روزنامه آرمان امروز در تیتر یک خود با عنوان «مانیفست گورباچف ایرانی» مقایسهای میان گورباچف و پزشکیان انجام داده و پزشکیان را «گورباچف ایرانی» لقب داده است!
اولینبار انتصاب این لقب به رئیسجمهور ایران در دولت اصلاحات رخ داد و برخی در داخل و خارج از کشور این لقب را به او منتسب کردند.
این مشابهتسازی نیز به علت تمایلات آن دولت برای عادیسازی رابطه با آمریکا و شعار اصلاحطلبی بود. کاری که در نهایت شوروی را به فروپاشی کشاند.
رهبر معظم انقلاب نیز در سال ۱۳۷۹ با اشاره به این نقشه شوم فرمودند: «اینها در چند مورد اشتباه کردند؛ اشتباه اولشان این است که آقای خاتمی، گورباچف نیست. اشتباه دومشان این است که اسلام، کمونیسم نیست. اشتباه سومشان این است که نظام مردمیِ جمهوری اسلامی، نظام دیکتاتوری پرولتاریا نیست. اشتباه چهارمشان این است که ایرانِ یکپارچه، شورویِ متشکل از سرزمینهای به هم سنجاقشده نیست. اشتباه پنجمشان این است که نقش بیبدیل رهبری دینی و معنوی در ایران، شوخی نیست.»
انتساب این لقب به رئیسجمهور منتخب از دو حالت خارج نیست! اگر از روی جهل و ناآگاهی و یا بیادبی این لقب را به رئیسجمهور منتخب منتسب کردهاند که کاری ناپسند و غیراخلاقی است. اگر هم به عنوان صفتی خوب و به عنوان کارآمدی گورباچف این لقب را به پزشکیان منتسب کردهاند باید گفت که احتمالاً تاریخ را درست متوجه نشدهاند. نهایت اقدامات او جز فروپاشی شوروی چیزی نداشت.
گورباچف در دید مردم روس به دو اقدام متهم است: اول پایان دادن به حکومت و قدرت شوروی و دوم تغییر وضعیت نسبتاً مناسب اقتصادی به وضعیتی غیرقابل تحمل و سخت.
با تمامی این اوصاف و همچنین صحبتهای سال ۱۳۷۹ رهبر معظم انقلاب در رابطه با این موضوع، عجیب است که برخی برای ایجاد رابطه با آمریکا و بدون در نظر گرفتن عواقب آن، که شوروی نمونه آن است، همچنان به هر دری میزنند تا دولت چهاردهم را به سمت این مسیر حرکت دهند.
منبع: کیهان