیمای باری کوچک با وزن حدود ۳ تا ۴ تن را به فضا پرتاب کند.
Gravity-۱ دارای بزرگترین فیرینگ (بالاترین بخش یک حامل ماهواره) در صنعت هوافضای تجاری چین است. قطر آن ۴.۲ متر است که میتواند محمولههای بیشتری و همچنین محمولههای بزرگتر را در خود جای دهد.
Gravity-۱ دارای سه مرحله اصلی و چهار تقویتکننده است که همگی توسط موتورهای سوخت جامد تغذیه میشوند و به نازلهای چرخشی انعطافپذیر مجهز شدهاند. موتور مرحله سوم همچنین میتواند به یک موتور اکسیژن مایع و نفت سفید تبدیل شده تا ظرفیت بار آن بیشتر شود.
شرکت Orienspace از سکوی پرتاب دریایی برای افزایش فرکانس پرتاب استفاده کرده است؛ از آنجایی که زیرساختها در بندر هوافضای شرقی هایانگ چین قرار گرفتهاند، کل فرآیند از جمله مونتاژ و آزمایش را میتوان در عرض پنج کیلومتر انجام داد که تا حد زیادی نیاز به حمل و نقل از راه دور را کاهش میدهد.
شرکتهای خصوصی فضایی اکنون در بازار هوافضای چین در حال ظهور هستند. با سکوهای پرتاب محدود و تقاضای فزاینده برای پرتاب موشک در مقیاس بزرگ، شرکتهای فضایی داخلی چینی در حال توسعه موشکهای قدرتمندتر و مقرون به صرفهتر از جمله موشکهای قابل بازیافت هستند. به عنوان مثال شرکت Orienspace در حال توسعه Gravity-۲، یک وسیله نقلیه پرتاب متوسط با قابلیت بازیابی و Gravity-۳، یک موشک سنگین وزن است که به طور کامل قابل بازیابی است.