پرده تاریخی کعبه، که قدمت آن به دوران اعلام خلافت از سوی سلطان سلیم میرسد، قدمتی بیش از ۵ قرن دارد و در مسجد جامع بورسا ترکیه نگهداری میشد. اواخر سال ۱۴۰۲ بود که این پرده در ترکیه مرمت شد. در این عملیات مرمت، منگولههایی که پیشتر ادعا میشد، مورد سرقت قرار گرفته، نیز مرمت و درجای خود دوباره دوخته شده است.
به گزارش «مبلغ»، لونت اینان، متخصص پارچههای تاریخی مسئولیت مرمت پرده کعبه را بر عهده داشته است. پوشش مذکور پس از مرمت دوباره در موزه اختصاصی مسجد جامع بورسا به نمایش درآمده است.
به گفته حلمی شانلی، رئیس انجمن مرمت و نگهداری اشیای تاریخی مسجد جامع بورسا تأکید کرد: ادعاهای مطرح شده در شبکههای اجتماعی و برخی رسانهها مبنی بر سرقت منگولههای زردوزی شده این پرده تاریخی، واقعیت ندارد.
شانلی با بیان اینکه این منگولهها به دلیل فرسودگی بافت پارچه از آن جدا شده بود، گفت: ما این منگولهها را جداگانه نگهداری میکردیم و به دنبال متخصصی بودیم تا بتواند عملیات مرمت را به شکل مناسب انجام دهد و امروز پس از مرمت این پرده تاریخی، با تمامی اجزا به نمایش درآمده است.
لونت اینان، متخصص نساجی و مرمت پارچههای تاریخی افزود: در بافت این پرده از تکنیکهای مختلفی از جمله زردوزی و سیمدوزی بهره برده شده است.
اینان با بیان اینکه رنگ قرمز پارچههای مخملی به مرور زمان میریزد گفت: ما برای مدت طولانی روی مرمت این پرده کار کردیم و در این راه از تکنیک لیزری بهره بردیم، چرا که رشتههای نقره بکار گرفته شده در این پارچه اکنون بسیار فرسوده و سست شده است. این تکنیک برای آثار نادر تاریخی استفاده میشود و در موزه واتیکان نیز از آن بهره برده شده است. این تکنیک برای تشخیص رنگها بکار گرفته میشود و به تاروپود پارچه هیچ آسیبی نمیرساند.
به گفته وی این پرده تاریخی از سال ۲۰۱۲ در موزه اختصاصی به نمایش درآمده بود و اکنون پس از یک تمیزکاری جزئی از گردوغبار، مرمت منگولههای زردوزی شده و دوختن دوباره این منگولهها در جای خود بار دیگر در موزه اختصاصی مسجد به نمایش درآمده است.
منبع: خبرآنلاین