چرا امیرعبداللهیان همراه ابراهیم رئیسی بود؟ 

چرا امیرعبداللهیان همراه ابراهیم رئیسی بود؟ 
در ماجرای حادثه تلخ اخیر نیز شاید برای بسیاری این پرسش مطرح شده باشد که او چرا با سید ابراهیم رئیسی بود؟ یا به روایت دیگر علت همراهی او با رئیس جمهور در سفر به نواحی مرزی آذربایجان شرقی چه بود؟
کد خبر: ۲۱۲۲۷
|
۳۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۴:۳۴

زی‌سان: در جریان وقوع سانحه برای بالگرد حامل سید ابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهور چند نفر از مسئولان ارشد کشوری و استانی نیز به شهادت رسیدند. در این بین شهادت حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه کشورمان مورد توجه جدید افکار عمومی و رسانه‌ها واقع شد. 

به گزارش «زی‌سان»، حسین امیرعبداللهیان در مقام دیپلماتی با تجربه و کاربلد بعد از روی کار آمدن دولت سیزدهم بیش از هر زمان دیگری نام خود را بر سر زبان‌ها انداخت. در ماجرای حادثه تلخ اخیر نیز شاید برای بسیاری این پرسش مطرح شده باشد که او چرا با سید ابراهیم رئیسی بود؟ یا به روایت دیگر علت همراهی او با رئیس جمهور در سفر به نواحی مرزی آذربایجان شرقی چه بود؟

در پاسخ به این پرسش علت همراهی امیرعبداللهیان با رئیس‌جمهور را می‌توان در ارتباط با پروزه مرزی آبی مشترک میان جمهوری اسلامی ایران و جمهوری آذربایجان دانست. در واقع، امیرعبداللهیان سید ابراهیم رئیسی را در جریان افتتاح و بهره‌برداری از طرح سد قیز قلعه‌سی و تکمیل و توسعه سد خداآفرین که به شکل مشترک میان جمهوری اسلامی ایران و جمهوری آذربایجان اجرا شده است، همراهی می‌کرد

امیرعبداللهیان همراه با رئیس‌جمهور آذربایجان پیش از ظهر دیروز یکشنبه با حضور در نقطه صفر مرزی و محل اجرای سد مشترک «قیز قلعه‌سی»، این سد را که به منظور تکمیل بهره‌برداری از سد خداآفرین در بالادست رودخانه مرزی ارس احداث شده است، به شکل رسمی افتتاح کردند.

طرح جامع خداآفرین به طراحی و ساخت دو سد خداآفرین و سد قیز قلعه‌سی بر روی رود ارس و در مجاورت مرز‌های جمهوری اسلامی ایران و جمهوری آذربایجان اشاره دارد که در واقع این دو سد را باید مکمل یکدیگر عنوان کرد. با وجود افتتاح سد خداآفرین در سال ۱۳۸۷ شمسی و شروع آبگیری این سد، اما به واسطه عدم احداث و راه‌اندازی سد قیز قلعه‌سی امکان بهره‌برداری حداکثری از سد خداآفرین برای دو کشور ایران و جمهوری آذربایجان وجود نداشت. 

چرا امیرعبداللهیان همراه ابراهیم رئیسی بود؟ 

با احداث و تکمیل سد قیز قلعه‌سی، امکان بهره‌برداری حداکثری از حجم آب ذخیره شده در سد خداآفرین با انتقال آن از طریق سد قیز قلعه‌سی به اراضی کشاورزی در استان‌های آذربایجان شرقی، اردبیل و خاک جمهوری آذربایجان و نیز افزایش ظرفیت تولید برق فراهم شده است. با تکمیل سد قیز قلعه‌سی و نهایی شدن طرح جامع خداآفرین، مزایای اقتصادی و اجتماعی فراوانی در نقطه صفر مرزی در شمال غرب کشور فراهم می‌شود که از جمله این موارد می‌توان به تثبیت کشاورزی و دامداری منطقه، توسعه گردشگری و جذب مهاجر اشاره کرد. سد قیز قلعه‌سی در ۲۲۰ کیلومتری شمال شرقی شهر تبریز و در ۱۲ کیلومتری پائین دست سد مخزنی خداآفرین بر روی رودخانه ارس و در مرز ایران و جمهوری آذربایجان احداث شده است. عملیات اجرایی این پروژه از سال ۱۳۸۵ آغاز شد و در حال حاضر پیشرفت این پروژه ۱۰۰ درصد است. 

به دنبال بهره‌برداری از سد قیز قلعه‌سی حجم آب ذخیره شده در سد خداآفرین که در بالادست سد قیز قلعه‌سی قرار دارد از طریق کانال به دشت‌های آذربایجان شرقی، اردبیل و جمهوری آذربایجان به میزان ۲ میلیارد متر مکعب در سال و به وسعت ۷۴ هزار هکتار تزریق خواهد شد و علاوه بر تامین ۲۷۰ گیگاوات ساعت برق در سال زمینه توسعه بخش‌های گردشگری و کشاورزی را نیز فراهم می‌کند.

سایر اخبار
ارسال نظرات
غیر قابل انتشار: ۰ | در انتظار بررسی: ۰ | انتشار یافته:
گوناگون