توپولف تو-۱۶۰ مشهور به «قوی سپید» پیشرفتهترین بمبافکن روسیه است. ناتو به این بمبافکن استراتژیک «بلک جک» لقب داده است.
وزارت دفاع ژاپن و ایالات متحده آمریکا با یکدیگر توافقی را منعقد کردند کی طی آن، برای برنامه نسل بعدی برتری هوایی همکاری خواهند.
قرار است اژدر آکیا، موشک کروز آتماجا و سلاح دفاع هوایی ساپان را که همه توسط راکتسان ساخته شدهاند وارد این رقابت شوند.
چین یک “گلوله رویایی” ترسناک ساخته است که میتواند به سرعت حدود ۸،۵۰۰ کیلومتر بر ساعت برسد و از طریق سیگنالهای SatNav جهت خود را تغییر دهد.
شاهد ۲۳۸ با ارتقاء موتور توانستهاست سریعتر در میدان جنگ عمل کند. شاهد ۱۳۶ در بهترین حالت ۱۸۰ کیلومتر در ساعت سرعت داشت، اما نسخه ارتقاء یافته و یا نسخه جت آن میتواند به سرعت ۶۰۰ کیلومتر در ساعت برسد.
حداکثر برد مؤثر این توپ در شلیک به صورت افقی علیه اهداف سطحی ۲۱ کیلومتر است و برد مفید آن بر علیه اهداف هوایی با دوربین تلسکوپی ۴ کیلومتر و در صورت استفاده از رادار کنترل آتش به ۱۲۶۰۰ متر افزایش مییابد. لازم به ذکر است این توپ از گلولههای مجهز به فیوز تاخیری با برد ۱۲.۷ کیلومتر و فیوز مجاورتی با برد ۱۵ کیلومتر بهره میبرد.
توسعه این رادار حاکی از پیشرفت قابل توجه در قابلیتهای دفاع هوایی و موشکی است؛ چراکه این رادار دارای قابلیتهای یکپارچه برای دفاع در برابر طیفی از تهدیدات، از جمله موشکهای بالستیک، موشکهای کروز، هواپیماهای متخاصم و کشتیهای سطحی به طور همزمان است.
یک رسانه هندی مدعی شدهاست که طرح پاکستان برای دستیابی به جنگنده رادارگریز دو موتوره چینی FC-۳۱/J-۳۱، این کشور را یک نسل جلوتر از همسایگان خود قرار میدهد و آن را به یکی از پیشرفتهترین نیروهای هوایی در منطقه تبدیل میکند.
بریتانیا تنها کشوری نیست که در حال توسعه تسلیحات لیزری است و قبلا گفته شده بود که ایالات متحده آنها را در خاورمیانه برای جلوگیری از حملات پهپادی و موشکی مستقر کردهاست
اصلیترین بخش این سامانه که همان سیستم کشف و رهگیری اهداف است، یک سیستم الکترواپتیکی است که وظیفه کشف هدف و هدایت سیستم را بر عهده دارد. برد این سیستم ۱۵ کیلومتر است و قابلیت کشف ۳۶۰ درجه در سمت و ۰ تا ۱۲ درجه در ارتفاع را دارد.