۸۰ سال پیش یکی از پروندههای بزرگ کلاهبرداری کشور با عنوان پرونده ربابه معمارزاده و محضر شماره ۵۰ تهران گشوده شد.
محل نبرد اسکندر با ایرانیان باستان، گرانیکوس، کشف شد.
برج آزادی اولین نماد تهران است که سالها پیش از برج میلاد، معروف به بلندترین برج ایران، ساخته شد و همچنان بسیاری آن را نماد اصلی پایتخت ایران میدانند. این بنای زیبا که از شاهکارهای معماری معاصر ایران به شمار میرود، در فاصله سالهای ۱۳۴۸ تا ۱۳۵۰ توسط حسین امانت برای یادبود جشنهای ۲۵۰۰ ساله شاهنشاهی ساخته شد. برج آزادی تلفیقی از معماری هخامنشی، ساسانی و اسلامی است؛ بهطوری که قوس بیضیشکل برج نمادی از طاق کسری است و کاشیکاری فیروزهای از دوره صفوی و شیارهای بالای برج از بادگیرهای یزد اقتباس شدهاند که در کنار نمادهای معماری مدرن و ساختار بتنی، جذابیتی دوچندان به برج آزادی بخشیدهاند.
سفرنامه و ماجراهای برده هلندی در دوره شاه سلمیان صفوی یکم:
نکته جالب روایتهای این هلندی بخت برگشته این است که او به عنوان برده در ایران حضور داشته و هیچگونه فرصتی برای ارتباط با اصحاب قدرت نداشته است. روایت او تصویری واقعی از بطن جامعه ایران حدود ۴۰۰ سال قبل است.
این داستان با عنوان ابله ترین شخص تهران در کتاب کریم شیرهای دلقک مشهور دربار ناصرالدین نقل شده است.
فیلمی دیده نشده از حال و هوای تهران در سال ۱۳۳۸ خورشیدی را ببینید.
مقبره سلطان سلیمان و خرم سلطان در مسجد سلیمانیه استانبول در منطقه اروپایی قرار دارد.
اگرچه بطور سنتی این پیشفرض وجود دارد که «سال ۱ تقویم میلادی» مصادف با سال تولد عیسی مسیح است، اما واقعیت این است که در طول زمان تغییراتی در تقویم مسیحی ایجاد شده و اکنون نیز بطور کلی پذیرفته شده که تولد عیسی مسیح چند سال قبل از «سال ۱ تقویم میلادی» روی داده است.
کسانی که پساندازی داشتند در قلعه نشستند و خوردند و خوابیدند ولی بقیه که دیناری نداشتند مجبور بودند با ترس و لرز در گوشه و کنار شهر به دنبال «مشتری» بمانند و از این طریق درآمدی کسب کنند و گذران نمایند...
خاطرهای از آیت الله طالقانی را میخوانید.