عبدالجبار ذاکری معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان اظهار کرد: تاکنون ۳ مورد ابتلای قطعی به تب کریمه کنگو در هرمزگان شناسایی شده و یک نفر در شهرستان رودان فوت شده است.
وی ادامه داد: فرد فوتشده مردی ۷۰ ساله بود که دیر به مرکز خدمات بهداشتی مراجعه کرد و این بیماری باعث مرگش شد.
ذاکری گفت: تاکنون ۱۱ مورد مشکوک به بیماری تب گریمه کنگو در استان شناسایی شدهاند. رودان، میناب، بندرعباس، قشم و جاسک از جمله مناطقی هستند که این بیماری در آنها دیده شده است.
وی افزود: کنه عامل تب کریمه کنگو است و این بیماری علاوه بر تب شدید باعث کبودی و خونریزی شدید بینی براثر بروز اختلالهای انعقادی و در برخی موارد موجب مرگ میشود.
معاون دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان بیان کرد: افرادی که با دام سر و کار دارند یا به ذبح دام مشغولند، باید از وسایل محافظتکننده مانند دستکش، چکمه و لباس مناسب استفاده کنند و ابزارشان را بعد از ذبح، ضدعفونی کنند و خونابهها به طریق بهداشتی دفع شود.
ذاکری گفت: مردم با هدف پیشگیری از بروز و شیوع بیماریهای قابل انتقال بین انسان و حیوان، گوشت را ۲۴ ساعت پیش از مصرف در دمای یخچال نگهداری کنند و از خریدن گوشتهایی که خارج از نظارت شبکه سازمان دامپزشکی ذبح و عرضه شده است، خودداری کنند.
وی ادامه داد: همچنین جگر و سایر امعاء و احشای دام، پس از ۴۸ ساعت نگهداری در دمای چهار درجه سانتیگراد استفاده شود. مردم به هیچوجه دامی را که علائم بیماری و ناخوشی دارد، ذبح و مصرف نکنند.
منبع: ایسنا