علائم ابتلا به گونه‌های «فلرت» چیست؟

کووید۱۹؛ گونه‌های جهش‌یافته «فلرت» چه هستند؟

کووید۱۹؛ گونه‌های جهش‌یافته «فلرت» چه هستند؟
بریتانیا، آمریکا و اروپا از از افزایش موارد ابتلاء به کووید گزارش داده‌اند
کد خبر: ۲۸۳۹۶
|
۰۵ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۸:۳۵

زی‌سان: بر اساس گزارش سازمان بهداشت جهانی، گروه جدیدی از گونه جهش یافته ویروس کووید که به «فلرت» (FLiRT) معروف شده، به شایع‌ترین گونه این ویروس در سراسر جهان تبدیل شده است.

این تمام نکاتی است که باید درباره آن بدانید:

گونه‌های جدید ویروس کووید چه هستند؟

«فلرت» نامی غیر رسمی است که به این گونه‌ها داده شده است. این نام از نام جهش‌هایی که در کد ژنتیک رخ داده، الهام گرفته شده است. این گونه‌ها، از گونه جی. ان.۱ به وجود آمده است. خود گونه جی. ان.۱ جهشی از گونه آمیکرون بود.

بر اساس بررسی‌های دانشگاه جان هاپکینز، گونه‌های «فلرت» دارای سه جهش کلیدی روی شاخک‌های پروتئینی ویروس هستند که به آنها کمک می‌کند به آنتی‌بادی‌ها حمله کنند.

سازمان امنیت سلامتی بریتانیا می‌گوید به داده‌های بیشتری در مورد این گونه‌ها نیاز دارد تا تشخیص بدهد که این ویروس‌ها تا چه اندازه شدید هستند و قدرت سرایتشان چقدر است. این سازمان می‌گوید تا این لحظه هیچ مدرکی مبنی بر شدیدتر بودن این‌گونه از این ویروس نسبت به گونه‌های قبلی که در بریتانیا در گردش بوده‌اند، در دست نیست.

آیا دوباره کووید شایع شده؟

آخرین گزارش سازمان بهداشت جهانی ارقام کووید از ماه آوریل تا آخر ماه می‌را بررسی کرده است و بر طبق آن تعداد موارد گزارش شده نسبت به ماه قبل، از کشور‌هایی که همچنان مرتب در حال گزارش دادن ارقام خود هستند، کاهش داشته است.

البته باید این نکته را هم در نظر داشت که در حال حاضر تست کردن و گزارش موارد ابتلا به کووید به‌اندازه سابق انجام نمی‌شود.

با این‌وجود در بعضی از کشورها، گزارش شده که تعداد ابتلا افزایش داشته است. ژورنال پزشکی بریتانیا می‌گوید: «در انگلستان در ماه مه و ژوئن شاهد افزایش تعداد کسانی بوده‌ایم که جواب آزمایش کووید آنها مثبت بوده است. موارد کووید در مناطق دیگر اروپا هم افزایش داشته‌اند. در ایالات‌متحده آمریکا هم تعداد افرادی که تست کووید آنها مثبت است در حال افزایش بوده است. تست‌های مثبت تا هفته ۲۲ ژوئن ۱.۴ درصد افزایش داشته‌اند.»

علائم ابتلا به گونه‌های «فلرت» چیست؟

علائم این‌گونه‌ها هم مانند گونه‌های دیگر کووید ۱۹ است. سازمان بهداشت جهانی می‌گوید: «علائم معمولاً ۵ تا ۶ روز پس از تماس با ویروس ظاهر می‌شوند و یک تا ۱۴ روز ادامه دارند.»

رایج‌ترین علامت‌ها عبارت‌اند از:

تب
لرز
گلو درد

علامت‌هایی که کمتر رایج‌اند، عبارت‌اند از:

درد عضلات و حس سنگینی در بازو‌ها و پا‌ها
خستگی و ضعف شدید
آبریزش از بینی، گرفتگی بینی و عطسه
سردرد
درد در چشم
سرگیجه
سرفه جدید و مداوم
احساس گرفتگی یا درد در قفسه سینه
تنگی نفس
گرفتگی صدا
بی‌حس و گزگز شدن
بی‌اشتهایی، تهوع، استفراغ، درد در ناحیه شکم و اسهال
از دست دادن یا تغییر حس بویایی یا چشایی
مشکلات در خوابیدن

سازمان بهداشت جهانی توصیه می‌کند، افرادی که به علائم زیر مبتلا هستند، به‌سرعت کمک پزشکی دریافت کنند:

مشکلات در تنفس خصوصاً اگر در حالت استراحت به آن دچار هستند و نمی‌توانند یک جمله کامل را تمام کنند.

گیجی
خواب‌آلودگی یا از دست دادن هوشیاری
درد یا فشار مداوم در قفسه سینه
سرد شدن، رنگ‌پریدگی یا آبی‌رنگ شدن پوست
از دست دادن توان صحبت کردن و حرکت

آیا واکسن‌های موجود برای مقابله با گونه‌های جدید مؤثرند؟

دکتر ارون گلات، مدیر بخش بیماری‌های عفونی در بیمارستان مانت سینای ناسو جنوبی در اوشن ساید نیویورک و سخنگوی انجمن بیماری‌های عفونی آمریکا می‌گوید واکسن‌های موجود تا حدی در برابر این گونه‌های جدید مفید هستند.

از سال ۲۰۲۲، مسئولان حوزه بهداشت از تولیدکنندگان واکسن خواسته‌اند، نسخه‌های به‌روز شده‌ای از واکسن کووید ۱۹ برای مقابله با گونه‌های جدید در حال گردش این ویروس طراحی کنند.

مسئولان اروپایی گفته‌اند تولیدکنندگان واکسن باید گونه جی. ان. ۱ را مورد هدف قرار دهند.

مسئولان آمریکایی واکسن‌هایی که گونه‌های مختلف مشابه با جی ان ۱ را پوشش می‌دهند خواسته‌اند، اما گفته‌اند ترجیح می‌دهند واکسن جدید گونه کی. پی.۲ است که در ماه ژوئن فراگیر شده بود را بیشتر هدف قرار دهد.

tags # کرونا
سایر اخبار
ارسال نظرات
غیر قابل انتشار: ۰ | در انتظار بررسی: ۰ | انتشار یافته: