پس از اعلام نتایج آرای دور نخست انتخابات به تفکیک استانها، میزان محبوبیت و اعتبار کاندیداها تا حد زیادی در نقاط مختلف کشور مشخص شد. در این میان آرای استان اصفهان به عنوان یکی از تاثیرگذارترین استانهای کشور مورد توجه قرار گرفته. خب سعید جلیلی در این استان بیش از دوبرابر پزشکیان رای آورد و مشخص شد که انتخاب نخست اصفهانیها برای رفتن به پاستور است.
اما این که اصفهان علیرغم توسعه زیاد و بعضا محلات مدرنی که دارد، به کاندیدای، چون جلیلی اقبال دارد، مساله عجیبیست، شما اگر به عنوان یک مسافر از اصفهان گذر کنید، متوجه خواهید شد که در این شهر کلی کافه و گعدههای امروزی وجود دارد که حال و هوای امروزی به این شهر داده، اما چرا مردم این شهر در هر انتخابات به دورترین گزینه ممکن رای میددهند، هر چقدر هم که تفکرات سنتی در این شهر ریشه دوانیده باشد، اما به هر حال نسلهای جوانتر ساکن این شهر هم جمعیت قابل توجهی هستند، چگونه میشود که روزی احمدینژاد و روزی جلیلی در این شهر رای اول را دارند.
نکته غافلگیرکننده همینجاست که از اصفهان به عنوان یک کلانشهر توقع سوگیری سیاسی دیگری میرود، کاش آنها که اهل تحقیق و پژوهش هستند، حال و هوای سیاسی و اجتماعی اصفهان را آسیبشناسی کنند، جالب اینجاست که این آسیب در شهرهای اطراف اصفهان وجود ندارد و مثلا در نجفآباد حال و هوای دیگری دارد. این که گفتیم آسیب، منظور این نیست که رای به امثال جلیلی آسیب است، منظور این عدم تمایل به پیشرو بودن است، این غلتیدن در دل نشانههای واپسگرایی است، وگرنه که هم جلیلی و هم پزشکیان محترم هستند قطعا.
اما به طور کلی درباره اصفهان با یک شکوه تاریخی مواجهیم. خب این شهر پایتخت درخشان صفویه بوده و با وجود بناهایی، چون عالیقاپو، سی و سه پل و ... جزو یکی از قطبهای گردشگری و همچنین نمادهای برجسته ایران در جهان به حساب میآید. اما خب اصفهان برخلاف گذشته شیرین خود این روزها حال خوبی ندارد، زاینده رودِ بیجان، حال این شهر را دگرگون کرده و البته که دلایلی دیگری هم شاید تاثیرگذار باشد.
اصفهانیها سال ۸۴ پشت محمود احمدینژاد ایستادند، همانی که "معجزه هزاره سوم" هم نامیده میشود. اما او درست یک سال بعد کمر به نابودی پرآبترین رود فلات مرکزی ایران بست. او در جریان سفر سال ۸۵ به چهارمحالوبختیاری گفت: " آب، چون از استان شما سرچشمه میگیرد، متعلق به شماست و مدیریت یکپارچه زایندهرود را دوتکه میکند. " و این شد ضربهای مهلک به رود زیبایی که با زندگی مردم اصفهان رابطه مستقیم داشت.
حالا آنها مثل ۸۴ پشت جلیلی ایستادهاند، خب اقتصاد اصفهان تا حد زیادی به کشاورزی وابستهست و مساله "آب" برای مردم این منطقه از هر چیزی مهمتر قلمداد میشود. سعید جلیلی در مناظرهها مدام در زمین روستاییها قدم میزد و ستادهای تبلیغاتیاش هم نسبتا موفقتر از بقیه کاندیداها در روستاها عمل کردند.
نتایج آرای اصفهان در فضای مجازی هم بحث داغی به راه انداخته و کاربران به دلایل این اتفاق میپردازند، عدهای وعدههای سعید جلیلی درباره کشاورزی و آب را علت توفیق او در این استان میدانند و عدهای هم معتقدند که طیف جلیلی به تفکر غالب مردم استان اصفهان نزدیکتر است. در ادامه به سراغ برخی نقطهنظرات پربازخورد میرویم، با ما همراه باشید.
سالار: از این ۵۶ درصد شک نکن ۹۹٪ همونهایی هستن که موقع نوشتن حتی تو توئیتر یا بقیه پلتفرمها آخر جملاتشون الف میذارن: ماشینشا، کفششا، پیرهنشا
مهراد: کل روستاهای استان اصفهان به وعده آب و ... به جلیلی رای دادن. دقیقا مثل اتفاقی که برای احمدینژاد رقم زدن.
علیرضا از مخالفان جلیلی نوشته: دلیل اینکه چرا اصفهان پیشرفت نمیکنه رو در این تصویر میشه فهمید.
صنم درباره اصفهان: اصفهان از دیرباز افتخار این سرزمین بوده و هست. درسته ۸۴ و ۱۴۰۳ این اتفاق افتاده، اما نمیشه یه امری رو تعمیم به کل تاریخ این منطقه بدین. نمیشه اصفهان با این عظمت رو به خاطر رای و نظرشون زیر سوال ببرید؟ پس دموکراسی چیه؟
مهسا به ۸۴ اشاره کرده: جلیلی در اصفهان حدودا همون میزان رایی رو آورده که ۱۹ سال پیش، احمدی نژاد آورد. همون زمان هم اصفهان تو ایران بیشترین رای رو به احمدینژاد داده بود.
راضیه: یه نکتهای لازمه بگم، این آمار آرای استان اصفهانه و نه کلانشهر اصفهان. قبل از اینکه بیاید یه جمعیت شش میلیونی رو جاج کنید این نکته رو لحاظ کنید. گفتم شاید براتون سوتفاهم شده باشه.
سعید از موافقان جلیلی: یه جوری از جلیلی میترسید انگار یادتون رفته تو دولتهای مطلوب خودتون چی بر سر ااین مردم اومد؟ ما پشت جلیلی ایستادیم؛ و سهیل: اصفهان هنوز جمعه رو پیش روش داره. هنوز هم ممکنه همه چیز فرق کنه.
منبع: برترینها