«پلگرینی» رئیس‌جمهور جدید اسلواکی شد

«پلگرینی» رئیس‌جمهور جدید اسلواکی شد
«پیتر پلگرینی» با غلبه بر «ایوان کورچوک» وزیر امور خارجه سابق اسلواکی، به‌عنوان رئیس‌جمهور بعدی اسلواکی انتخاب شد. پلگرینی از متحدان نزدیک «رابرت فیتسو» نخست‌وزیر اسلواکی است که به‌سختی با ارسال سلاح به اوکراین مخالفت می‌کند.
کد خبر: ۱۴۸۷۴
|
۱۹ فروردين ۱۴۰۳ - ۰۸:۳۸

 طبق آمار رسمی، با شمارش نزدیک به ۱۰۰ درصد صندوق‌های رای، پلگرینی با ۵۳.۱۷ درصد آرا پیشتاز شد و به ریاست جمهوری اسلواکی رسید.

ایوان کورچوک هم شکست در انتخابات را پذیرفت. او مدت کوتاهی پس از اعلام نتایج گفت: «صادقانه بگویم که واقعا ناامید شدم. اما چون قلبا یک ورزشکار هستم، به نتایج احترام می‌گذارم. این جشن دموکراسی بود.»

خانم «زوزانا چاپوتووا» رئیس‌جمهور در حال کناره‌گیری اسلواکی هم به پلگرینی تبریک گفت و برای او آرزوی موفقیت کرد. او گفت: «این مهم است که از لحظه برنده شدن در انتخابات، رئیس‌جمهور جدید به گونه‌ای عمل کند که هیچ بخشی از جامعه احساس شکست نکند.»

به گزارش راشا تودی، پلگرینی بین سال‌های ۲۰۱۸ تا ۲۰۲۰ نخست‌وزیر بوده و در حال حاضر رئیس پارلمان اسلواکی است. او متحد رابرت فیتسو است، که تصمیم دولت قبلی برای ارسال کمک‌های نظامی به اوکراین را لغو کرد.

فیتسو یکی از منتقدان سرسخت ناتو و اتحادیه اروپا به دلیل حمایت بی‌قید و شرط آنها از اوکراین در طول جنگ با روسیه بوده است و استدلال می‌کند که اسلواکی نباید وارد درگیری شود. او کی‌یف را متهم کرد که خواسته‌های «غیرواقع‌بینانه» در رابطه با توافق صلح با مسکو مطرح می‌کند و حتی گفت اوکراین ممکن است مجبور شود از ادعا‌های ارضی خود چشم‌پوشی کند. او همچنین از کورچوک به‌عنوان «جنگ‌افروزی که بدون تردید از هر آنچه غرب به او می‌گوید حمایت می‌کند» انتقاد کرده است.

پلگرینی از توقف تحویل سلاح به اوکراین دفاع می‌کند. این رئیس‌جمهور منتخب در نطق پیروزی خود قول داد «هر کاری انجام دهد تا اطمینان حاصل شود که اسلواکی همیشه طرفدار صلح خواهد بود، نه طرفدار جنگ، خواه کسی این را دوست داشته باشد یا خیر.»

پیتر پلگرینی در مقاله‌ای که ماه گذشته منتشر شد، ایده ارسال احتمالی نیرو‌های ناتو به اوکراین را به‌عنوان یک تشدید خطرناک رد کرد. او استدلال کرد که «غیر مسئولانه است که سیاستمداران اسلواکی خواستار ارسال تسلیحات به اوکراین بدون در نظر گرفتن امنیت خود براتیسلاوا شوند و کسانی را که کلمه صلح را ذکر می‌کنند به‌عنوان عوامل مسکو بخوانند.»

منبع: ایسنا

سایر اخبار
ارسال نظرات
غیر قابل انتشار: ۰ | در انتظار بررسی: ۰ | انتشار یافته: