زیسان: تا قبل از سال ۲۰۵۰ از فناوریهایی رونمایی میشود که زندگی انسان روی زمین را متحول میکنند. در این مطلب میخواهیم درباره ۹ فناوری که بدون شک تا ۳۰ سال دیگر شاهدشان خواهیم بود، با شما سخن بگوییم. همراه ما باشید.
قبل از اینکه نیمه اول قرن ۲۱ به پایان برسد، میتوانیم یکی از بزرگترین نوآوریها در حمل و نقل را ببینیم. هایپرلوپ (Hyperloop) یا اَبَرچنبر، نوع جدیدی از حمل و نقل سریع است که اولینبار در سال ۲۰۱۲ توسط ایلان ماسک بنیانگذار شرکتهایی همچون تسلا موتورز، پیپل، و اسپیساکس مطرح شدهاست.
به گزارش زیسان، محققان چینی هم در مدت اخیر آزمایش فناوری هایپرلوپ را در استان شاآنشی چین انجام دادند که موفقیتآمیز بود.
اما این نوع حمل و نقل چیست، کپسولهایی در داخل لولههایی که در آن شرایط خلأ حکمفرماست تا اصطکاکی در کار نباشد قرار میگیرند، که منجر میشوند وسیله حملونقل سرعتی بالغ بر ۱۲۲۰ کیلومتر بر ساعت دارد. با این سرعت میشود ظرف تنها ۳۵ دقیقه از لسآنجلس به سان فرانسیسکو رفت. این اختراع قبلا زیر سئوال رفت، اما اخیراً پیشرفتهای چشمگیری داشته که میتواند منجر به کاربردی شدن آن در آینده شود. البته در آزمایش کشور چین فعلا توانستهاند به سرعت ۳۵۰ کیلومتر در ساعت برسند.
در حالی که اسلان ماسک مشغول کار بر روی نسخه خود است، شرکتِ “Hyperloop One” قبلاً نمونه اولیه خود را در بیابانهای نوادا آزمایش کرده است. سرعتی که آنها در آزمایشها به آن رسیدهاند، بیش از ۲۰۰ مایل (۳۲۰ کیلومتر) در ساعت بوده. این فناوری باعث کوتاه شدن زمان سفر نسبت به هواپیماهای مدرن میشود.
آمادهسازی اولین مأموریت سرنشیندار به مریخ همچنان در جریان است و تقریباً تضمین میشود که قبل از سال ۲۰۵۰ یکی از دو شرکت “SpaceX” یا “MarsOne” با برنامه معروف سفر یکطرفه به سمت سیاره سرخ برود.
هر دو شرکت اهداف خود را برای راهاندازی مأموریتهای مریخ در سال ۲۰۲۴ تعیین کردهاند و امیدوارند تا سال ۲۰۲۵ به کره زمین برگردند.
MarsOne تا آنجا پیش رفته که گفته است آنها میتوانند تا سال ۲۰۳۲ یک مستعمره دائمی در این سیاره ایجاد کنند!
مسابقه برای سفر به مریخ باعثِ به وجود آمدن پیشرفت چشمگیری در فناوری موشک و فضاپیمایی داشته است.
یک سناریو را تصور کنید که باقیمانده شیر داخل لیوانتان را روی پیراهن و زمین بریزید و بعد بلافاصله یک پیراهن جدید به شما تحویل داده شود، شیر به لیست خریدتان اضافه شود و کف زمین هم تمیز شود!
این خیال ممکن است به زودی با اینترنت اشیا به واقعیت تبدیل شود. اینترنت اشیا، چیزی است که بسیاری از شرکتها مانند «اینتل» در تلاشند آنرا ایجاد کنند و شامل هوشمندسازی همه چیز از لوازم خانگی و دستگاههای الکترونیکی تا اتومبیلها و خانهها و برقراری ارتباط با یکدیگر است.
شما میتوانید گامهای حرکت به سمت اینترنت اشیا در دستگاههایی مانند “Alexa” و “Google Home” مشاهده کنید که میتوانند به رادیو، تلویزیون و برخی از وسایل دیگر خانه شما متصل شوند.
به گزارش زیسان، تا سال ۲۰۵۰ تقریباً همهچیز در خانه و دنیای اطراف شما ممکن است به هم متصل باشد و بتواند چیزهای پیشپاافتادهای مثل بیرون بردن سطل آشغال یا سفارشدادن دستمال توالت قبل از رسیدن به آخرین دور را برایتان انجام دهد!
برابری جنسیتی در سده گذشته جهشهای قابل توجهی داشته. دلیل آن تغییرات رخ داده در تجارت و جامعه، عدم تمایل نسلهای جوان به پایبندی به دستورالعملهای منسوخ است.
گفته میشود کشورهایی مانند نروژ و سوئد پیش از آمریکا برای برابری کامل جنسیتی آماده باشند و احتمالاً بین سالهای ۲۰۳۰ تا ۲۰۵۰ به آن برسند.
با سرعتِ در حال پیشرفت ایالات متحده، ممکن است تا سال ۲۰۵۰ هم برابری جنسیتی به وجود نیاید، چراکه محققان حدس میزنند که زمان دقیقتر برای رسیدن به این نقطه تاریخی در آمریکا ۱۳۸ سال دیگر است!
از زمان انقلاب صنعتی تا امروز، بسیاری از مشاغل که زمانی توسط انسانها انجام میشد، حالا برعهده ماشینهاست. با اینحال، با سرعتی که روباتیک در حال پیشرفت است، فقط کارگران یقهآبی (رده پایین) نیستند که جایگزین میشوند بلکه تقریباً هر شغلی را، از رانندگان تحویل پیتزا گرفته تا مدیرعامل شرکتها، رباتها میتوانند انجام دهند.
تراکتورها، اُپراتورها و رانندگان ممکن است به زودی از کار بیکار شوند. رانندگان کامیون احتمالا بیشترین ضربه را بینند. چراکه تسلا پیش از این، چندین مدل از نیم شاسیبلندهای الکتریکی را ایجاد کرده که دارای سیستمهای خلبانی خودکار هستند. اگرچه آنها کاملاً خودران نیستند، اما طولی نمیکشد که دیگر به هیچ رانندهای نیاز نباشد.
به جز کارگرها و رانندهها، همانطور که گفتیم جایگزین بخش زیادی از متخصصان رباتها خواهند بود؛ مانند مهندسان نرمافزار، بانکداران وال استریت و.... رباتهای مجهز به هوش مصنوعی همهکار را میتوانند انجام دهند. همین حالا هم دارند جایشان را باز میکنند.
هوش مصنوعی میتواند در ۲۰ سال آینده آنقدر سریع پیشرفت کند، که توانایی یادگیری و انجام هر کاری از وکالت تا جراحی مغز را بر عهده بگیرد.
مأموریتهای سرنشیندار برای فضانوردی و توسط فضانوردان واجد شرایط، تنها چیزی نیست که در ۳۰ سال آینده باید منتظرش باشید، حتی شما نیز ممکن است سفر به فضا را تجربه کنید.
ما در مورد گردشگری فضایی صحبت میکنیم، که طی سالهای اخیر از یک جریان طرحریزی شده به یک واقعیت نزدیک تبدیل شده است.
شرکتهایی مانند”Virgin Galactic”، “SpaceX” و “Blue Origin” در حال حاضر بلیطهایی را برای سفرهای خارج از جو پیشفروش کردهاند!
قیمت سپرده فعلی برای یک صندلی در یکی از تورهای فضاییِ Virgin Galactic، بیشتر از ۲۵۰ هزار دلار است و به نظر میرسد قیمت کل برای چنین سفری بالای یک میلیون دلار باشد.
آمارهای فعلی میگوید سیاره ما در حال غرقشدن در نفت و سوزاندن تمام سوختهای فسیلی است. زندگی در آینده، پس از سال ۲۰۵۰، تنها با انرژیهای تجدیدپذیر، نه تنها یک رویا بلکه یک ضرورت برای بقای انسان است.
گروهی از محققان در دانشگاه استنفورد تحقیقی را منتشر کردهاند که جزئیات طرحی را ارائه میدهد که در صورت پیگیری میتواند بیش از ۱۳۰ کشور را قادر به زنده ماندن فقط با انرژی تجدیدپذیر کند و تمام روشهای پیادهسازی شده در حال حاضر در محدوده فناوری ماست.
با انجام این کار میزان انرژی مورد نیاز بیش از ۴۰ ٪ در سراسر جهان کاهش مییابد.
چاپ سهبعدی از سال ۱۹۸۰ به لحاظ فنی وجود داشته، اما حالا این فناوری شگفت انگیز به جایی رسیده است که کاربردهای آن میتواند تأثیرات عجیبی در جهان داشته باشد.
چاپگر سه بعدی میتواند مدلهای دیوانهواری را چاپ کند؛ هنر خلق کند و حتی اندامهای مصنوعی ایجاد کند. حتی یک روز از راه میرسد که میتواند در عرض چند دقیقه یک خانه بسازد!
در سال ۲۰۱۷، یک شرکت در سانفرانسیسکو با چاپگر سه بعدی یک خانه ۴۰۰ فوت مربعی ساخت که فقط ۲۴ ساعت طول کشید!
ممکن است تا سال ۲۰۵۰ شاهد ساخته شدنِ مجتمعهای آپارتمانی حتی آسمانخراشهای ساخته شده از طریق چاپ سه بعدی باشیم؛ که هم ارزانترند و هم سریعتر.
سالها از ساختِ پروتزهای قدیمی میگذرد. ما امروز دستانی جایگزین داریم که میتواند مهارتهای یک دست معمولی را انجام دهد و پاهایی مصنوعی داریم که میتواند به فرد اجازه دهد حتی سریعتر از یک مرد معمولی بدود.
با انقلاب در تکامل رباتیک و فنآوری پزشکی، ممکن است تا سال ۲۰۵۰، نه تنها بازوهای مصنوعی به مراتب قویتر از بازوی معمولی داشته باشیم، بلکه بتوانیم اندامهایی متناسب با شغل یا سرگرمی فرد داشته باشیم.
در آخر...
فناوریها و تغییراتی که در این مطلب خواندید هیچکدام از ما دور نیستند. کافی است نگاهی به پیشرفت خیرهکننده هوش مصنوعی در همین مدت معرفیاش بندازید تا متوجه شوید، جهان در سال ۲۰۵۰، واقعا یک جهان دیگر است.