چطور در خیابان زنده بمانیم؟

چطور در خیابان زنده بمانیم؟
«سال گذشته ۴۱درصد از تصادفات منجر به فوت در شهر تهران، سهم عابران‌پیاده بوده است!» این خبر تکان‌دهنده را همین چند روز پیش، سرهنگ مؤمنی، معاون فرهنگی و اجتماعی پلیس راهور گفت.
کد خبر: ۱۶۸۹۸
|
۰۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۰:۱۰

سیدسروش طباطبایی‌پور در همشهری آنلاین نوشت: پارادوکس عجیبی است؛ عبور از خیابان را که با چشم بسته هم بلدیم: ابتدا به چپ نگاه می‌کنیم، آنگاه به راست و تمام! خلاصه در نگاه اول، ماجرا ساده و ابتدایی به‌نظر می‌رسد، اما آمارها، چیز دیگری را نشان می‌دهند. بیایید برخی نکات ایمنی را با هم مرور کنیم تا جان عزیزمان را که به این راحتی‌ها، به‌دست نیاورده‌ایم، به این راحتی‌ها از دست ندهیم.

نکات ایمنی که رانندگان باید بدانند:

رعایت قوانین

نخستین و مهم‌ترین نکته ایمنی، رعایت قوانین راهنمایی و رانندگی توسط راننده است؛ از چراغ قرمز عبور نکنید، حرکت میان خطوط، عبور نکردن از عبور ممنوع و....

هوشیار باشید

همیشه مراقب عابران‌پیاده باشید؛ به‌خصوص در مناطق پرترافیک و همیشه از چرخش‌های ناگهانی و پیچیدن به طرف نقاط کور بپرهیزید.

سرعت خود را تنظیم کنید

با سرعت مطمئنه برانید؛ در این صورت حتی اگر عابری یکهو جلوی اتومبیل شما پرید، می‌توانید شرایط ایمن را کنترل کنید.

حق تقدم همیشه با پیاده‌هاست

وقتی عابری پایش را از پیاده‌رو برداشت و آن را در خیابان گذاشت، شما هم پایتان را از پدال گاز بردارید و روی پدال ترمز قرار دهید. صبور باشید و در مورد رعایت این قانون، اصلا تردید نکنید.

تلفن همراه ممنوع

حین رانندگی، شما به ۶‌دانگ حواس احتیاج دارید و استفاده از تلفن همراه، حتی اگر یک دانگ از حواس شما را به‌خود مشغول کند، باز هم منجر به حوادثی ناگوار می‌شود.

صدای پخش ماشین را کم کنید

شنیدن یک قطعه موسیقی آن هم با صدای بلند، رانندگی را لذت‌بخش‌تر می‌کند، اما هرقدر میزان لذت شما افزایش یابد، تمرکز شما حین رانندگی کمتر می‌شود.

هدفون ممنوع

چشم و گوش شما، تنها راه‌های ارتباطی راننده با دنیای خارج از اتاقک اتومبیل است. وجود هدفون یا هنذفری در گوش راننده، ۵۰درصد از این راه ارتباطی را کاهش می‌دهد.

قانون سایه‌ها

در زمان طلوع یا غروب آفتاب، سایه‌ها قد می‌کشند و رانندگان را دچار اشتباه‌های محاسباتی می‌کنند. در این دو زمان، با احتیاط بیشتری برانید.

 نکات ایمنی که عابران باید بدانند:

رعایت قوانین پیاده‌ها

نخستین و مهم‌ترین قانون ایمنی عابران، عبور از پیاده‌روهاست. پس بی‌خیال عبور از کنار گذرگاه‌ها و خیابان‌ها شوید تا ایمنی شما تضمین شود. حتی بی‌خیال عبور از مسیر دوچرخه‌سواران شوید. عبور از خط عابر پیاده، به هر دو طرف خیابان نگاه‌کردن قبل از عبور از عرض خیابان و... از دیگر قوانینی است که البته همه می‌دانیم.

پارکینگ‌های در باز

حین عبور از پیاده‌رو، اگر با پارکینگی باز، برخورد کردید، حتما درنگ کنید، شاید راننده‌ای بی‌احتیاط و خودخواه، یکهو از پارکینگ خانه‌اش خارج شود و به شما صدمه بزند.

تلفن همراه باز هم ممنوع

رعایت این نکته ایمنی، از موارد مشترک میان راننده‌ها و پیاده‌هاست؛ به‌خصوص که عابران پیاده، چون هر دو دست‌شان آزاد است، با اطمینان بیشتری، با دوستانشان گفتگو می‌کنند یا پیامک می‌زنند. این موضوع، شامل عدم‌استفاده از هنذفری هم می‌شود.

تماس چشمی

قبل از عبور از خیابان، تلاش کنید تا با راننده روبه‌رو، تماس چشمی برقرار و او را از تصمیم‌تان از حرکت بعدی، آگاه کنید. این کار، ایمنی شما را افزایش خواهد داد.

قابل مشاهده باشید

به‌خصوص اگر در شب پیاده‌روی می‌کنید، حتما لباس‌های روشن بپوشید. برخی کفش‌ها، نواری فسفری دارند که پس از برخورد نور، می‌درخشند و رانندگان را متوجه حضور شما می‌کنند.

عبور از روبه‌رو

اگر در مسیر شما، پیاده‌رویی در دسترس نبود، به‌گونه‌ای از کنار خیابان عبور کنید که اتومبیل‌ها، روبه‌روی شما باشند. این عمل، تا حد زیادی، ایمنی شما را تضمین می‌کند.

از پشت اتومبیل‌ها، رد نشوید

از اتومبیلی که پارک کرده و راننده، پشت فرمان آن است، حسابی بترسید؛ به‌خصوص به هیچ‌عنوان از پشتش عبور نکنید. شاید راننده بی‌احتیاط، بخواهد برای خروج از جای پارک، دنده‌عقب برود و شما را نبیند.

سایر اخبار
ارسال نظرات
غیر قابل انتشار: ۰ | در انتظار بررسی: ۰ | انتشار یافته: