همه چیز درباره چگونگی و آخرین مهلت تعویض شناسنامه‌‌های جلد قرمز

همه چیز درباره چگونگی و آخرین مهلت تعویض شناسنامه‌‌های جلد قرمز
برای تعویض شناسنامه باید صاحب شناسنامه به دفاتر پیشخوان خدمات دولت و بخش عمومی مراجعه کرده و درخواست تعویض را با تکمیل مدارک مورد نیاز ارائه کند.
کد خبر: ۱۴۷۲۰
|
۱۸ فروردين ۱۴۰۳ - ۱۲:۱۷

 اعتبار شناسنامه‌های قدیمی جلد قرمز به پایان رسیده است و تمام دارندگان این مدرک هویتی باید نسبت به  تعویض شناسنامه  اقدام کنند.  تعویض شناسنامه طی مراحل و اقدامات خاصی انجام می‌شود.

به گزارش «زی‌سان»، متقاضیان با ارائه مدارک هویتی معتبر می‌توانند با مراجعه به دفاتر پیشخوان دولت درخواست  تعویض شناسنامه خود را ثبت کنند.

کدام شناسنامه باید تعویض شوند؟

پیش از هر چیز نیاز است بدانیم در چه مواردی می‌توانیم نسبت به تعویض شناسنامه اقدام کنیم؛ درحال حاضر شهروندان می‌توانند برای تعویض شناسنامه‌هایی که به دلیل قرار گرفتن در شرایط نامناسب مستعمل و فرسوده شده‌اند، شناسنامه‌هایی که به علت مرور زمان عکس آن با صاحب شناسنامه تطبیق ندارد، شناسنامه‌های دوبرگی که صاحبان آن به سن ۱۵ سال تمام رسیده باشند، شناسنامه‌هایی که صاحب آن تغییر مشخصات سجلی نام و نام خانوادگی و تغییر سن با رأی مراجع ذی‌صلاح را دارد. (شناسنامه‌هایی که با رأی مراجع ذیصلاح از حیث مشخصات هویتی دارای تغییراتی شده‌اند) و همه شناسنامه‌های قدیمی (جلد قرمز) که به فرمت جدید شناسنامه‌ها تبدیل نشدند، اقدام کنند.

برای تعویض شناسنامه باید صاحب شناسنامه به دفاتر پیشخوان خدمات دولت و بخش عمومی مراجعه کرده و درخواست تعویض را با تکمیل مدارک مورد نیاز ارائه کند.

مراحل دریافت شناسنامه جدید

برای دریافت شناسنامه جدید باید مراحل زیر انجام شود تا شناسنامه به دست شما برسد:

 رفتن به اداره ثبت احوال
 ارائه مدارک
 بررسی صحت مدارک
 تطبیق اطلاعات
 چاپ شناسنامه
 کنترل شناسنامه صادره
 تحویل شناسنامه

اولین کار این است که برای درخواست صدور شناسنامه جدید به صورت حضوری به ثبت احوال و یا یکی از دفاتر پیشخوان مراجعه نمایید و پس از دریافت فرم تعویض شناسنامه و پرداخت هزینه‌های قانونی، درخواست خود را ارائه کنید.

مدارک مورد نیاز برای تعویض شناسنامه مستعمل و اخذ شناسنامه جدید

برای تعویض شناسنامه‌های مستعمل نیاز به اصل شناسنامه، دو قطعه عکس ۴×۳ تمام رخ جدید (برای اشخاص ۱۵ سال به بالا) است. همچنین اگر شناسنامه‌ای که جهت تعویض ارائه می‌شود، فاقد عکس باشد، ارائه اصل مدارک معتبر عکس‌دار از قبیل (گذرنامه، کارت پایان خدمت وظیفه عمومی یا معافیت، گواهینامه رانندگی، کارنامه عکس‌دار دوره‌های تحصیلی راهنمایی به بالا، معرفی نامه عکس‌دار محصلین از سوی مدرسه‌ای که مشغول تحصیل هستند؛ الزامی است.

مراحل درخواست و مدارک لازم برای صدور شناسنامه افرادی که شناسنامه خود را گم کرده‌اند:

۱- اشخاص ۱۸ سال به بالا

۲- افراد کمتر از ۱۸ سال دارای حکم رشد، پدر یا جد پدری، با ارائه شناسنامه خود جهت فرزندان کمتر از ۱۸ سال، مادر تا زمانی که در قید زوجیت پدرصاحب شناسنامه (فرد کمتر از ۱۸ سال) باشد با ارائه شناسنامه خود و سرپرست قانونی (قیم، امین، وصی) برای افراد صغیر و محجور با ارائه مدارک مستند که سمت او احراز شده باشد، می‌توانند با مراجعه به ادارات ثبت احوال سراسر کشور (به دفاتر پیشخوان) نسبت به تنظیم درخواست صدور شناسنامه المثنی به لحاظ فقدان یا از بین رفتن آن اقدام نمایند.

برای اشخاص زیر ۱۸ سال، افرادی که شناسنامه خود را گم کرده‌اند، شناسنامه جدید طبق درخواست صاحب شناسنامه یا متقاضی حسب مورد، با ارائه مدارک مثبته از جمله قیم نامه، امین نامه، وصیت نامه و حکم رشد با مراجعه به دفاتر پیشخوان صادر می‌شود.

برای صدور شناسنامه گمشده مدارک زیر لازم است:

۱- اصل و تصویر مدارک عکس دار یا معرفی نامه عکس دار محصلان از سوی مدرسه‌ای که در آن تحصیل می‌کنند.

۲- مدارک ازدواج و طلاق (حسب مورد) و اطلاعات هویتی فرزندان.
چگونگی تغییر نام و نام خانوادگی در شناسنامه:

متقاضیان تغییر نام یا نام خانوادگی در وهله اول باید نسبت به کسب راهنمایی از کارشناسان دفاتر پیشخوان یا ادارات ثبت احوال اقدام نمایند. تا با توجه به شرایط و تعیین این که شامل کدام بخش از قوانین و مقررات می‌شوند؛ نسبت به انجام مراحل بعدی اقدام شود.

تعرفه‌های خدمات سازمان ثبت احوال کشور در سال جاری از اینجا قابل دسترسی است.

ضرب‌الاجل ثبت احوال برای تعویض شناسنامه‌های قدیمی

تعویض شناسنامه هر سال هزینه‌ای را برای ۳.۵ تا ۴ میلیون ایرانی می‌تراشد. این آمار را سازمان ثبت احوال از تعداد متقاضیان تعویض شناسنامه در سال‌های گذشته اعلام کرده و گفته همه شهروندان ایرانی باید در سریع‌ترین زمان ممکن برای تعویض شناسنامه‌های قدیمی اقدام کنند.

هنوز تاریخ دقیقی درباره ضرب‌الاجل اخیر ثبت احوال برای تعویض شناسنامه‌های قدیمی تعیین نشده، اما طبق تعرفه‌ای که این سازمان برای امسال درنظر گرفته، هزینه تعویض شناسنامه‌های قدیمی و تبدیل آن به شناسنامه‌های جدید ۵۰ هزار تومان است.

تعرفه خدمات صدور و تعویض شناسنامه

هزینه صدور شناسنامه نوزاد امسال ۴۰ هزار تومان است؛ به‌شرطی که برای دریافت شناسنامه در مهلت قانونی اقدام شود. منظور سازمان ثبت‌احوال از مهلت قانونی برای دریافت شناسنامه نوزاد، ۱۵ روز است و بعد از این فرصت اگر تا ظرف سه ماه والدین نوزاد برای گرفتن شناسنامه اقدام کنند، باید ۴۵ هزارتومان بپردازند. هزینه صدور شناسنامه نوزاد بعد سه ماه از ولادت به ۵۵ هزارتومان افزایش پیدا می‌کند.

هزینه صدور شناسنامه جدید امسال ۵۰ هزار تومان است و وقتی نرخ‌تعرفه‌های سازمان ثبت‌احوال را نگاه می‌کنیم، این هزینه درمقایسه با پارسال تفاوتی ندارد. حالا اگر شناسنامه جدید دوباره گم شود، برای صدور شناسنامه جدید ۱۰۰ هزار تومان از شما می‌گیرند و اگر برای سومین بار برای صدور شناسنامه جدید دست‌به‌کار شوید، ایندفعه هزینه پرداختی به ۱۵۰ هزارتومان می‌رسد. از مرحله سوم به‌بعد هزینه صدور شناسنامه به ۳۵۰ هزارتومان می‌رسد.

منبع: تسنیم

 

سایر اخبار
نظرات بینندگان
Turkiye
person
علی
cm_time
۱۰:۱۷ - ۱۴۰۳/۰۶/۱۴
cm
دولت خودش تصمیم گرفته شناسنامه ها رو عوض کنه، ولی در مقابلش از مردم پول میگیره!! این زدن جیب مردم هست.
پول رو موقعی از مردم میگیرن که شخص شناسنامه اش رو گم کرده باشه یا پاره شده.
ارسال نظرات
غیر قابل انتشار: ۰ | در انتظار بررسی: ۰ | انتشار یافته: ۱