پیشنهاد سرآشپز برای نهار و شام امروز ۲۳ بهمن: از کباب تابه‌ای مجلسی تا سالاد نخود

زی‌سان: امروز ۲۳ بهمن برای ناهار و شام چی بپزم؟ جواب این سوال را در این مطلب داده‌ایم. انتخاب سرآشپز برای امروز، دو غذای ساده و مقوی است. امروز قرار است ناهار را با گوشت قرمز و شام را یک غذای بدون گوشت، اما با پروتئین گیاهی بسیار مفید بخوریم. پس با ما همراه باشید.

برای آشپزی ویژه روز که پیشنهاد سرآشپز است به این مواد اولیه نیاز برای ناهار و شام نیاز دارید:

پیشنهاد سرآشپز برای ۲۳ بهمن: از کباب تابه‌ای مجلسی تا سالاد نخود رژیمی

پیشنهاد سرآشپز برای نهار: کباب تابه‌ای با سس گوجه به روش مجلسی

کباب تابه‌ای واقعا غذای محبوبی است. علاوه بر محبوبیت، ساده هم هست و از همه مهم‌تر، سریع حاضر می‌شود. آماده سازی پخت این غذا نهایتا ۲۰ دقیقه و پخت آن هم نهایتا ۴۰ دقیقه طول می‌کشد.

خوبی این غذا این است که می‌توان آن‌را هم با نان و هم با پلو نوش جان کرد. پس اگر دوست دارید آن‌را با پلو میل کنید، همزمان با شروع آماده‌سازی کباب‌ها، مراحل پخت برنج را هم انجام دهید.

*نکته: پیشنهاد ما این است که پلو را کته درست کنید. کته با کباب تابه‌ای مزه‌ای فراموش‌نشدنی دارد.

مواد لازم برای کباب تابه‌ای و سس آن

  • گوشت چرخی: ۴۰۰ گرم
  • پیاز: یکی درشت
  • گوجه فرنگی: ۴ تا
  • زعفران دم‌شده: ۲ قاشق غذاخوری
  • نمک و فلفل: به اندازه لازم
  • روغن مایع باکیفیت: به اندازه لازم
  • سبزی معطر: اگر دوست داشتید
  • سیر رنده شده: یک حبه / اگر دوست داشتید

پیشنهاد سرآشپز برای ۲۳ بهمن: از کباب تابه‌ای مجلسی تا سالاد نخود رژیمی

طرز تهیه کباب تابه‌ای با سس گوجه

  • پیاز را با رنده متوسط رنده کنید. بعد فشارش دهید و آبش را دور بریزید. آن‌را در یک کاسه عمیق بریزید.
  • گوشت‌چرخ‌کرده، نمک و فلفل، زعفران دم‌شده و اگر تمایل داشتید یک سبزی معطر مثل شوید را به کاسه پیاز‌ها اضافه کنید.
  • مواد را با هم مخلوط کرده و تا جایی که کمی سفت شوند، مایع کباب را ورز دهید.
  • اگر دوست دارید کباب شما مجلسی‌تر و بافت آن متراکم‌تر شود، بهتر است آن‌را حدودا یکی-دوساعت در یخچال بگذارید. اگر نگذارید هم مشکلی پیش نمی‌آید.
  • الان وقت این است که تصمیم بگیرید می‌خواهید کبا‌ب‌تان چه شکلی باشد، تکه‌های از هم جدا مانند کتلت؟ تکه‌های شبیه به کباب کوبیده و یا تکه‌های مستطیلی که پس از برش زدن کباب در تابه به دست می‌آید؟
  • پیشنهاد ما این است که کباب‌ها شبیه به کباب تابه‌ای (البته کوچک‌تر) در بیاورید.
  • تابه نچسب مناسبی را روی گاز بگذارید و مقداری روغن درونش بریزید تا داغ شود.
  • مایه کباب را بعد از شکل دادن یکی‌یکی داخل تابه بگذارید. وقتی تابه پُر شد، اجازه دهید که خوب بپزد. کباب شما آب می‌اندازه و کمی کوچک می‌شود. وقتی آبش کشیده شد و یکطرف‌اش سرخ شد آن‌را برگردانید.
  • حالا نوبت سس است. سس کباب چیز پیچیده‌ای نیست. گوجه‌فرنگی‌ها را یا با قسمت درشت رنده کنید و یا بسیار ریز خرد کنید. در یک‌ربع باقی‌مانده تا پخت کباب‌ها، آن‌ها را به تابه اضافه کنید. شعله را بسیار کم کنید تا آب گوجه فرنگی به خُورد کباب‌ها برود.
  • اگر دوست داشته باشید می‌توانید یک تا دو حبه سیر را هم رنده و به گوجه‌فرنگی رنده‌شده اضافه کنید. البته این پیشنهاد برای کسانی است که عاشق سیر هستند.
  • در سمتِ دیگر ماجرا، پلو کته شده حاضر شده است. نوش جان کنید!

پیشنهاد سرآشپز برای شام: سالاد نخود رژیمی مقوی

به گزارش زی‌سان؛ نخود بسیار مقوی است. بدون شک خوردن سالادی که این حبوبات در آن باشد، هم شما را سیر می‌کند هم مواد مغذی زیادی به بدنتان می‌رساند. پس حاضر باشد که امشب یک شام گیاهی خوش‌طعم و مفید داریم!

مواد لازم برای سالاد نخود:

  • نخود پخته: دو لیوان
  • خیار شور: دو تا سه عدد خردشده
  • پیازچه یا پیاز خرد شده: نصف لیوان
  • جعفری خرد شده: ۱ لیوان

پیشنهاد سرآشپز برای ۲۳ بهمن: از کباب تابه‌ای مجلسی تا سالاد نخود رژیمی

مواد لازم سس سالاد نخود:

  • ذرت: نصف پیمانه
  • روغن زیتون: سه قاشق غذاخوری
  • ماست: دو قاشق غذاخوری
  • پودر سالاد یا سماق یا سبزی خشک معطر: به میزان لازم
  • آبلیمو: دو قاشق غذاخوری یا به دلخواه
  • نمک و فلفل: به میزان لازم

طرز تهیه سالاد نخود رژیمی خوشمزه

  • همه مواد به جز مواد سس را در کاسه ریخته و با هم مخلوط کنید.
  • سپس مواد سس را نیز در یک ظرف ریخته و به خوبی با هم مخلوط کنید.
  • سس را روی سالاد بریزید و به اندازه‌ای مخلوط کنید که به خورد مواد برود.
  • کمی به سالاد استراحت دهید و بعد آن‌را نوش جان کنید!