استان سیستان و بلوچستان در اسفند ماه نیز شاهد بروز سیل در شهرهای جنوبی استان بود. اما یک مقایسه سرانگشتی نشان میدهد که آمادگی مدیریت بحران با وجود بارش باران در مدت کمتر و شدت بیشتر، خسارت کمتری به جا گذاشته است.
سخنگوی مدیریت بحران کشور به همشهری میگوید: «در زرآباد در ۲۴ساعت گذشته حدود ۲۰۰ میلیمتر بارش اتفاق افتاده در حالی که در سیل اسفند ماه در این منطقه در مدت دو هفته ۲۳۰ میلیمتر بارش ثبت شدهاست. با اعلام هشدار قرمز هواشناسی نیروهای امدادی و خدماتی به حالت آمادهباش درآمدند و امدادرسانی در حال انجام است.»
بارش سیلآسا در استان سیستان و بلوچستان خطوط ارتباطی را دچاراختلال کردهاست. حسین ظفری در این باره میگوید: «فیبرنوری در شهرستانهای خاش، ایرانشهر، نیکشهر و قصرقند به دلیل شدت بارش قطع شده و تلاش برای وصل شدن خطوط ارتباطی ادامه دارد.»
اهالی جنوب سیستان و بلوچستان هنگام بارشهای سیلآسا با قطع شبکه برق نیز روبهرو هستند. ظفری میگوید: «در زرآباد و کنارک استان سیستان و بلوچستان به دلیل شدت بارندگی و احتمال وقوع خطر جانی و احتمال برق گرفتگی شهروندان، شبکه برق قطع شده و به محض گذر از شرایط بحرانی بلافاصله برق وصل میشود.»
امدادهوایی در سیستان و بلوچستان کماکان ادامه دارد. ظفری میگوید: «به طور کلی ۱۲۰۰ روستا در جنوب سیستان و بلوچستان درگیر بارش هستند و ۳۰۰ روستا دچار آبگرفتگی شدهاند. آب آشامیدنی ۳۲ روستا قطع است. امدادرسانی اعم از ارسال بستههای غذایی و آب آشامیدنی از طریق امدادهوایی به روستاها میرسد.» برای جلوگیری از خسارت به اهالی روستاها تا کنون ۵ روستا در جنوب استان تخلیه شدهاست.
ظفری درباره آسیبهای بارش بهاری در استان کرمان میگوید: «۲روستا در کرمان در محاصره آب قرار گرفته که با فروکش کردن آب دسترسی برقرار میشود. هم اکنون نیز نیروهای امدادرسانی برای رساندن اقلام خوراکی به روستا تردد میکنند. اما برای ایمنی مردم راه این ۲ روستا بسته است.»
در میان اخبار ناخوشایند بارانهای سیلآسای بهاری در استانهای جنوبی، یک اتفاق خوب هم افتاده و آن پر شدن سد کهریز است. ظفری در این باره میگوید: «برای نخستین بار است که سد کهیر در اثر بارش باران پر شد. تا پیش از این بارندگیها به اندازه ۱۷۰ میلیون مترمکعب از ذخیره سد خالی بود. هم اکنون ۳۴۵ میلیون مترمکعب آب در این سد جمع شدهاست.»
منبع: همشهری آنلاین